Gå til innhold
Hammer

Ønsker å låne/leie en Lavvo Ovn i nærheten av Trondheim

Anbefalte innlegg

Hei,

usikker på om dette er riktig plass å poste.
Men! Tenkte oss på tur med ungene neste helg, i lavvo. Men, skulle veldig gjerne ha hatt en lavvo ovn. Den vi normalt sett bruker er opptatt den helgen.
Så! Er det noen i nærheten av trondheim som har en slik, som de ikke skal bruke til helgen. Og som de kunne tenkt seg å låne/leie ut. Så hører jeg veldig gjerne fra deg.
 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Hagbard97
   Hei!
   Etter en del nætter i syntetiske telt i kaldt vær, -10 og kaldere, har jeg besluttet meg for å prøve å bruke bomullstelt. Har sett mye på Polar Bjørn sine pyramidetelt, men har skønt at de ikke produseres lengre. Noen som vet om noen andre som fortsatt lager pyramidetelt i bomull? Eller noen som har et de vil selge?
    
   Asbjørn.
    
    
  • Av fant
   I 2016  (13.-17. juni) ble turen lagt til Njardarheim, sør for Suleskarvegen. Vi (Jens og jeg) har vært der før, og vi kommer til å dra dit igjen. Det er et område etter vår smak. Varierte fiskemuligheter i elver, tjern og vann, lite folk, flott natur og gode padlemuligheter (uten for mange og lange portager), lite mygg og gnagsår, og mye medvind for Allyen.  Vi parkerte ved Suleskarvegen,  bærte sørover til Øyuvsvatnet, padlet til sørenden, bærte videre til Sandvatnet, romlet så rundt i området, både øst og sør for Sandvatnet noen dager før vi tok samme vei tilbake til bilen. Fiske var bra, men det manglet de helt store denne gangen. Men det viktigste er å få fråtsa i fisk noen ganger om dagen. Spesielt sprøstekt ørret som Jens er ekspert på, er en nødvendighet på en sånn tur.  Villmarksfølelsen var stort sett tilstede (blant annet en kongeørn sørget for det). Men det er en fordel å tolerere/ignorere sau. De ordner med fine forhold for bakslengen da. 
   Enda viktigere enn villmarksfølelsen er vel frihetsfølelsen som en slik tur gir. Vi har som regel en grovplan, et område vi skal til, resten tar vi underveis. 

  • Av groeve
   Heisann! 
   Jeg og kjæresten kunne tenke oss noe litt større enn mitt 2-manns MHW Drifter 2 telt. Forrige tur hadde vi med en gammel lavvo, og fant ut at vi egentlig likte det konseptet ganske bra. 
   Lengde på etapper blir gjerne et sted mellom 1-3t, men vil ha mulighet for å bruke det på lengre turer også, så lavvo opp mot 7-10kg utgår. 
   Kom over dette teltet fra Robens og lurte på om noen har erfaring med det? 
   Green Cone: https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/telt-lavvo/lavvo/robens-green-cone.html
   Tenker 5kg fordelt på 2 pers burde være innafor. 
   Er det andre alternativer vi kan se på? Rundt 3-5000,- Jeg er oppunder 2m høy, så det burde være god liggelengde i teltet/rette vegger. 
  • Av Erlend Gudvangen Bjørkeng
   En av utfordringene med å fyre i lavvo, er gjerne at varmen stiger rett til værs. Har lest at det hjelper litt å senke taket, men er det noen som har prøvd vifte for å sirkulere luften?
   Tenker da, enten på noe slikt,som man kan henge på stangen for å presse den varme luften ned, eller noe slikt  som man kan plassere rett på ovnen.
   Noen som har noen formening om hvilken overflatetemperatur en slik vedovn fra Helsport kan ha ved vanlig fyring? (vet at spørsmålet er litt søkt - får kanskje bare gå til anskaffelse av et ovnstermometer og sjekke)
  • Av erlingre
   Hei!
   Jeg ønsker å kjøpe en lavvo, men sliter med å bestemme meg og ønsker derfor innspill. Primære bruksområder vil være:
   - Utvidet sove/boplass når vi er mange på familiehytta, typisk i påska, sommer og høst. vil kunne ha fast plass på ubebygd hyttetomt med egnet flatt område ved siden av hytta.
   - God  plass til overnatting for 2 voksne og 2 små barn.
   - Mulighet for ovn for fyring/matlaging
   - Aktuelt å ha med i båt/kano for kortere turer (f.eks til garnfiske over en helg med overnatting på en øy).
   - Bruk hjemme på jordet ifm. barnebursdager utendørs (med aking)
   - Ikke permanent installasjon, må kunne settes opp / tas ned på en rimelig enkel måte.
   Noen alternativer utmerker seg sålangt:
   Tentipi Zirkon eller Safir 7 eller 9 BP
   Venor 4-6 eller 8-10.
   Hva tenker dere om størrelse? Jeg heller mot 9/8-10. Det gjør det enklere med småbarn / vedfyring, muligheter for
   å ha med gjester på tur og lettere å kunne bo i over noen dager.
   Lavvoen blir neppe transportert over større avstander til fots så vekt er et mindre problem. Har også tilgang på flere mindre telt som kan dekke
   slike behov. Derfor vil plass / komfort prioriteres fremfor vekt. Dette tegner for duk av bomull/polyester. Selv om vekt ikke er så viktig er kanksje
   Venor sine i overkant tunge, men virker samtidig muligens enda mere solide enn Tentipi.
   Et annet spørsmål er om hvor stor forskjell innertelt vil utgjøre (særlig vinterstid). Ser også at Venor har sovetelt (rakkas) som kanskje
   kan kompensere for manglende innertelt. Har noen tanker om dette?

   Har noen erfaring med Venor etter at Arctic Lavvo ble etablert og overtok produksjonen?
   Mvh
   Erling
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.