Gå til innhold
Frufutti

Mat på 14 dagers vandring

Anbefalte innlegg

Hei alle fjellvandrere :)

 Vi er to stykker som skal på 14 dagers vandring i Hardangervidda og Jotunheimen. Vi trenger litt inspirasjon, triks og tips: Hva ville dere pakket med av mat? Spesielt frokost og lunsj. Til middag tenker vi enkelt og greit Real turmat. Noen tips til mellom måltider?  :D  

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Frufutti skrev:

Hei alle fjellvandrere :)

 Vi er to stykker som skal på 14 dagers vandring i Hardangervidda og Jotunheimen. Vi trenger litt inspirasjon, triks og tips: Hva ville dere pakket med av mat? Spesielt frokost og lunsj. Til middag tenker vi enkelt og greit Real turmat. Noen tips til mellom måltider?  :D  

Frokostblanding, vann og melkepulver. Kan ha opp i rosiner etc.

Dere skal kanskje innom selvbetjente hytter hvor dere kan kjøpe noe annen mat enn Real?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutter siden, Jan@ skrev:

Frokostblanding, vann og melkepulver. Kan ha opp i rosiner etc.

Dere skal kanskje innom selvbetjente hytter hvor dere kan kjøpe noe annen mat enn Real?

Takk for raskt svar! Det er første gang vi skal over Hardangervidda, men ser ut som vi skal forbi noen DNT hytter. Vi skal gå fra Haukeliseter-Finse. Er det gode fiske muligheter? 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutter siden, Frufutti skrev:

Det er første gang vi skal over Hardangervidda, men ser ut som vi skal forbi noen DNT hytter. Vi skal gå fra Haukeliseter-Finse. Er det gode fiske muligheter? 

Mange, men andre her på forumet kan fiske mye bedre enn meg 😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Knekkebrød, havregrynsblandinger, sjokolade, nøtter.. DNT hyttene er fine for å supplere litt. Greit å slippe å gå med alt for 14 dager fra start. 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er snakk om sommer, sant?

Frokost, jeg pleier å lage havregrøt, eller frokostblanding med tørrmelk kanel og rosiner. Alt er pakket i porsjonsposer.

Lunch kan være knekkebrød i en isboks, majones, spekepølse og nugatti som pålegg. Men frokostblandinger tar mindre plass. Nøtter, chips og sjokolade som ekstra påfyll.

Det er det jeg kommer på i farten :) Så lang tur har jeg aldri gått før.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Jan@ skrev:

Mange, men andre her på forumet kan fiske mye bedre enn meg 😊

Konge! Da pakker vi fiskestanga :) Hadde vært jo vært hel lekkert med en ørretmiddag på vidda! 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er veldig gode fiskemuligheter langs T-stien dere nok velger å følge. To fiskekortområder langs ruta deres mener jeg. Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den. Det siste starter noen km fra Haukeliseter. Vestviddakortet er brukenes fra omtrent Hellevassbu, via Litlos til Besso og Sandhaug og videre over RV7 og til Finse stort sett.

Ha med litt ingredienser til fiskemiddag også. Ikke feil med stekt fjellørret! :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutter siden, whistler skrev:

Knekkebrød, havregrynsblandinger, sjokolade, nøtter.. DNT hyttene er fine for å supplere litt. Greit å slippe å gå med alt for 14 dager fra start. 😃

Takk for gode tips! Noen tips til pålegg? :-)  Hva slags mat selger de på hyttene? En muligheten er å fylle opp sekken igjen i området rundt Besseggen. Men er usikker på hvilke butikker som er rundt der. Kanskje det er lettest å pakke sekken for fult for 14 dager fra start 8) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prøv å rekke middagen på Litlos turisthytte kl 19. Herlig mat der. Der kan dere også spørre om å få kjøpe hjemmebakt brød. DET er digg! Det er ganske sikkert en sjanse å få kjøpt med litt pålegg der også.

Det selges Real på Litlos, kjeks og annen turmat.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

På alle selvbetjente DNT hytter er det matlager:

Skjult lenke - logg inn for å se den

kjenner ikke hyttene i området dere skal i, men det finner dere ut på DNT.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
25 minutter siden, Frufutti skrev:

Takk for gode tips! Noen tips til pålegg? :-)  Hva slags mat selger de på hyttene? En muligheten er å fylle opp sekken igjen i området rundt Besseggen. Men er usikker på hvilke butikker som er rundt der. Kanskje det er lettest å pakke sekken for fult for 14 dager fra start 8) 

Spekepølser, tubeoster, porsjonspakker med Feks leverpostei osv. På hyttene finner du porsjonspakker med pålegg, knekkebrød, havregrøter, potetmos og mye hermetikk. Det blir tungt med mat for 14 dager så jeg ville benyttet meg litt av hyttene. Dere passere mange underveis. Flere er også betjent i høysesongen og har større utvalg og servering. Få med dere en god lunsj eller middag på Litlos og Besso 😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange gode forslag over. Det jeg bruker å pakke inn i åpne hulrom på sekken i tillegg er proteinbarer og små pakker med nøtter. Kjempegreit når blodsukker begynner å bli lavt, og du gjerne vil gå litt til før neste skikkelige matpause. Jeg handler mine på xxl, syns de er gode👍🏻

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutter siden, AK74 skrev:

