Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg undrer meg litt angående bruk av bensinbrenner/gassbrenner i telt. Hvordan har dere «reglene» for brenning av bensin/gass i teltet? Jeg har tidligere brukt både bensin og gass i teltet, men har alltid vært litt skeptisk til sikkerheten rundt riktig lufting osv. Når jeg har brukt bensinbrenner har jeg alltid hatt alle tre ventilene i mitt helsporttelt på vidt gap, ofte har jeg faktisk hatt døra åpen også.(kanskje litt i overkant nevrotisk). Når jeg ser bilder av folk som sitter å brenner i teltet så er jeg nysgjerrig på hvordan dere utfører dette i praksis og om dere føler sikkerheten er i høysetet. Jeg tenker blant annet på de som er på vinterturer som fyrer for å ha varme i teltet. Hvor mye lufter man mtp å samtidig beholde varme i teltet?  Jeg er klar over basics som å ikke sovne med brenneren på, og at om man blir trøtt/svimmel eller tung i hodet så må man få lufta seg. I tillegg har jeg lest at bruk av varmeveksler på kasserollen under snøsmelting fører til ufullstendig forbrenning og mer kullos.

setter stor pris på delte erfaringer og tips!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når jeg har kjele på brenneren forsøker jeg å ha så mye lufting som mulig, dette inkluderer også å ha døra på teltet litt åpen dersom været tillater det.

Når jeg fyrer for varmen og kosen sin skyld lukker jeg døra, men har fortsatt minst ventilen i ytterteltet åpen.

Jeg fyrer alltid i ytterteltet, mest på grunn av at det aldri er plass til brenneren i innerteltet. Fyrer med omnifuel og/eller  omnilite.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg fyrer med alle ventiler åpen, og døren litt åpen om det er fint vær. Er det ruskevær tror jeg at luftgjennomstrømningen er god uansett hvis alle ventiler er åpen.

Abisko Shape har en stor ventil i hver ende av teltet, i tillegg til en i toppen av døren som kan åpnes så mye du vil, og det fungerer bra.

I innerteltet fyrer jeg kun når jeg er alene, og bare på lav effekt, uten kjele på. Jeg fyrer aldri lenge, fordi jeg synes det er bedre og tryggere å kle seg godt og sitte i posen for å holde på varmen.

Jeg bor ikke i den kaldeste delen av Norge heller.

 

Endret av Mareng

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det aller beste er jo naturligvis å ta egne målinger med apparat egnet for slikt... Da får du "nøyaktige" tall på din brenner, også se forskjellen på med og uten kjeler på brenneren. Min erfaring (på gass) er at kjeler med varmeveksler gir veldig mye høyere co tall enn uten. Å fyre uten kjele, for varme i telt produserer minimalt med CO og noe man kan tillate seg i større grad enn f.eks andre ting. Her er det større forskjeller med bensinbrennere enn gass! 

Jeg fyrer jo bare med gass, så jeg anser mitt bruk og mine rutiner på både matlaging og fyring for vame som så trygg at jeg ikke har mer lufting enn ventilene i topp. Men å ha en skeptisk tilnærming til dette er bare sunt. Om jeg ikke husker feil, holdt vel Vegard Ullvang på å stryke med at CO forgiftning for noen år siden. Så man skal være forsiktig og nøye :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

CO hoper seg også opp i systemet. Så om man er på tur i flere dager blir det mer og mer CO i kroppen, til slutt kan det bli for mye. Det tar en stund å lufte ut CO fra kroppen.

Har jeg lest her inne ett sted.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sitat

Ved eksponering for kullos passerer karbonmonoksyd raskt via lungene og over i blodet og binder seg til hemoglobinet. Bindingen til hemoglobin er omtrent 240 ganger kraftigere enn bindingen mellom oksygen og hemoglobin. Straks karbonmonoksid binder seg til hemoglobin, reduseres evnen til å frigi oksygen i kroppens vev. Dermed oppstår oksygenunderskudd i vevet.

Mengden karbonmonoksid i blodet avhenger av mengden karbonmonoksid i den luften som er pustet inn, varighet av eksponering og hvor mye luft vedkommende puster inn per minutt.

