Gå til innhold
  • Bli medlem

Mat på 14 dagers vandring


Frufutti

Anbefalte innlegg

Hei alle fjellvandrere :)

 Vi er to stykker som skal på 14 dagers vandring i Hardangervidda og Jotunheimen. Vi trenger litt inspirasjon, triks og tips: Hva ville dere pakket med av mat? Spesielt frokost og lunsj. Til middag tenker vi enkelt og greit Real turmat. Noen tips til mellom måltider?  :D  

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Turlyst
2 minutter siden, Frufutti skrev:

Hei alle fjellvandrere :)

 Vi er to stykker som skal på 14 dagers vandring i Hardangervidda og Jotunheimen. Vi trenger litt inspirasjon, triks og tips: Hva ville dere pakket med av mat? Spesielt frokost og lunsj. Til middag tenker vi enkelt og greit Real turmat. Noen tips til mellom måltider?  :D  

Frokostblanding, vann og melkepulver. Kan ha opp i rosiner etc.

Dere skal kanskje innom selvbetjente hytter hvor dere kan kjøpe noe annen mat enn Real?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Jan@ skrev:

Frokostblanding, vann og melkepulver. Kan ha opp i rosiner etc.

Dere skal kanskje innom selvbetjente hytter hvor dere kan kjøpe noe annen mat enn Real?

Takk for raskt svar! Det er første gang vi skal over Hardangervidda, men ser ut som vi skal forbi noen DNT hytter. Vi skal gå fra Haukeliseter-Finse. Er det gode fiske muligheter? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst
3 minutter siden, Frufutti skrev:

Det er første gang vi skal over Hardangervidda, men ser ut som vi skal forbi noen DNT hytter. Vi skal gå fra Haukeliseter-Finse. Er det gode fiske muligheter? 

Mange, men andre her på forumet kan fiske mye bedre enn meg 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mareng

Det er snakk om sommer, sant?

Frokost, jeg pleier å lage havregrøt, eller frokostblanding med tørrmelk kanel og rosiner. Alt er pakket i porsjonsposer.

Lunch kan være knekkebrød i en isboks, majones, spekepølse og nugatti som pålegg. Men frokostblandinger tar mindre plass. Nøtter, chips og sjokolade som ekstra påfyll.

Det er det jeg kommer på i farten :) Så lang tur har jeg aldri gått før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er veldig gode fiskemuligheter langs T-stien dere nok velger å følge. To fiskekortområder langs ruta deres mener jeg. Hardangervidda Vest og Havradalsseiendommen. Det siste starter noen km fra Haukeliseter. Vestviddakortet er brukenes fra omtrent Hellevassbu, via Litlos til Besso og Sandhaug og videre over RV7 og til Finse stort sett.

Ha med litt ingredienser til fiskemiddag også. Ikke feil med stekt fjellørret! :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, whistler skrev:

Knekkebrød, havregrynsblandinger, sjokolade, nøtter.. DNT hyttene er fine for å supplere litt. Greit å slippe å gå med alt for 14 dager fra start. 😃

Takk for gode tips! Noen tips til pålegg? :-)  Hva slags mat selger de på hyttene? En muligheten er å fylle opp sekken igjen i området rundt Besseggen. Men er usikker på hvilke butikker som er rundt der. Kanskje det er lettest å pakke sekken for fult for 14 dager fra start 8) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv å rekke middagen på Litlos turisthytte kl 19. Herlig mat der. Der kan dere også spørre om å få kjøpe hjemmebakt brød. DET er digg! Det er ganske sikkert en sjanse å få kjøpt med litt pålegg der også.

Det selges Real på Litlos, kjeks og annen turmat.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, Frufutti skrev:

Takk for gode tips! Noen tips til pålegg? :-)  Hva slags mat selger de på hyttene? En muligheten er å fylle opp sekken igjen i området rundt Besseggen. Men er usikker på hvilke butikker som er rundt der. Kanskje det er lettest å pakke sekken for fult for 14 dager fra start 8) 

Spekepølser, tubeoster, porsjonspakker med Feks leverpostei osv. På hyttene finner du porsjonspakker med pålegg, knekkebrød, havregrøter, potetmos og mye hermetikk. Det blir tungt med mat for 14 dager så jeg ville benyttet meg litt av hyttene. Dere passere mange underveis. Flere er også betjent i høysesongen og har større utvalg og servering. Få med dere en god lunsj eller middag på Litlos og Besso 😃

