Gå til innhold
  • Bli medlem

Alle norske 2000-metere - hva med Beerenberg?


Hansi

Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg må også innrømme at jeg har lyst på en tur til Beerenberg, men varmekjær som jeg er blir det litt feil å stikke av fra den korte perioden midt på året som noen kaller sommer her på fastlandet og reise et kaldt sted. Om mange vil reise går det vel an å samle sammen det utstyret en trenger og chartre et fly, å plaske i dagesvis med en seilbåt på åpent ishav tror jeg ikke nødvendigvis er drømmen for de fleste tinderanglere.

Ellers må jeg innrømme at jeg har lyst til å komme tilbake til de virkelig aktive vulkanene i Syditalia, Stromboli er en plass jeg drømmer om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig kjipt om man ikke hadde fått bra vær da. En risikerer jo å måtte vente i ukesvis på bra vær og det er vel grenser for hvor lenge folk har mulighet til å vente på et toppforsøk.

Jeg har lest at ifølge statistikken har øya bare 4,4 klarværsdager i året. Dette er pga klimaet som preges av fuktighet, noe som gir lavt skydekke, tåke og yr de fleste dagene.

Mulig det er mer klarvær på toppen. Regner med statistikken gjelder for bosetninga som ligger ved havnivå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om mange vil reise går det vel an å samle sammen det utstyret en trenger og chartre et fly, å plaske i dagesvis med en seilbåt på åpent ishav tror jeg ikke nødvendigvis er drømmen for de fleste tinderanglere..

Charterfly får ikke landingstillatelse sånn uten videre, så vidt jeg vet, sannsynligvis ikke i det hele tatt. Det er uttalt at kommersiell turisme ikke er ønskelig der ute. Å plaske i seilbåt tar ikke så veldig lang tid fra Island.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med muligheten for haik med et av Hercules flyene som går dit i blant? Måtte vært en enorm opplevelse og kretset rundt dette fjellet med fly. Etter å ha sett på noen av bildene av fjellet synes jeg dette er noe av det flotteste jeg har sett. Brefallet med vulkankanten som ligger som en kvass egg rundt krateret ser heftig ut. Hele fjellforumklanen skulle kapret en båt eller et fly og dratt dit og feiret 10 års jubileum for fjellforum eller noe :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et alternativ til seiltur er jo å jobbe der oppe til neste sommer.. Da kan man sikkert få fin anledning til å komme på toppen!?

:roll:

13 ledige stillinger for sommerkontingenten 2007:

Avdelingssykepleier, kjøkkensjef, assisterende kjøkkensjef, førstekokk, driftsleder/maskinsjef, driftstekniker/maskinist, bilmekaniker, elektriker, vedlikeholdsleder, elektronikksjef/overingeniør, sjefstekniker/avdelingsingeniør, 2 ingeniører

Søknadsfrist 8. desember 2006.

http://www.jobbdirekte.no/flo/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hele fjellforumklanen skulle kapret en båt eller et fly og dratt dit og feiret 10 års jubileum for fjellforum eller noe :)

Eller kanskje ved 5 års jubileum. Det er jo ikke så langt unna... :?

I følge dette kartet er det fem tydelige topper over 2000 moh som er avmerket med egen høyde. Ser ut til å være en del flere også.

Ja, og ekvidistansen ser ut til å være 40 meter, så 10-meterne florerer trolig langs kraterkanten. :arrow: Uansett ville vel en travers av ryggen rundt krateret være obligatorisk hvis man først skulle karre seg dit opp.

Det var forøvrig et fint og detaljert kart over Jan Mayen "mattings".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.