Tiden det tar å fjerne karbonmonoksid fra blodet oppgis som halveringstiden. Det vil si hvor lang tid det tar å halvere konsentrasjonen av karbonmonoksid i blodet. Den er ca. 300 minutter når en forgiftet person puster i vanlig luft. Hvis en puster oksygenrik luft via en maske som filtrerer vekk utåndet luft (som inneholder karbonmonoksid), er halveringstiden cirka 90 minutter. Hvis en puster inn ren oksygen (100 prosent) under høyt trykk i et trykkammer (hyperbar oksygenbehandling), er halveringstiden cirka 20 minutter.

Kildehenvisning; Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har litt forskjellige system om vi er flere eller jeg er alene.

Felles for bensin er: Fyrer bare i ytterteltet. Full gjennomlufing hvert 15 minutt og ett par minutt etter den er tent. Siden varm luft stiger lufter jeg fra laveste ventil i innerteltet til høyeste ventil i ytterteltet. Den høyeste ventilen har jeg ca 5 cm i diameter på hullet når det er kjele på primusen. Sitter aldri med hode rett over brenneren, siden der er det mest CO. Uten kjele for kosefyring lukker jeg nesten helt.  Har på lite lys som mulig for å kunne se eventuelt gulskjær i flammen. Viktig og lage luftesystemet slik at det faktisk kommer frisk luft inn, og ikke bare ut. Myggnettingen som brukes for å hindre snø i å blåse inn, tetter seg fort, og da hjelper det ikke om ventilen er helt åpen. 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Alene og snøsmelting er det bare MSR XGK jeg bruker. Det er den som er minst skummel i forhold til tester som er utført med tanke på CO. Er det bare kosefyring for å få litt varme i igloen bruker jeg coleman 442. 

IMG_2459.thumb.JPG.5d1b8c87b8297e53b049ca34ac70046c.JPG

Flere på tur bruker jeg omifuel/Omnilite. Da er vi flere og det lages mere mat.

På gass fyrer jeg både i innerteltet og ytterteltet. Ingen spesiel lufting, da det som regel blåser når dette gjøres og det er aldri snø, og det er bare en kort stund det foregår.

Spesielt telt med stormmatter fulle av snø er veldig tette, og kan ikke sammenlignes med vanlige telt. I igloen har jeg et hull i taket på 5 cm.

IMG_0774.thumb.JPG.88f34a152e160acaa65f5ccd44d2300f.JPG

Det går lengst tid på snøsmelting og tørking av votter/gramasjer og her er nok faren størst. 

Har aldri merket noe ubehag med fyringen, men hender nok jeg tar en runde rundt teltet for ikke å sovne. Blir ofte trøtt når varmen kommer og det er kaldt ute. Og sove fra brenneren er nok det jeg er mest redd for.

Edit: Har varmeveksel kjele men bruker den aldri inni teltet, kunn vanlige kjeler.

Endret av Memento mori
La til varmevekselkjele

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kokkelerer gladelig inne i forteltet her.

20180221_200138.thumb.jpg.81157153b0ccec5d40d455b9b114eb27.jpg

20180120_182328.thumb.jpg.3961807102f242e9d2ca20b7e70359ed.jpg

Ytterst sjelden jeg gidder å fyre i innerteltet. På bildet er det litt morrafyring etter en del minus på natta for å få ut litt kondens.

IMG_3768.thumb.JPG.93cdd9605a1bc2f4f47779895b25025f.JPG

 

Ventilene står åpent så lenge det ikke snør inn igjennom dem eller det blåser friskt inne i teltet.

Kan ikke si jeg offer brenneren andre bekymringer en brannfaren og passer da selvsagt på av den grunn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 minutter siden, Terka skrev:

Kan ikke si jeg offer brenneren andre bekymringer en brannfaren og passer da selvsagt på av den grunn.

Det skal ekstremt mye til for at det skal ta fyr i teltduk. Jeg hadde et uhell en gang da kraftig vind slo teltet flatt over brenneren, men duken smeltet bare litt. 

Leste litt på en test på dette Skjult lenke - logg inn for å se den

Whisperlite er visst ofte involvert i ulykker - ref Skjult lenke - logg inn for å se den som bør være obligatorisk lesing. 

Man skal ha all respekt for fyring i telt, og artikkelen er nyttig.