Mange gode forslag over. Det jeg bruker å pakke inn i åpne hulrom på sekken i tillegg er proteinbarer og små pakker med nøtter. Kjempegreit når blodsukker begynner å bli lavt, og du gjerne vil gå litt til før neste skikkelige matpause. Jeg handler mine på xxl, syns de er gode👍🏻

Jeg er ikke alltid så sulten når jeg går, men i tillegg til væske bruker jeg energibarer og gel på slutten. Supplerer gjerne med proteinbarer etter dagsetappen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 minutter siden, Bjarne H.S. skrev:

Ris er også godt til stekt fjellørret! :)

Skjult lenke - logg inn for å se den

Blir sulten av dette😊

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Såpass lang tur... jeg ville ha testet på forhånd. Har gått på tur og ikke orket den nøye utvalgte provianten etter noen dager. Nå går det i sjokolade, Snickers (egen matgruppe som burde selges på resept), og kjøtt - men det er meg :)

Sørg for variasjon. 14 dager havregrøt er lett å pakke, men kan bli drøyt de siste dagene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har forsøkt mye rart de siste årene da jeg ikke er et frokostmenneske i det daglige. Har til slutt havnet på dette som jeg synes er godt:

Så mitt tips til frokost er frokostblanding med tørrmelkpulver (røres ut i kaldt fjellvann) og sukker. Som topping har jeg en liten neve nøtteblanding. På forhånd kan man lage til litt forskjellige frokostblandinger hvis man vil ha større variasjon fra dag til dag.

DSC06471.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Som mellommåltid har jeg funnet min favoritt: Eldorado Mellombar. Jeg prøver å unngå så alt for mye dyr mat ute på tur, så disse er gull verdt for meg. Koster en brøkdel av andre dyre proteinbarer/mellommåltid. Til vanlig koster de vel rundt 20-30 kroner for 6 stk, og hamstrer alltid på 10-kronersmarked på Spar; 1,6 kroner per bar!!

Ellers, til en 14-dagers tur er det verdt de ekstra pengene å handle litt på turisthytter for å unngå for mye vekt i sekken i starten.

 

Selv tørker jeg massevis av kjøttdeig og kjøper inn diverse posemat som tilbehør. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
37 minutes ago, Bjarne H.S. said:

Jeg har forsøkt mye rart de siste årene da jeg ikke er et frokostmenneske i det daglige. Har til slutt havnet på dette som jeg synes er godt:

Jeg er helt lik selv. Jeg spiser egentlig bare en frukt til frokost i det daglige. Har så langt endt opp med en meget sukkerholdig frokostblanding + tørrmelk og vann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Tørket kjøtt er knallfin turmat. Finnes et hav av typer og varianter!
Rein er min favoritt.

Det er proteinrikt, mettende og smakfullt (salt). 
Kan benyttes som pålegg på Polar-brød eller knekkebrød, som topping/ekstra innhold i Real eller annen middag, eller bare som snacks. 

Veier veldig lite (kjekt på lengre turer), holder "evig" og tåler vel stort sett alle temperaturer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Skrevet (endret)

Tørket kjøtt er et bra proteinsupplement, som Skjult lenke - logg inn for å se denskriver, men styr unna Real salt og pepper - smaker ikke bra. Endte med å kaste mine.

Beef Jerky sin versjon er mye bedre, men ser at XXL har sluttet å selge disse.

Proteinpulver ikke nødvendig? Skjult lenke - logg inn for å se den

Skjult lenke - logg inn for å se den

Endret av Jan@

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
53 minutter siden, Jan@ skrev:

Tørket kjøtt er et bra proteinsupplement, som Skjult lenke - logg inn for å se denskriver, men styr unna Real salt og pepper - smaker ikke bra. Endte med å kaste mine.Beef Jerky sin versjon er mye bedre, men ser at XXL har sluttet å selge disse.

 

Til en pris på mellom 39-49kr for 25 gram så er beef jerky sykt dyrt her i Norge.
Har man varmluftsovn eller dehydrator så blir prisen mer levlig og man kan selv justere salt/kryddermengde :)
Jerkyn jeg lager kommer på rundt 360kr/kg ferdig tørket (kjøper kjøtt i Sverige) inkl. marinaden :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Lignende innhold

    • Av klatreminus
      Hei,
      Et lite tips som sikkert mange av dere vet fra før. Proteinfabrikken selger pannekakemix som bare skal tilsettes vann, med andre ord er de perfekte på tur. De vanlige ferdigposene på butikken må som regel ha olje/smør i også. I tillegg er det mye næring i de, og de smaker godt.
    • Av morkgutta
      Hei.
      Trenger noen forslag for oppbevaring av mat o.l på en lengre fjelltur. Pleier å ta en ukes fisketur på hardangervidda i august og gjerne med litt "vanlig mat". Maten holder seg bra i sekken, men skulle gjerne hatt en mellomstasjon der man kan legge igjen litt for så å returnere 2-3 dager senere. Er det noen forslag på hvordan maten kan oppbevares uten å bli gnagd i stykker av dyr f.eks? Har tenkt på oppbevaring i vanntette poser under vann eller i myr som en mulighet.

      Takk på forhånd!
    • Av johnpd
      Hei!
      Har kjøpt meg en Sølvkroken Røykovn og lurer på om folk har erfaring med å røyke annen mat enn fisk.

      Hva kan røykes?
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive



×