Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Del Skrevet 5. mars 2018 1 time siden, Lompa skrev: En viss tid mĂ„ brukes til Ă„ pakke og ordne seg, det er alle enige om. Om denne tiden settes av om kvelden eller om man stĂ„r opp tilsvarende tidligere om morgenen gĂ„r liksom ut pĂ„ ett i mitt hode. Kvelder kan ha en like stor egenverdi som morgener, det var bare det som var mitt lille poeng.. Ja. PĂ„ tur er det ofte masse oppgaver som mĂ„ ordnes. Derfor smĂžrer jeg ferdig alle matpakkene hjemme fĂžr tur pĂ„ vinteren. Da sparer jeg vekten av pĂ„legget som ikke blir brukt, styret med smĂžring av matpakker, og fĂ„r mer tid til andre ting PĂ„ sommerstid er det jo ikke alt pĂ„legg som holder like bra. Men da slipper man Ă„ smĂžre knekkebrĂžd med votter ogsĂ„ da  Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Epletre Skrevet 5. mars 2018 Del Skrevet 5. mars 2018 (endret) Jeg tror jeg vil vurdere ostesmĂžrbrĂžd en gang, men vet ikke hvor lenge sĂ„nt vil holde seg god, meeeen pĂ„ tur i kulda sĂ„ skal det kanskje gĂ„ bra. to skiver fra ferdigoppskjĂŠrt sandwitchbrĂžd (f.eks PĂ„gen, hvitt brĂžd smaker mer tror jeg) smĂžre Dijon sterk sennep pĂ„ hver innerside taffelost pĂ„ hver innerside mer firkanta skinkeskiver pĂ„ hver innerside kanskje en dĂŠsj tomatkethcup i senter alternativt smĂžre pĂ„ god olivenolje pĂ„ toppen av hver sandwitch varmes med paninijern og kanskje legges i kjĂžleskap sĂ„ raskt som mulig uten at det blir for varmt Haha, nĂ„ sitter jeg og lurer pĂ„ hva som skal til for at noe slikt kan ende opp som en bakteriebombe. Husker vi fikk med oss kald kylling pĂ„ speidertur en gang, og det var ikke vinter, sĂ„ det gikk jo greit.   Jeg kom til Ă„ tenke pĂ„, pĂ„ Rema sĂ„ har dem begynt Ă„ selge salat med tilbehĂžr. Ganske smakfullt! Man plukker med seg alt av interesse ned i en liten rund boks, som man kan legge et transparent lokk over pĂ„ slutten. De selger ogsĂ„ diverse smĂ„ pakker med dressing. Synes kanskje at pakka med urtedressing var litt spesiell, men det er kanskje bare meg. Kanskje best Ă„ prĂžve spise dette et par ganger fĂžr man drar pĂ„ tur, i tilfelle magen synes at dette blir litt spesielt fĂžrste gangen man spiser dette i en slik mengde. Et triks der er Ă„ starte med en del "vanlig" lysegrĂžnn salat i bunn og sĂ„ etterhvert, legge til en sĂ„nn mĂžrkegrĂžnn salat, som er mer rĂžff og smakfull men i liten mengde. Jeg liker Ă„ spise dette sammen med halve Rema's pakke med 2 hvitlĂžksbaguetter, med Ă©n baguette som stekes pĂ„ 200 grader C i 10+ min. Er vel best Ă„ passe pĂ„ Ă„ ikke steke disse for lenge. Endret 5. mars 2018 av Epletre Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Del Skrevet 5. mars 2018 (endret) 21 minutter siden, Epletre skrev: Jeg tror jeg vil vurdere ostesmĂžrbrĂžd en gang, men vet ikke hvor lenge sĂ„nt vil holde seg god, meeeen pĂ„ tur i kulda sĂ„ skal det kanskje gĂ„ bra. to skiver fra ferdigoppskjĂŠrt sandwitchbrĂžd (f.eks PĂ„gen, hvitt brĂžd smaker mer tror jeg) smĂžre Dijon sterk sennep pĂ„ hver innerside taffelost pĂ„ hver innerside mer firkanta skinkeskiver pĂ„ hver innerside kanskje en dĂŠsj tomatkethcup i senter alternativt smĂžre pĂ„ god olivenolje pĂ„ toppen av hver sandwitch varmes med paninijern og kanskje legges i kjĂžleskap sĂ„ raskt som mulig uten at det blir for varmt Haha, nĂ„ sitter jeg og lurer pĂ„ hva som skal til for at noe slikt kan ende opp som en bakteriebombe. Husker vi fikk med oss kald kylling pĂ„ speidertur en gang, og det var ikke vinter, sĂ„ det gikk jo greit.  