Det er også verdt å merke seg at CO er tyngre enn luft, så å ha lufting oppe er minst effektivt. Man bør slippe inn frisk luft oppe og ha åpent nede, samt sette teltet slik at det blåser bort fra inngangen man fyrer i.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fjellrevens telt har ikke flammehemmende kjemikalier i teltduken.

Jeg mener også å ha lest at den flammehemmende behandlingen har begrenset varighet.

Det finnes jo en bachelor oppgave på nettet som tok for seg akkurat dette med å tenne fyr på teltduker med primus. Noen telt brant helt opp etter at brenneren kom i kontakt med teltduken.

Myggnettingen er det farligste, der er så mye luft mellom fibrene at disse kan ekspandere når de tar fyr og da kan myggnettingen nærmerst få en ekslopsjonslignende brann.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
7 minutter siden, Kjell Iver skrev:

Det er også verdt å merke seg at CO er tyngre enn luft, så å ha lufting oppe er minst effektivt. Man bør slippe inn frisk luft oppe og ha åpent nede, samt sette teltet slik at det blåser bort fra inngangen man fyrer i.

Dette er helt feil! CO er litt lettere enn luft: Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke alle telt har flammehemmer i duken, så jeg er alltid litt forsiktig. Jeg fyrer opp i åpningen med åpen dør, og når primusen brenner jevnt kan jeg lukke, men sørger for at ventilene er åpne. Ved matlaging er "døra" mer eller mindre åpen.   Ved å fyre ordentlig i ytterteltet føler jeg at jeg får god varme inne, og mindre kondens.  Alt dette stemmer bra med mesteparten av det andre her også sier.

Hadde en guffen episode i militæret, 111 på parafin, og fyringsvakta sovnet.  Vi våkna når det slukket, og det kom parafindamp i teltet.   Hadde vondt i hue i flere dager.  Pussa nesa for svart snørr i lang tid. 

Etter det har jeg aldri sovet i et telt med primusen på.  Vi erfarte også at om vi ikke fyra, men lå tett og sov så var vi i bedre form neste morgen enn de som hadde hatt fyringsvakt, også i -30.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 minutt siden, Anders_G skrev:

Dette er helt feil! CO er litt lettere enn luft: Skjult lenke - logg inn for å se den

Ok. Skjult lenke - logg inn for å se den

Ett av poengene fra legen der var at kullos er tyngre enn luft, men der har de sikkert feil.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
23 minutter siden, Kjell Iver skrev:

Det skal ekstremt mye til for at det skal ta fyr i teltduk. Jeg hadde et uhell en gang da kraftig vind slo teltet flatt over brenneren, men duken smeltet bare litt. 

Mja, er ikke redd for selve teltduken.

Er mer redd for allt av løse ting og tang (klær osv.) som ofte flyter rundt og lett forflytter seg utilsiktet, lett at ting kommer litt nærme brenneren. 

og med barn på tur sitter jeg som regel på tå og hev ift plutselige og uventede bevegelser. 🤣

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 minutter siden, Terka skrev:

Er mer redd for allt av løse ting og tang (klær osv.) som ofte flyter rundt og lett forflytter seg utilsiktet, lett at ting kommer litt nærme brenneren. 

Absolutt enig. Der har jeg nulltoleranse for feil. 

Om man leser den artikkelen til Valle som jeg lenket til over vil man se at MSR Pocket Rocket faktisk er en versting når det gjelder kullos. Dette var nytt for meg.. Flammespredning har stor betydning - det har ikke den brenneren (som jeg personlig liker best til kosefyring - selv på vinteren).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
2 timer siden, dsk skrev:

Ved matlaging er "døra" mer eller mindre åpen.   Ved å fyre ordentlig i ytterteltet føler jeg at jeg får god varme inne, og mindre kondens.  Alt dette stemmer bra med mesteparten av det andre her også sier.

