Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turloggBjødnali og Sælandsskogen.


REJOHN

Anbefalte innlegg

Med Bestyrerinnen på søndagstur.

P6177978.JPG
Dagseddelen manglet. Bestyrerinnen hadde ikke lagt planer for søndagsturen. Det var egentlig ikke så rart. Etter ukevis med finvær, var det nå "muligheter for regn".

Kan man virkelig gå ute når det regner?...

Nå var det egentlig tørt ute, og det var bare YR som forsiktig nevnte regn. Mer inne i landet og lengre nord enn hos oss. Bestyrerinnen hadde planer. Vi kunne ta en tur til Bjødnalia og runden rundt. Den er ikke mer enn ca 7-8 kilometer og uten skikkelige bakker. Deler av turen går i tillegg på vei.  En enkel søndagstur med andre ord.
P6177986.JPG
Jeg hadde likevel ikke noe i mot å ta denne turen.

Det var ikke mange bilene på parkeringsplassen i Sælandskogen. En familie holdt på å gjøre seg klar i det vi kom. Vi traff samme familien da vi kom tilbake etter turen. De hadde holdt seg ved vannet, og de hadde blitt skikkelig plaget av knott.

For vår del, kjente vi ikke noe til små eller store stikkende insekter.
P6177994.JPG
Stien mellom Taksdalsvannet og Bjødnali går gjennom rester av gammel eikeskog. Stien er opparbeidet, men det er temmelig likt med å gå gjennom en ur enkelte plasser. Ved mye nedbør blir steinene glatte, og da tar det tid å komme oppover.

Denne dagen var det tørt, på tross av at Yr meldte regn. Det gikk greit å komme oppover. Elva, eller denne dagen, bekken var snaut synlig nede blandt steinene. Jeg har aldri før sett elva så liten.  Vi har opplevd å gå på siden av elva, og lyden har omtrent vært som om det går et tog forbi.
P6178004.JPG
Vi hadde gått i bare ullbolen oppover. Da vi tok pause, måtte jeg ha på jakken. Den kom kjapt av, da vi startet på bakkene oppover på baksiden av Sælandsfjellet. Her  går det god vei ned til Sjelset.

Fra toppen av veien er det fri sikt til høghuset på Bryne og videre ut til havet. Det er et stykke til havet fra der vi sto.

Selv om det ikke var bra vær, var det gode forhold for å ta bilder. Og med nesten vindstille, overskyet og jevnt lys, ble det tatt noen ganske bra bilder.
P6178011.JPG
Nedover mot Sjelset begynte det så smått å regne. Egentlig var det kunn litt yr. Vi vurderte å ta på jakken, men vi hadde blitt like våte med jakke på som med jakken av. i fortsatte nedover og mot bilen i lett regn - uten jakken på. Og de som kom i mot - tett igjenkneppet - lurte nok litt på hvorfor vi gikk uten jakke.

Vi hadde gått ganske fort opp til Bjødnalia, bestyrerinnen holdt heller ikke igjen opp bakken, nedover går det jo greit uansett, og det var ingen grunn til å holde igjen det siste stykket hvor vi hadde nedbør. Alt i alt gikk de 7-8 kilometrene rundt ganske greit. Vi brukte i underkant av to timer totalt.
P6178016.JPG
En grei søndagstur.

Les hele artikkelen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.