Ikke vits i Ă„ vĂŠre sĂ„ avansert Epletre PĂ„ vintertur lager du maten du vil, det er kaldere enn i kjĂžleskapet, og pakker du inn i folie/poser tiner du det i jakken. Ikke gris til med olje, tilfelle du vil spise maten med votter, det er ihvertfall noe Ă„ tenke pĂ„. OstesmĂžrbrĂžd var forsĂ„vidt en god idĂš. Legg pĂ„ kjĂžkkenbenken til de er avkjĂžlt, sĂ„ i kjĂžleskapet, og i sekken dagen etterpĂ„. Er det kaldt, hadde ikke jeg vert redd for Ă„ spise det om du er vekke mindre enn en uke. Fryser de, holder de jo i lang lang tid. Salat er ikke bra om det fryser, og du skal klare Ă„ tine opp denne maten uten for mye gris. Ikke er det sĂŠrlig hĂžy energitetthet heller. Ost+skinke, brunost, salami, og meierismĂžr. Da klarer jeg meg lenge  Endret 5. mars 2018 av Mareng Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Tessatroll Skrevet 5. mars 2018 Del Skrevet 5. mars 2018 5 timer siden, Lompa skrev: Blingser, knekkebrĂžd eller polarbrĂžd. Kommer an pĂ„ hva som trengs Ă„ spises opp i brĂždboksen. PĂ„ tur er det alltid doble skiver med pĂ„legg mellom. For meg handler matpakke om nĂždvendig pĂ„fyll, og trenger ikke vĂŠre noen kulinarisk nytelse. Et par hardkokte egg ved siden av skivene er bra. Fyller godt og lenge i magen. Ellers har jeg tatt opp igjen en gammel tradisjon fra barndommen nĂ„ i vinterkulda: Havresuppe pĂ„ termos. Bland litt sterk saft (husholdningssaft eller solbĂŠr), og varm opp. Hell noen never havregryn i termosen og fyll opp med den varme saften. Noen rosiner oppi er ogsĂ„ godt. Undervudert fĂžde! Nydeleg er det, rett og slett! 1 Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Gjest Mareng Skrevet 5. mars 2018 Del Skrevet 5. mars 2018 Skal denne havresuppen drikkes, eller skal det vĂŠre tykkere som grĂžt og spises med skjĂš? Enda en ting jeg mĂ„ prĂžve. Kan man bruke solbĂŠrtoddy-pulver? I sĂ„ fall er jo dette noe man kan ta med pĂ„ flerdagerstur ogsĂ„. Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Lompa Skrevet 5. mars 2018 Del Skrevet 5. mars 2018 53 minutter siden, Mareng skrev: Skal denne havresuppen drikkes, eller skal det vĂŠre tykkere som grĂžt og spises med skjĂš? Enda en ting jeg mĂ„ prĂžve. Kan man bruke solbĂŠrtoddy-pulver? I sĂ„ fall er jo dette noe man kan ta med pĂ„ flerdagerstur ogsĂ„. Hvorfor ikke toddypulver? BĂžr gĂ„ greit. Suppa kan drikkes eller spises, alt etter hvor mye gryn man har i. For min del vil jeg ha den ganske tynn, for det handler om Ă„ fĂ„ i seg vĂŠske pĂ„ tur. PopulĂŠr blant bĂ„de voksne og barn.  Husk Ă„ snu termosen for Ă„ blande fĂžr det helles i koppen. Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Epletre Skrevet 5. mars 2018 Del Skrevet 5. mars 2018 Hjemme synes jeg at det er litt mer stas at havregrĂžten er mer flytende enn fast, for jeg synes det er sĂ„ kjedelig Ă„ spise mer klumpete og klissen havregrĂžt. Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Johanks Skrevet 6. mars 2018 Del Skrevet 6. mars 2018 En annen ting jeg lĂŠrte fra min bestefar var Ă„ ha skikkelig grovbrĂžd, honning og brunost. Ikke alltid jeg har honning hjemme men har jeg sĂ„ blir dette med, gir meg pleny energi  2 Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Tiur3 Skrevet 6. mars 2018 Del Skrevet 6. mars 2018 PĂ„ 5.3.2018 den 16.40, Epletre skrev: Hjemme synes jeg at det er litt mer stas at havregrĂžten er mer flytende enn fast, for jeg synes det er sĂ„ kjedelig Ă„ spise mer klumpete og klissen havregrĂžt. Hvorfor spiser du det da, er jo bare Ă„ tilsette mer vann, enten du er pĂ„ tur, eller hjemme. Personlig sĂ„ bruker jeg mye korn pĂ„ tur, men aldri havregrĂžt! Men kornblandinger, gjerne med frukt, nĂžtter, rosiner, o.l. Og det er lett Ă„ tilsette slikt, til et kornprodukt. Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Epletre Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 (endret) Jeg spiser ikke lenger klumpete og klissen havregrĂžt, sĂ„ argumentet ditt er ikke relevant. Endret 7. mars 2018 av Epletre Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
