Gå til innhold
Sijoei

Nybegynnertur Ryfylkeheiane eller Sirdal ?

Anbefalte innlegg

Har som drøm å få familien hekta på tur :)  Har nå fått lokket ut Gubben og to ungdommer på 12 og 15 år neste helg.  Noen som har en fin telttur de kan anbefale? Helst med et vann ved målet da minstemann elsker å fiske. Pga totalt bålforbud i Rogaland så drøyer vi stormkjøkkenet denne gang, så tips til god turmat som ikke krever oppvarming settes også pris på😍 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Er ikke så godt kjent men var i Suldalosen i fjor en liten tur. Feks parkere ved Vasshus og gå til Ritlandsvatnet så kan fiske er vel en grei tur. Var hvertfall veldig fint i Suldal både fin fiskeelv og mye alternativ for turer. 

IMG_20180524_151528.thumb.jpg.cc2c8933d4171a0c47c35189a2a1af37.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, CPOW skrev:

Sjekk ut Rågeloni. Tidligere utropt til fineste telplass i Sirdal. Du finner mange beskrivelser ved å google, f.eks denne (http://turinspirasjon.net/rågeloni.html)

Takk.😄Har sett på den og det ser helt supert ut! Jeg er ikke heilt stø på kart og kompass ennå så må ha en  tur der jeg kan følge stien og øve meg/oss på kart og kompass underveis 😬 Googler meg opp og ned i mente, men tenkte at det er greit å høre med dere som har erfaring også. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av klovn
   Hei!
   Familien har hytte rett ved hardangervidda, og jeg lurer på om det er et område som egner seg for en nybegynner. Jeg er helt uerfaren og regner med å reise alene. Tenker i første omgang turer med én eller to overnattinger i telt. 
   Har gått noen turer der tidligere, men har veldig lite erfaring med overnatting/telt. Hvor tidlig på året kan jeg forvente lite/ingen snø?
   Lurer også på om dette er et egnet telt: https://www.fjellsport.no/sydvang-utoset-2-green.html
    
  • Av NattUgle
   Hei 
   Skikkelig nybegynner her. Aldri sovet ute på fjellet før og skal ikke gå så langt

   Jeg trenger et telt som er LETT å bære for sekken. 2 personer kanskje om jeg får en eller ei med der ute, uansett alenetur
   Skal sove på Hardangervidda på sommerstid
   Noen kjøpsanbefalinger, tips råd, erfaringer ute, kjøpshjelp?

   Gjerne produkt linker tips råd

  • Av espen_johansen
   Hei,
   Jeg har nå fått det for meg at jeg skal gi hengekøye et forsøk, og trenger dermed tips. Det jeg er ute etter er i utgangspunktet en 3-sessongs hengekøye for meg på 183-185 cm. Ut i fra det jeg har forstått så er dobbelt stoff en fordel (jeg kommer til å starte med liggeunderlag mellom stofflagene), og jeg er ikke helt klar for å prøve Draumur og andre tverr-liggere. Ikke fordi jeg har noe i mot de, men fordi jeg innbiller meg (muligens ubegrunnet) at det er greit å ha litt kjenskap til tradisjonelle hengekøyefasonger før man beveger seg ut i det nyskapende.
   Det virker som at 90% av det norske markedet er ticket to the moon, og ettlags Hennesy-modeller for folk opp til 180cm. Jeg er dermed forberedt på å handle i utenlandsk valuta.
   Jeg har sett på Warbonnet blackbird xlc som ser ut til å ha fått meget gode tilbakemeldinger. Men den blir både dyr og man må kjøpe tarp separat noe som muligens kompliserer kjøpet for en nybegynner som meg.
   Jeg har også sett på Hennesy sin Jungle explorer, som er litt billigere.
   Exped har vel en scout-versjon som er lang nok, men forstår det som at flere brukere klager på et myggnett som treffer nesa.
   Er det noen som har formeninger om nevnte modeller, eller som har andre bedre forslag? Eller som vet av norske (nett)butikker som fører aktuelle modeller?
    
  • Av SkogLinås.
   Da har jeg endelig kommet meg igang med fiske, men har absolutt null peiling på hva og hvordan. Fisket for første gang i dag. 🙈✌️
   Bor i Hemsedal, og i første omgang blir det derfor vanlig fiskestang i fjellvann.
   Leste litt på en nybegynner/skogsørret tråd her inne, og regner med at noe kan overføres mtp spinner/sluk.
   Men jeg lurer selvsagt på alt annet også. Når på døgnet er det best å fiske, hva slags krok bruker man til hvilken tid og hvilket vær. Hvordan leser man terreng og vann. 
   Hvilke gode nettsider finnes det, og kan noen anbefale noen gode bøker så jeg kan lese meg opp?
   Og selvsagt... Alle tommelfingerregler tar jeg imot med stor takknemlighet.
    
   takker og bukker, Felicia.
  • Av NotAllWhoWanderAreLost
   Hei! Planlegger min første jomfrutur ut i telt alene en natt, og jeg er utrolig dårlig kjent i byen jeg bor. Noen som har tips/erfaringer om gode teltingplasser i nærheten? Tenker meg ut mot kvaløya
   Skal sykle dit og har ikke all verdens med utstyr, men hadde vært en fordel om man kan fiske der 😊 
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.