Gå til innhold
awesomevicc

Halvhøy grei tursko (en mellomting til de jeg har)

Anbefalte innlegg

Så, føler jeg trenger en ny sko. En som er mellom de to jeg har. For jeg har Salomon XA Pro 3d GTX og en til litt heavvy Salomon sko noe lik denne.

XA Pro blir MYE brukt til ALT, men kjenner at på litt ulendte turer så er det godt med ankelstøtte. Samtidig som den andre litt store skoen blir i det meste laget for såpass "korte" turer. (Ja her er det lavterskel altså) Synes for øvrig at sålen til den store skoen er bedre enn til XA Pro, liksom mykere og mindre glatt. Anyways.

Så, jeg må/vil ha noe i mellom... Har kikket litt på Salomon X ULTRA MID 3 GTX og de virker jo for så vidt greie, men visste ikke om kanskje andre merker har greie sko som kan passe mitt bruk? Alfa Lyng eller Kvist for eksempel?

Alle tips tas i mot med stor takk! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dama er kjempefornøyd med sine Mammut Nova. Er noe i samme stil som de du lenker til. Rundt 400 gram per sko er hvertfall veldig behagelig og greit til halvhøye sko å være.

Men som alltid med sko: du må gå og prøve de på foten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har et par Mammut Mercury Mid II GTX som jeg er strålende fornøyd med. Etter mine VJ Sport Irock 2 er det nok disse som blir brukt mest. Foretrekker dem også fremfor mine Crispi Besseggen forutsatt at jeg ikke skal bevege meg i veldig krevende terreng, f.eks steinur. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan underskrive på at Mammut Mercury Mid II GTX er supre halvhøye tursko som også har holdt seg vanntette selv etter endel bruk. De er litt små i størrelsene så måtte gå opp en størrelse i forhold til normalt. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Inov-8 Roclite 325 GTX (https://www.prisjakt.no/product.php?p=4098744) og Altra Lone Peak 3 Mid (https://www.prisjakt.no/product.php?p=4019020) er vel noe av det letteste du får av halvhøye sko med terrengaktig såle.

Roclite er nydelige å gå/stiløpe med, men som med mye lettvektutstyr slites de fort i tøft terreng, og vanntettheten er det første som ryker. (På sommeren er vanntetthet ikke så viktig i min bok.) Kanskje verdt å prøve på foten, ser de har dem på XXL? Har selv slitt ut mange tilbudskjøpte Roclite gjennom årene :) 

Altra sin har jeg fundert på, men aldri kjøpt. Tror den er vanntett, men ikke sikker. Med null drop kan den være helt super å bevege seg med når du har liten eller ingen last på ryggen, men når ryggsekken begynner å veie noen kilo vil man nok savne at hælen løftes litt opp av skoen (det hjelper til med å lene kroppen fremover for å få tyngdepunktet flyttet fremover igjen etter at sekken har dratt det bakover). Sko med null drop har vanligvis lite dempning (barfotsko), men det gjelder ikke disse. Kjenner ikke slitestyrken.

Et innspill i kategorien "Something else" ;) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
29 minutes ago, a_aa said:

Altra sin har jeg fundert på, men aldri kjøpt. Tror den er vanntett, men ikke sikker.

Jeg har den lave versjonen og den er definitivt ikke vanntett. Mulig det er ulikt på Mid-versjonen, men den lave versjonen er mer som en luftig joggesko lagd for offroad-bruk :) Er for øvrig veldig fornøyd. Er det tørt tørker den igjen svært fort.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Titter på slike sko selv om dagen. Har et par Salomon Sky Wings som er lette og fine. Dog er de litt høyere en Mid variantene. Største ulempen med de er at jeg synes såle er glatt. Opplevd det med Salomon Speedcross også. Så jeg planleggee gå for et annet merke denne gang. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.