SteinarL Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 PĂ„ 5.3.2018 den 10.22, Lompa skrev: Blingser, knekkebrĂžd eller polarbrĂžd. Kommer an pĂ„ hva som trengs Ă„ spises opp i brĂždboksen. PĂ„ tur er det alltid doble skiver med pĂ„legg mellom. For meg handler matpakke om nĂždvendig pĂ„fyll, og trenger ikke vĂŠre noen kulinarisk nytelse. Et par hardkokte egg ved siden av skivene er bra. Fyller godt og lenge i magen. Ellers har jeg tatt opp igjen en gammel tradisjon fra barndommen nĂ„ i vinterkulda: Havresuppe pĂ„ termos. Bland litt sterk saft (husholdningssaft eller solbĂŠr), og varm opp. Hell noen never havregryn i termosen og fyll opp med den varme saften. Noen rosiner oppi er ogsĂ„ godt. Havresuppe var fast takst, bĂ„de sommer og vinter - varm eller kald.  Anbefales! https://norsktradisjonsmat.no/oppskrift/havresuppe 1 Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Kjell Iver Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 Jeg syns svartbrĂžd er knall. Det funker med brunost pĂ„, ogsĂ„ i kulden. PrĂžver Ă„ holde meg unna raske karbohydrater. Om jeg spiser det sĂ„ mĂ„ det kombineres med noe tungtfordĂžyelig. KnekkebrĂžd har jeg aldri sett nytten av. Skal heller ikke kimse av god gammeldags "tĂŠring av flesket". 1 Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Gjest Mareng Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 28 minutter siden, Kjell Iver skrev: Jeg syns svartbrĂžd er knall. Det funker med brunost pĂ„, ogsĂ„ i kulden. PrĂžver Ă„ holde meg unna raske karbohydrater. Om jeg spiser det sĂ„ mĂ„ det kombineres med noe tungtfordĂžyelig. KnekkebrĂžd har jeg aldri sett nytten av. Skal heller ikke kimse av god gammeldags "tĂŠring av flesket". Brunost er vel Ă„ anse som en sjokolade i nĂŠringsinnhold. Heldigvis, har jeg ingen problemer med Ă„ spise noen av delene  Men svartbrĂžd, hva er det? MĂ„ man lage «russisk svartbrĂžd» selv, eller finnes det noe ferdigkjĂžpt som du bruker? Og fryser det i kulden? Med litt flesk til overs, er det ikke verdens undergang om man spiser noe kalorier for lite i noen mĂ„ltid  Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
a_aa Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 51 minutter siden, Mareng skrev: ... finnes det noe ferdigkjĂžpt ... Tipper @Kjell Iver tenker pĂ„ sĂ„nne: https://bramat.no/kosthold/tester/609-bramat-tester-rugbrod - og selv om det er en gammel test, finner du sikkert noen av dem i butikkene ennĂ„  Hadde en periode jeg spiste sĂ„pass mye sĂ„nne at jeg plutselig en dag var lei dem  Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Kjell Iver Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 3 minutter siden, a_aa skrev: Tipper @Kjell Iver tenker pĂ„ sĂ„nne: https://bramat.no/kosthold/tester/609-bramat-tester-rugbrod - og selv om det er en gammel test, finner du sikkert noen av dem i butikkene ennĂ„  Stemmer det. Ymse varianter av disse, og de er like bra. Det fĂ„s ogsĂ„ i enporsjonspakninger og det gir en del sĂžppel, men man slipper da at de blir tĂžrre. Jeg syns den Volkoren er aller best. leveres i plasbokser som tĂ„ler en stĂžyt, men en stund siden de var Ă„ fĂ„ i de butikkene jeg handler i. Ungene syns ogsĂ„ dette er knall. De blir harde i kulda, men det er tyggbart.. 1 Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Elisabethsk Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 RugbrĂžd har jeg skjĂžnt at jeg ikke klarer Ă„ fĂ„ meg til Ă„ like.. Forrige tur lagde jeg ferdig skiver med spekeskinke og brie mellom. Pakka inn i folie og da kunne de bĂ„de spises som de var (etter et lite opphold innenfor jakka), grilles pĂ„ bĂ„l eller stekes i stekepanna. Smakte utmerket bĂ„de armhulevarm og stekepannevarm (ble aldri bĂ„l). Mattermos med suppe er jo ogsĂ„ kjekke greier. Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Gittiamo Skrevet 7. mars 2018 Del Skrevet 7. mars 2018 ProteinbrĂžd holder seg veldig saftig hele turen (og dagen etter) og er knallgodt med brie og syltetĂžy. Jeg liker ikke Cottage Cheese men disse er gode, og jeg foretrekke godt hakka havregryn (fr Ă„ppĂ„ betyr frĂž oppĂ„) i stede for mel. Bakes enkelt slik: 1 Siter Lenke til kommentar Del pĂ„ andre sider Flere delingsvalgâŠ
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nÄ og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nÄ for Ä poste med kontoen din.