Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Gratulerer med kjøpet, @Blaser!

Det ser ut som en riktig god og lett jakke - håper du blir fornøyd :thumbsup:. Enig i kriteriene dine, men ubeskjedne meg hadde jo noen flere, ja...

Jeg prøvde faktisk tre-fire Patagonia i letingen etter ekstra-kaldt-jakken min, og de var alle svært behagelige å ha på. Men de hadde ikke de funksjonene og den isolasjonsevnen jeg var ute etter med de 10 kravstore kriteriene jeg hadde satt for jakken min.

Men litt smårødmende må jeg innrømme at jeg sist uke - etter nevnte prøvinger - også fikk meg en Patagonia-jakke i tillegg til Berghaus-en :oops:. Det ble en Nano-Air Light Hybrid Jacket (Link) til en grei pris, som en erstatning for fleece-hoodien min (Power Houdi). Sparer 200 gram (fra 530 til 330) - og den er minst like behagelig, stretchy og pustende som fleecen :D  Hele ryggen er superventilert, mens fronten er lett isolert - jeg tenker at den må være ideell for ryggsekkbæring i kaldt men tørt vær. Eneste irritasjon så langt er at ermene, spesielt underermene, er uvant trange - jeg får ikke dratt opp ermekanten til albuen som jeg pleier som "første nedkjølingstiltak" når jeg er ute og går. Droppet hette, siden jeg har hette på dunjakke, vindjakke, skalljakke og et par-tre buffs er alltid med. Tror det kan bli mange fine kombinasjoner når jeg hiver inn et par tynne ull-t-skjorter i tillegg ;) 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

@a_aa

Ja jeg har Nano-air versjonen (430 gram). Utrolig god jakke!

Bruker den som treningsjakke når det er kaldt.  Har også brukt den mye til og fra jobb med sekk på ryggen.  Ser at stoffet ikke er så veldig slitesterkt desverre. ( sammelignet med softshell)

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, Lars Stenseth skrev:

Ghost whisperer

Vurderte den også (de har hatt dem rimelig hos www.sportpursuit.com også). Ikke som ekstra-kaldt-jakke (forventer at Ramche 2.0 takler -15°C greit, det gjør nok ikke Gohst Whisperer), men som et ultralett supplement, til bruk under vandring. Men endte opp med å prioriterte høy pusteevne og (fortsatt) lang rygg i stedet - og til en lavere pris ;). Uansett vet jeg at mange setter pris på Ghost Whisperer som en meget lett og komprimerbar jakke med god varme - jeg tror bare ikke den er helt for meg  :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 14.3.2018 den 20.41, Blaser skrev:

Litt mer beskjeden jeg @a_aa

Kjøpte nå derfor en PATAGONIA - Ultralight Down Hoody - Dunjakke i XL

https://www.bergfreunde.no/patagonia-ultralight-down-hoody-dunjakke/?pid=10004&gclid=EAIaIQobChMIxO_x88fs2QIVGpSyCh1YeQ3fEAYYBiABEgKxsvD_BwE&wt_mc=no.pla.google_no.295179763.19906728163.72427827523

Tett i halsen, straming rundt livet og hodet var avgjørende utover at den er lett.

 

Lett jakke ja. Bare 350 gram i XL. Rekker under rompa, så det er mer en halv sovepose :)

Blir også meget kompakt når man pakker den inn i brystlommen.

Ved vind så gjør nok jakka seg best innenfor en skalljakke-->Tynn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...

Flott gjennomgang av jakkekjøp!

Jeg sitter jeg på gjerdet, og har anskaffet Norrøna Trollveggen Down850, etter at jeg prøvde en kollegas 3-4 år gamle modell. Etter å ha prøvd begge jakkene på en vindfull balkong i vintervær med noen minus, er det liten tvil om den eldre modellen holder varmen bedre enn 2018-modellen, noe jeg synes er merksnodig. Fortoner seg som rart at Norrøna lager en modell som holder varmen dårligere enn tidligere?! Vurderer derfor å bytte jakken, som generelt sett kjennes utrolig god å ha på. 

Berghaus Ramche 2.0 ser kraftigere ut på bilder, men etter å ha sett video/lest beskrivelser, er jeg ikke så sikker på om den holder varmen bedre enn Trollveggen. 

Da det å holde varmen er det viktigste, gjør det ikke noe om jakken ikke er veldig lett i vekten. Er det noen som har tips til jakke som holder varmen bedre enn Trollveggen? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 timer siden, Fembøring skrev:

Berghaus Ramche 2.0 ser kraftigere ut på bilder, men etter å ha sett video/lest beskrivelser, er jeg ikke så sikker på om den holder varmen bedre enn Trollveggen. 

Enig med deg der. Jeg prøvde jo en Trollveggen i butikk en stund før jeg kjøpte Ramche 2.0, og jeg syntes den kjentes svært god ut - men den var for tung siden jeg ville ha en varmest mulig jakke som tynget ryggsekken minst mulig på tur oppover mot en eller annen topp. Den skal ha noen titalls gram ekstra dun (med samme kvalitet), og begge er utført med store områder uten gjennomsying (to sett forskjøvede dunkanaler) - og da skal nok Trollveggen være litt varmere (og 75% tyngre).

Ellers ser disse varme ut, begge med en drøy halvkilo dun av god kvalitet:

https://www.prisjakt.no/product.php?p=4407644

https://www.prisjakt.no/product.php?p=800717

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hørt nå fra flere i bransjen at de mener Norrøna har tapt seg litt de siste årene. En jakke jeg også har sett på, som virker veldig lovende, er Rab Positron:

https://www.prisjakt.no/product.php?p=4947250 - skal avgårde å prøve den i butikk i dag, spent på hvordan den står seg. 

Meningen var også at om valget stod mellom Rab og Norrøna, var kvaliteten på Rab hakket vassere -  slitesyrke og vannavvising blant annet. De to linkene til Rab og Mountain Hardware ser utrolig varme og gode ut. Vell verdt å prøve, absolutt, selv om de på "papiret" kan se hakket for heftig ut. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.