Nja... er noe usikker på det.. Når snøen skal smeltes og vannet kokes og det skal tømmes over i termos etc, og ris koker eller gryter koker og det er minus 20 ute så iser det godt på innsiden.. Da er børste og hård hånd et must.. :)

IMG_0926.JPG

Mulig man burde ta all slik tømmin av kjele på utsiden av døren - ville sikkert spare en del is på innsiden..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg kom til å tenke på at det er antagelig forskjell mellom CO (karbonmonoksid, giftig, umerkbar) og CO2, (karbondioksid, ikke giftig men sikkert livsfarlig i større mengder, direkte følelse av kvelning tror jeg). Leser sånn kjapt på wikipedia at CO er lettere enn luft, men at CO2 er tyngre enn luft. Tror det er slik, eller var slik, at CO2 benyttes til brannslukking i rom med masse elektrisk utstyr sånn at man ikke bare kan spraye pulverapparat rundt seg i slike rom. Lurer også på om også andre gasser benyttes til brannslukking i rom.

Nå går jeg og tar meg et glass med hydrogendioxid.

Endret av Epletre

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heh, ok, jeg har lest litt på internett og jeg skjønner nå at 'hydrogen dioxide' kanskje ikke er et brukbart navn for vann. :) 

Heh, jeg tror jeg tenkte litt bakvendt også. H2O er visst 2 hydrogenmolekyler og ikke to oksygenmolekyler iflg. wikipedia.

Tror nok at jeg hengte meg opp i noe jeg hørte om tidligere, men så har jeg nok husket dette feil så å si: Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg ser meg selv ut. :)

Endret av Epletre

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, dsk skrev:

Ved matlaging er "døra" mer eller mindre åpen.   Ved å fyre ordentlig i ytterteltet føler jeg at jeg får god varme inne, og mindre kondens. 

 

10 timer siden, Kjell Iver skrev:

Nja... er noe usikker på det.. Når snøen skal smeltes og vannet kokes og det skal tømmes over i termos etc, og ris koker eller gryter koker og det er minus 20 ute så iser det godt på innsiden..

Slik jeg oppfatter det har dere begge rett. I "små" vintertelt som HS Patagonia får jeg nok varme fra primusen til å få ut mye kondens, selv ved kaldt vær. Det har ikke noe fortelt å snakke om, og mye ventiler. 

IMG_0400.thumb.JPG.7c90fa089d0bb1ecf9ed4df5bbcaf7a4.JPG

I store telt som HB Keron 3 GT, blir volum/areal for stort til at det blir nok varme til å ut kondensen når det er kaldt.

IMG_0651.thumb.JPG.3422704f27d4e295713bb72b1ee1933e.JPG

Her er også ventilene litt langt ned syns jeg. Jo kaldere det er jo mindre blåser det vanligvis, og vanskeligere å få god ventilasjon. Ender ofte med å lufte på toppen av døra.

ORG_DSC00289.thumb.jpeg.7081c405040cc4e9443dc8955539e045.jpeg

Vil anta at volumet i Keron 3 GT er nesten 3 ganger det som er i Patagonia, så det er mye mere luft å fordele den CO'en som blir produsert når du fyrer. Hadde sikkert vært fint og hatt en tett duk mellom innerteltdelen og campdelen i forteltet, slik at kondens og CO var på et mindre volum som var lettere å lufte/varme når en koker mat. 

Bruker også en stor Trangia kjele til å smelte snø, og bare en liten kjele til å koke i. Og koke i 4,5 literen blir det alt for mye areal som damper av når lokket tas vekk. 

cc82c54a-79f4-4b06-87d0-be343e20b4b4.thumb.jpg.cd523a66bf00a7b7710980d7f7057a39.jpg

Når vi er flere og mat skal lages syns jeg også det er fint å bruke BernieDawg stillebrenner CAP på Omnifuelen. Brenner både stille og rent, og skal ikke øke CO etter det jeg har lest, men ikke sett noen målinger på dette. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 timer siden, Epletre skrev:

Jeg kom til å tenke på at det er antagelig forskjell mellom CO (karbonmonoksid, giftig, umerkbar) og CO2, (karbondioksid, ikke giftig men sikkert livsfarlig i større mengder, direkte følelse av kvelning tror jeg). Leser sånn kjapt på wikipedia at CO er lettere enn luft, men at CO2 er tyngre enn luft. Tror det er slik, eller var slik, at CO2 benyttes til brannslukking i rom med masse elektrisk utstyr sånn at man ikke bare kan spraye pulverapparat rundt seg i slike rom. Lurer også på om også andre gasser benyttes til brannslukking i rom.

Nå går jeg og tar meg et glass med hydrogendioxid.

