Gå til innhold
  • Bli medlem

Smør i varmen?


Imp

Anbefalte innlegg

Annonse
21 minutter siden, Imp skrev:

Hei! 

 

Hvilket smør holder seg hardt/fast nå i varmen? 

Eller, margarin da.. 😊

Jeg sverger til smør, altså smør, ikke margarin ;-) . Pakker det i en tett plastboks med en pose rundt og passer på at det ikke ligger eksponert for sol. Da går det stort sett greit. Ellers får du flytende bremykt på flaske som også funker bra 😃

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smør i plastboks, type ala tuperware, og pose utenpå, akkurat som whistler. Er jeg i høyfjellet passer jeg på å kjøle ned i vann eller snøflekker. Det hender jeg tar snø og legger nedi posen, og heller ut når det har smeltet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smør, som til brødskive, har jeg aldri med på fot / sykkeltur. Margarin til steking har jeg derimot som andre sier i en tett plastboks. Favoritt til Margarin eller peanøttsmør er de små boksene som det kommer Pizzasaus i. Har som de andre sier også en plastpose rundt, men har til dags dato aldri opplevd at noe er lekket ut. Det kan selvfølgelig skje om boksen får seg en trøkk og den sprekker, men har som sagt ikke opplevd dette. 

Jeg har heller aldri opplevd at margarin i fast form har blitt flytende. Jeg prøver jo å holde matposen så kjølig det lar seg gjøre når en er på tur. 

På fjorårets tur til Hardangervidda hadde jeg med litt margarin i orginalpapiret med en pose rundt og det gikk helt fint. Kanskje litt mykere, men er faktisk ikke sikker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst

Jeg bruker også smør i plastboks. Er bevisst på å oppbevare på skyggesiden av teltet, men har brukt å pakke inn smøret samt andre varer for oppbevaring i vann/snø.

Var inne på små smørpakker, men mye plast og lite miljøvennlig, så det ble med tanken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, whistler skrev:

Jeg sverger til smør, altså smør, ikke margarin ;-) . Pakker det i en tett plastboks med en pose rundt og passer på at det ikke ligger eksponert for sol. Da går det stort sett greit. Ellers får du flytende bremykt på flaske som også funker bra 😃

Samme løsning. Kan godt legge posen med smør i vannkanten om det har blitt flytende på kokvarme dager.

På det varmeste kan setersmør holde noen grader mer enn meierismør før det blir flytende. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Mareng

Til steking, rapsolje i en tom «ingefærshot» flaske. (De flaskene er geniale, utrolig slitesterke og helt tette med skrulokk).

image.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...

Vilket smør/margarin, flytende eller fast form holder best mot harskning? På siste tur i indre Troms var den flytende bremykten harsk etter to dager. Resten av turen måtte gå uten smør på grøten, eller i panna til fisken.  Kanskje prøve å pakke den i fuktet håndkle og henge utnpå sekken? Vil prøve det på neste tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aner ikke hva som harskner først, men selv bruker jeg Melange margarin. Tar lang tid før den smelter og jeg bruker den som smørøye i grøt og til steking. Bruker ikke smør på brødskiva når jeg er på tur. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg har en sånn liten myk "kjølebag" fra Claes Olsson i bunnen av sekken (5-10L) og har en kald Sig- flaske med vann sammen med mat som må holde seg kaldt. Funker som bare det :)

Men avhengig av å finne kaldt vann til flaska, men ikke vært noe problem ennå

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
24 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Hva mener du med klarnet smør? 😊

Her er det noen som skulka på skolekjøkkenet :D
Man smelter smør på lav varme slik at melkepartiklene synker til bunnen.
Det klare smøret som er på toppen tåler mye høyere varme uten å bli svidd :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

39 minutes ago, tubbs said:

Her er det noen som skulka på skolekjøkkenet :D
Man smelter smør på lav varme slik at melkepartiklene synker til bunnen.
Det klare smøret som er på toppen tåler mye høyere varme uten å bli svidd :)

Spørs nok om jeg var opptatt av å svi brun saus den gangen ja @tubbs 😂

Ser man det, tydeligivs allmennkunnskap jeg burde vist 🥴

  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

43 minutes ago, tubbs said:

Her er det noen som skulka på skolekjøkkenet :D
Man smelter smør på lav varme slik at melkepartiklene synker til bunnen.
Det klare smøret som er på toppen tåler mye høyere varme uten å bli svidd :)

Det brukes mye i bl.a India og det fås kjøpt i såkalte innvandrerbutikker i Norge. Det kalles ghee. Vi bruker det rett som det er hjemme i matlagingen i stedet for olje eller smør. Men smør smaker bedre enn ghee!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutes ago, Tor-Erik-L-77 said:

Ja vil tro en slik prosess fjerner endel av den gode smaken men allikevel et tips som er kjekt å vite om 😊

Den største fordelen med å bruke klarnet smør (ghee) er at det tåler svært høy varme uten å avgi skadelige stoffer. Visse oljer avgir giftstoffer allerede ved rundt 180 grader, de skal derfor ikke brukes til å steke mat over sterk varme. For eksempel extra virgin olivenolje (fra første kaldpressing), det er ikke en stekeolje.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.