Gå til innhold
  • Bli medlem

Gå Tyrifjorden rundt 12 mil - Dag for dag


Memento mori

Anbefalte innlegg

Annonse
Gjest Turlyst

@Memento moriSysle, Snarum, Kløftefoss.........er kjente navn for en tidligere jernbanemann😊 Var TXP, dvs mannen med rødt bånd i lua på stasjonene. Det var tider det😊 Gode minner, men høyskolestudier ble neste tog og ny jobb for meg (lenge siden nå). Godt å se bilder fra området igjen😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Jan@ skrev:

@Memento moriSysle, Snarum, Kløftefoss.........er kjente navn for en tidligere jernbanemann😊 Var TXP, dvs mannen med rødt bånd i lua på stasjonene. Det var tider det😊 Gode minner, men høyskolestudier ble neste tog og ny jobb for meg (lenge siden nå). Godt å se bilder fra området igjen😊

Har vært en del i det området jeg også, både Holleia og videre nordover. NVK har også klubbhytta i Holleia. De fleste steder, har jeg vært på jaktprøver og på mosatt side av Snarumselva, hadde jeg jaktterreng i mange år. Ennå lengere nord, er jo også Fjorda, som er et padleeldorado.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

TS. Ta vare på beina dine, ellers blir dette utrivelig. :) Vet ikke hvilket skotøy/støvler du benytter. Men jeg er litt forundet over at folk på tur, blir plaget av gnagsår og vannbelmmer. Nå er det mange år siden, jeg sluttet med vandring med telt og "pikkpakk" i dagsviss. Men til gjengjeld, så benytter jeg camp og går daglige turer ute fra campen, noen ganger forflytter jeg den også (i nærområdet), for å nå andre steder. Men om det er en tur (6 til 14 dager) og det hvor det gåes 7 - 10 timer /dag og har jeg ikke (på 30 - 40 år) hatt gnagsår med tilpassede lærstøvler. De holder til og med 5 - 7 timer i regnvær, med rett vedlikehold! Så jeg underer på denne motesaken, med membran. Uansett - lykke til videre opp i Finnemarka og videre på turen. .)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Tiur3 skrev:

TS. Ta vare på beina dine, ellers blir dette utrivelig. :)Vet ikke hvilket skotøy/støvler du benytter. Men jeg er litt forundet over at folk på tur, blir plaget av gnagsår og vannbelmmer. Nå er det mange år siden, jeg sluttet med vandring med telt og "pikkpakk" i dagsviss. Men til gjengjeld, så benytter jeg camp og går daglige turer ute fra campen, noen ganger forflytter jeg den også (i nærområdet), for å nå andre steder. Men om det er en tur (6 til 14 dager) og det hvor det gåes 7 - 10 timer /dag og har jeg ikke (på 30 - 40 år) hatt gnagsår med tilpassede lærstøvler. De holder til og med 5 - 7 timer i regnvær, med rett vedlikehold! Så jeg underer på denne motesaken, med membran. Uansett - lykke til videre opp i Finnemarka og videre på turen. .)

Jeg kan ikke svare for @Memento mori, men min erfaring er at vandring med sekk gjør at man mye lettere får vannblemmer / gnagsår. Uten sekk får jeg heller «aldri» gnagsår. ;-)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hrm. :| Og her sitter jeg og må vente i dette godværet, venter på at posten omsider setter ræva i gir etter helligdagen denne mandagen og endelig frakter pakka med hengekøya jeg bestilte 10. Mai, fram til postkontoret sånn at også jeg kan få komme meg på tur.

Jeg skal jo ikke tråkke så langt som  Memento Mori, men er spent på hvordan det blir å tråkke på skogsveien i varmen, med halvhøye Viking 150 Classic fjellsko. Jeg har valgt str. 47 (m. innleggssåler) som gjør at skoa ikke er i nærheten av å føles trange og håper at dette i seg selv gjør turgåing mer komfortabelt, enn å gå med sko som passer bare sånn akkurat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, whistler skrev:

.... men min erfaring er at vandring med sekk gjør at man mye lettere får vannblemmer / gnagsår. Uten sekk får jeg heller «aldri» gnagsår. ;-)

Går du daglig opp til 9 -10 timer i terrenget, uten sekk? :( Det gjør ikke jeg. :) Når jeg er i terrenget 10 - 11 timer, så har i alle fall jeg med meg mat og drikke til meg og hundene. Tung jaktbekledning, hagle, ammo, thermos (liten + kokesett, eller stor), ofte ekstra klær i sekken, hundemat/"matskål" og kanskje ekstra vann for hunder. Og med noe felt vilt, er en raskt oppe i 10 - 15 kg, (i ekstra vekt) som kroppen bærer på, kontra en som benytter lett turtøy.  Å se kun på hva sekken veier, blir vel litt feil. Det er hva beina og kroppen må bære, som har betydning. :) Og selv om dette  (10 - 15 kg) er å betrakte som lett sekk.  Så går en jeger (som er ute hele dager), normalt betydelig lengere både i distanse og tid (samt utenfor stier), som sikkert oppveier mye mye av "slitasjen" en får med tyngere sekker stier/veier. Så, jeg tror ikke det er så urelevant likevel.  :)

Men jeg kan jo nevne, at jeg har gått med sekker på 35 - 45 % av kroppsvekten (samt tung bekledning) og høye fjellstøvler i lær også - uten gnagsår. Men da har gangtiden gjerne vært halvert og det oftest på brukbare stier. Distansen har da gjerne krøpet ned til 10 - 15 km/d. avhengig av terreng.  Mulig jeg er heldig. Men dette er en avsporing. Dumt jeg nevnte dette. :( Tråden handlere om turen til TS og ikke støvler/sko.  :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

55 minutter siden, Memento mori skrev:

Har snakket med et par andre og de har heller ikke fått noe, eneste var bunnsnøre med mark. Har ikke igjen mark...

DBAE2B4B-CC57-4383-9860-FC9968002E5C.thumb.jpeg.e83c7c5e7fcb67db096f16a9678ffc30.jpeg

Den åpne statsskog koia ble natten tilbrakt.

Flotte bilder igjen. :) Vær obs. på, at det nå er innført Totalforbud mot bålbrenning (åpen varme)  her i distriktet. Så vær forsiktig. :) Se annen tråd her på forumet om bål.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, Kjetil E. skrev:

Flott og inspirerende "pågående" rapport!

Frister å gå denne runden selv..

Takker så mye, er utrolig heldig ned været🌞 

Tror det å kopiere andre turer, kan være fint, men det å planlegge og være sin egen turleder lager de beste opplevelsene.  Du har sikkert noen turer du har sagt mange ganger at det burde du gå. Denne turen her er en slik tur for min del. Kjedelig å ditte på gamlehjemmet å si at det burde jeg ha gjort, mye bedre å mimre om gjennomførte turer, også de som i gikk helt etter planen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.