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange gode forslag over. Det jeg bruker å pakke inn i åpne hulrom på sekken i tillegg er proteinbarer og små pakker med nøtter. Kjempegreit når blodsukker begynner å bli lavt, og du gjerne vil gå litt til før neste skikkelige matpause. Jeg handler mine på xxl, syns de er gode👍🏻

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst
9 minutter siden, AK74 skrev:

Mange gode forslag over. Det jeg bruker å pakke inn i åpne hulrom på sekken i tillegg er proteinbarer og små pakker med nøtter. Kjempegreit når blodsukker begynner å bli lavt, og du gjerne vil gå litt til før neste skikkelige matpause. Jeg handler mine på xxl, syns de er gode👍🏻

Jeg er ikke alltid så sulten når jeg går, men i tillegg til væske bruker jeg energibarer og gel på slutten. Supplerer gjerne med proteinbarer etter dagsetappen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såpass lang tur... jeg ville ha testet på forhånd. Har gått på tur og ikke orket den nøye utvalgte provianten etter noen dager. Nå går det i sjokolade, Snickers (egen matgruppe som burde selges på resept), og kjøtt - men det er meg :)

Sørg for variasjon. 14 dager havregrøt er lett å pakke, men kan bli drøyt de siste dagene.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har forsøkt mye rart de siste årene da jeg ikke er et frokostmenneske i det daglige. Har til slutt havnet på dette som jeg synes er godt:

Så mitt tips til frokost er frokostblanding med tørrmelkpulver (røres ut i kaldt fjellvann) og sukker. Som topping har jeg en liten neve nøtteblanding. På forhånd kan man lage til litt forskjellige frokostblandinger hvis man vil ha større variasjon fra dag til dag.

DSC06471.jpg

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som mellommåltid har jeg funnet min favoritt: Eldorado Mellombar. Jeg prøver å unngå så alt for mye dyr mat ute på tur, så disse er gull verdt for meg. Koster en brøkdel av andre dyre proteinbarer/mellommåltid. Til vanlig koster de vel rundt 20-30 kroner for 6 stk, og hamstrer alltid på 10-kronersmarked på Spar; 1,6 kroner per bar!!

Ellers, til en 14-dagers tur er det verdt de ekstra pengene å handle litt på turisthytter for å unngå for mye vekt i sekken i starten.

 

Selv tørker jeg massevis av kjøttdeig og kjøper inn diverse posemat som tilbehør. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

37 minutes ago, Bjarne H.S. said:

Jeg har forsøkt mye rart de siste årene da jeg ikke er et frokostmenneske i det daglige. Har til slutt havnet på dette som jeg synes er godt:

Jeg er helt lik selv. Jeg spiser egentlig bare en frukt til frokost i det daglige. Har så langt endt opp med en meget sukkerholdig frokostblanding + tørrmelk og vann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørket kjøtt er knallfin turmat. Finnes et hav av typer og varianter!
Rein er min favoritt.

Det er proteinrikt, mettende og smakfullt (salt). 
Kan benyttes som pålegg på Polar-brød eller knekkebrød, som topping/ekstra innhold i Real eller annen middag, eller bare som snacks. 

Veier veldig lite (kjekt på lengre turer), holder "evig" og tåler vel stort sett alle temperaturer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst

Tørket kjøtt er et bra proteinsupplement, som @Vallersskriver, men styr unna Real salt og pepper - smaker ikke bra. Endte med å kaste mine.

Beef Jerky sin versjon er mye bedre, men ser at XXL har sluttet å selge disse.

Proteinpulver ikke nødvendig? https://forskning.no/2017/12/lettmelk-slar-hull-pa-proteintilskuddmyte/produsert-og-finansiert-av/norges-idrettshogskole

https://www.tv2.no/a/6698464/

Endret av Turlyst
Lenke til kommentar
Del på andre sider

53 minutter siden, Jan@ skrev:

Tørket kjøtt er et bra proteinsupplement, som @Vallersskriver, men styr unna Real salt og pepper - smaker ikke bra. Endte med å kaste mine.Beef Jerky sin versjon er mye bedre, men ser at XXL har sluttet å selge disse.

 

Til en pris på mellom 39-49kr for 25 gram så er beef jerky sykt dyrt her i Norge.
Har man varmluftsovn eller dehydrator så blir prisen mer levlig og man kan selv justere salt/kryddermengde :)
Jerkyn jeg lager kommer på rundt 360kr/kg ferdig tørket (kjøper kjøtt i Sverige) inkl. marinaden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.