Gå til innhold
Johanks

3 karer til Femundsmarka 9-15 Juli

Anbefalte innlegg

Jeg startet en tur i Synnervika og fulgte nordsiden av Mugga opp til Nedre muggsjø, som jeg gikk rundt (med en avstikker til alle vannene nordover) før jeg gikk til Volsjøen, og ned til Revsjøen. Derfra gikk jeg på sørsiden av det vannsystemet som kobler Revsjøen til Rogen helt frem til Rogen, og fulgte så Røavassdraget hele veien ned til Femunden. Terrenget på turen var stort sett greit å gå i, foruten alle steinhavene langs en del av vannene da, men om det er tørt er det raskt å komme seg over de. Jeg brukte to uker på den tiden, men jeg tok meg riktignok meget god tid, fisket mye, og det ble noen utflukter til småvann rundt omkring. Turen er nok gjennomførbar på betydelig kortere tid, men kanskje ambisiøst på 6 dager om det skal fiskes litt også, og dere ønsket jo ikke å jage kilometer heller.

Fisket var riktig dårlig i Mugga og Muggsjøen, så vel som vannene nordover derfra, men fra Volsjøan av fikk jeg stort sett bra med fisk hver dag. Volsjøan og Roasten-vannene bød på ørret, utover det var det bare gjedde og harr, og én fin abbor. De dårlige fangstene i starten kan skyldes at det ennå var tidlig på året, og fremdeles kaldt. Jeg besøkte Femundsmarka tidlig i juni, og da var det behagelig folketomt også.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Lett å snitte opp harren på buk og rygg, fjerne finner, og bare dra hele skinnet av. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

 • Lignende innhold

  • Av Fiskegal
   Jeg lager en del tur- og fiskefilmer. Tenkte å bare starte en tråd her hvor folk kan dele eventuelle videoer de lager.
  • Av Thomas Rekdal
   Hei,
   Tenkte å ta en overnattingstur i Nordmarka i helgen.
   Starter turen fra Songsvann, supert om det er et fiskevann i nærheten også.
   Noen som har noen forslag? 
  • Av UTE avdelingen
   Varm sommer der fjellvann og snø gir god nedkjøling. Flelktur til fiskevann, fisk på kroken. Husky møter sau.... og mye annen moro! Bli med på tur!
  • Av Fiskeren Jonny
   Da jeg har en tur under planlegging tok jeg med guttungen og stakk innom den lokale fiskesjappa i byen. Planen var å se på litt fiskeutstyr og få litt tips.
   Vi endte opp med at guttungen plukket ut litt sluker for fiske i ferskvann.
   Det ble følgende sluker:
   Møreungen Nordlys 7 gr.
   Møreungen Nordlys 12 gr.
   Møresilda 6 gr.
   Stingsilda Holo 7 gr.
   Søvik sluken 8 gr.
   Vibrax Blue Fox 6 gr.
   Se bilde!
   Noen som har erfaring med disse?
    

  • Av Leif88
   har en ferieuke i oktober som jeg ikke har planlagt enda, sitter egentlig og vurderer femundsmarka eller børgefjell. noen som er bereist i disse partiene på den tiden av året? hvordan er vær og temp i børgefjell da?
   kom gjerne med innspill
    
   edit: dette blir vanlig telttur med fiskestang, aldri vært på noen av stedene, så drar jo mest for å se området og kose meg. er det god fiske så er det bare en bonus
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.