Gå til innhold
  • Bli medlem

Lett telt 1-2/2


Gjest Turlyst

Anbefalte innlegg

Annonse

Jeg har hatt både Freelite 1 og enan. Freelite smaler ganske mye inn i høyden, men ellers et fint telt. Enan opplevde jeg som mindre og lavere, men fint med stort fortelt. I dag bruker jeg Hubba Hubba nx, kanontelt. 

 

Men om valget står mellom Freelite og Enan, så tror jeg Enan hadde blitt foretrukket. 

 

Sjekket ut Hubba nx? Den har større bredde i høyden og ventil øverst. Og billigere enn Enan... 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hubba NX virker som et artig telt! Veldig bra med luftemuligheter også! Men ser jo at ytterduken "strekkes" over til slutt. Hvordan gjør dette teltet seg på høyfjellet hvis dårlig vær?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er mulig å sette opp ytterduken på MSR Hubba Hubba NX uten å sette opp innerteltet først, også uten bruk av ekstra bunnduk ("footprint"). Det krever riktignok at du legger ytterduken ned på bakken, med innsiden opp, fester stanga som vanlig, og deretter "vrenger" stanga på plass inn i duken. Ytterduken havner rett vei, men teltet blir liggende opp-ned.

Om dette egentlig hjelper i uvær er jeg usikker på, en jobber jo med innsiden ut mot ev. regn. Samtidig blir man veldig eksponert for ev. vind når en skal snu teltet rett vei. Jeg har ikke prøvd denne metoden annet enn når jeg har fiklet med teltet på plenen, da for å sjekke at det faktisk lot seg gjøre. Teltet er enkelt å sette opp når en setter innerteltet opp først, en bruker ikke lange tida før en er klar til å feste ytterduken. Det er relativt uproblematisk å sette opp teltet i vind, så lenge en sørger for at en jobber med vinden i ryggen når det settes det opp.

Jeg har brukt mitt telt (MSR Hubba Hubba NX 2) i frisk bris og liten kuling, det har fungert helt fint. Teltet/stanga krenger når vinden treffer fra siden, når vinden går parallelt med teltet(teltstanga) står det fint og rolig i vinden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det går an å slå dette teltet opp med ytterteltet først uten å vrenge det, men litt plunder er det. I mye vind tror jeg det holder helt fint, men en betaler for luftigheten iom at det blir litt trekk. 

Jeg liker teltet, men skal selge mitt. DM om du er interessert. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

De virker jo helt fantastiske i godt vær, disse teltene fra USA hvor teltstengene sitter i innerduken og du "legger" ytterduken utenpå. Men hva er erfaringene til folk her mtp norske værforhold (årets sommer unntatt :D 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tilbudet ArveS!  men...kom over et Helsport Ringstind Superlight på outleten til Helsport. Hoppet i det og bestilte. Virker å ha større plass enn Enan, var betydelig rimeligere og ser ut til å ha gode skussmål på tester og fora...så får vi se!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 uker senere...

@Erik Haaland jeg har SMD Lunar solo. Godt fornøyd, men har ikke fått prøvd det i skikkelig ruskevær på fjellet. Hadde situasjonen bydd seg skulle jeg gjerne prøvd. Stoler mer på dette enn mye annet gjalla som folk drar med seg. 

Noen ting å ha med seg:

1) det er en enduker, lurt å ha med et håndkle/klut å dra av innsiden om morgenen hvis kondens. 

2) krever litt trening i skikkelig oppsett, da bunndelen «flyter» i forhold til bardunering av duken 

3) det bør settes opp med glippe mellom duk og bakke for luftstrøm. Ikke noe problem med tanke på regn da overlappen fra duken går langt ut

4) jeg er 190 cm. På 5 cm liggeunderlag må jeg bruke bardunene på kortveggene for å holde duken vekk fra hodet og føtter. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.