Det er stor forskjell på Karbonmonoksid og Karbondioksid..... CO2 benyttes i håndslokkere og til brannslukking via diverse anlegg. Det finnes flere slukkegasser, Inergen blant annet, som er veldig effektivt. Men CO2 gir ikke en følelse av kvelning, stikk motsatt. Inergen er tilsatt CO2 for at du skal kunne puste i den. Du puster jo ikke oksygen, så noen gode magedrag vil gjøre at du svimer av, men CO2 bidrar til å unngå denne kvelningsfornemmelsen :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Morild
   Huset har blitt fullt av motvillige tenåringer og jeg innser at behovet for stort telt er mindre enn ønskelig. Jeg vurderer derfor å selge mitt Hilleberg Kaitum 3GT. Dette er et telt med reell plass til tre, og er rel. lett i forhold til størrelsen. Teltet har to utganger. Forteltene er romslige- noe jeg setter pris på særlig vinterstid. Her er det ikke noe problem å kokkelere innomhus når det er ruskete ute.
   Med teltet følger et footprint. Som vestlending har jeg hatt god nytte av dette når det har regnet 3. uka på rad, og det som før var fine gras- og lyngsletter er blitt til myr. Teltet er pent brukt, men mangler en teltplugg. Sømuset på Hosle (Hilleberg sin reperatør i Norge) har forsterket hempene på bunnduken slik at det er blitt samme kvalitet som på feks. Keron. Dette gjør at snøsplugger er uproblematisk. (De originale hempene er veldig tynne og tåler for lite etter min mening).
   Teltet er oppbevart tørt og mørkt, og har blitt luftet godt etter hver tur.
   Samlet koster det 13900 som nytt.
   Jeg tenkte i utg. punktet 8900, men er åpen for forhandlinger om hurtig avgjørelse. Evt. om du har et (rødt) Nallo 3GT, men egentlig ønsker deg et større telt.....
   Skjult lenke - logg inn for å se den


  • Av esphojo
   Skal de gamle brennerne lagres med eller uten innhold i tanken?
   Ved jevnlig bruk er det enklest å la de stå med fuel i tanken, men om de blir stående i ubrukt en periode? Evt hvor lenge kan de stå med innhold?
   For min del gjelder det en eldre 111 (parafin) og en 8R (bensin).
   Noen med tanker rundt dette?
  • Av ost
   Som nevnt i primussamletråden fant jeg en Optimus nr. 00 på loppemarked nettopp. Her skal jeg prøve å lage en liten samling av bilder fra pussing, rensing og drift, samt det jeg finner om historiske fakta knyttet til når denne primusen er fra. 
   Først boksen - fin stand, men litt bulker i lokket. Primusen har så løse bein at det er vanskelig å sette den i boksen uten at beina folder seg ut igjen, med det resultat at lokket får bulker når man prøver å trykke det  ned over en metalldel som stikker opp. 

   Selve primusen ser fin ut, sotete og brukt, og parafinen har lekket ut i boksen. 


   I boksen ligger også en pose. Den er gjennomvåt av parafin, og det er vanskelig å lese hva som står på den.

  • Av Espen Ørud
   Etter en vinter som over hodet ikke har samarbeidet så fikk jeg omsider til en tur i teltet igjen. I vinter har det stort sett vært Murphys Lov og stang ut. Enten har det vært uvær, sneras, stengte veier, sykdom, jobb eller annet som har kommet i veien for alle turhelger. 

   Denne halgen klaffet det heldigvis. Været var også spådd sånn passe. Maks vind på 8-9 m/s, minimalt med nedbør og temperaturer på ned til -4 var det Yr påstod på forhånd. De foreslo riktignok minimalt med sol, men vi ville være fornøyd om vi så den i løpet av helgen så det fikk gå. 

   FIkk med meg en kompis og hunden hans som jeg har fått glede av å høste noen ryper for i høst. Til tross for at jeg er allergisk for det aller meste med pels så kommer jeg veldig godt over ens med denne pelskledde skapningen. Såpass at jeg ville la det stå sin prøve med en helg i samme telt. Det skulle vise seg å gå helt greit hva allergien gjelder. 

   Kompis var skeptisk til vintertelting da forrige vinterovernatting var en frysehistorie gjennom 2 netter. Så vi helgarderte og tok han sommerpose i min Hyperlamina Torch. Det skulle vise seg å holde med solid margin all den tid det ikke ble noe særlig mer enn -4 til -6 om natten. Utendørs. Temperaturen i teltet lå nok noe over der med to voksne og en pelskledd varmekilde. 

   For å komme unna det meste av skuterlyd siktet vi oss inn på dette området: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Det er noe skutertrafikk her når vi kommer ut i mai da reinflytting gjerne foregår noe innenfor her, men enn så lenge så er det så å si umulig å få hørt en skuter i løpet av helgen. 

   Halvveis inn fikk ekvipasjen med hund overta den tyngste pulken:    På kvelden var det klar for noe nostalgi og noe moderne på kokefronten:    Vi prioriterte pastakoking på 111 og sausen i den litt mindre kraftige Omnilite Ti. Det var grei skuring og ingen fastbrenning denne gang. Men det krever litt røring. Maten ble i hvertfall utmerket. Tilbehøret var heller ikke så verst:    Lørdangen var en skikkelig gråværsdag, så det ble prioritert trening med hund og avslapning. PopQuiz på DAB-radio er fast turinnslag på lørdagsformiddagen om det er slik at man ikke er under forflytning. 

   Denne gang ble det hele nydt i chairkittet til Exped i teltet:    Det ble gjort en bitteliten innsats på isfisket på ettermiddagen uten at det ga så mye å skrive hjem om til tross for at det det ble en og annen fisk. Første natten hadde det også vært litt vind, men ikke mer enn at vi sov mer enn trygt. Sporene om morgenen tydet faktisk på at det hadde blåst mer enn vi hadde registrert, men i og med at vi hadde stolt på værmeldingen så var vi ikke spesielt begymret og sov godt hele natten:    Søndagen startet også grått og vi valgte litt hundetrening før jeg satt meg på isen og kompis fortsatte treningen. Det ble etterhvert såpass fint at det ble mer enn middels lunk i teltet og kjøling måtte iverksettes.    Etter hvert ble det riktig så flott både på isen og i teltet: 

   En og annen fisk fikk også kikke på finværet:    På hjemturen gikk det såpass unna på skareføret at vi måtte etablere spoiler på parispulken:    Det går overraskende greit selv med litt høy last når tyngden er lagt i bunn:    Nesten nede på veiene igjen registrerte vi at det antakelig er snø nok til en tur til eller to i år: 

   Så forhåpentlig er Murphy-kvoten oppbrukt for i år og vi kan få til noen fine vårturer fremover... 
  • Av KristofferB
   Ser etter romslig telt til turglad familie med 2 voksne og 3 barn (4 til 10 år). Fortrinnsvis helårstelt, selv om det nok blir brukt aller mest vår/sommer/høst. Skal brukes i alt fra fjellet, til skog og kyststrøk. Bruker i dag 2 telt, Hilleberg Nallo 2 og Helsport Troll 3 camp. Funker jo fint dette, men ønsker å kunne ha alle i ett telt, spesielt på dager med litt ruskevær der det blir noe mer tid inne i teltet osv. 
   Kikket på Helsport Fjellheimen camp 6 og Svalbard 6 camp. Har også vurdert Hilleberg Keron 4 gt, men blir litt i minste laget og koster mer enn de andre alternativene. Slik jeg ser det er fordeler med Fjellheimen lavest vekt, enklest å sette opp, plass til alle. Ulempen er 2 innertelt slik at man ikke får samlet alle, og at rommet mellom innerteltene fort fylles opp av baggasje + rom til ut/inngang. Fordeler Svalbard er megagod takhøyde (barna kan faktisk stå oppreist!), plass til alle, alle i ett rom, 2 innganger, romslig fortelt med muligheter for både lagring og kokkelering. Ulemper er høyere vekt, noe lenger tid å sette opp, koster mer.
   Ser på takhøyden i svalbard som et stooort pluss, 
   Har faktisk kjøpt et Fjellheimen 6 camp jeg fant til 4500,-(!!!) i outlet på xxl.no. Dette er jo en super pris, men tenker langsiktig på kjøp av telt, og får jo også 25% på svalbard neste gang de har DnB kampanje samt null stress å returnere Fjellheimen.
   Innspill og erfaringer tas imot med takk!
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.