Gå til innhold
  • Bli medlem

Innkjøp av ny håndholdt kikkert. Budsjett 3000,-


mmmpils

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg er en ivrig frilufts entusiast som tenker å kjøpe ny kikkert. Budsjett er pluss minus 3000,-

Har noen noe god tips råd også videre? Tar i mot all hjelp! 

Kikkerten tenkes å være en håndholdt kikkert med grei zoom, og (om det lar seg gjøre til denne prisen) lar seg bruke i skumring/halvmørke. Dette pga forskjellige jakttyper jeg driver med:)

Har sett litt på disse:

https://www.magasinet.no/friluftsliv/kikkert/handkikkert/focus-extreme-10-x-50-kikkert

https://www.magasinet.no/friluftsliv/kikkert/handkikkert/steiner-observer-10-x-42-kikkert

 

 

Som sagt så er jeg takknemlig for alle tips folk kan komme med for å få med i riktig retning :D

 

mvh

Lasse

Trøndelag

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har selv en Nikon Monarch 8x42, og er superfornøyd. Steiner er også kjent for gode kikkerter, Focus kjenner jeg ikke til. Jeg foretrekker 8 ganger forstørrelse, min erfraring er at 10x ofte er litt for mye med håndholdt kikkert, det blir vanskeligere å holde bildet i ro. Av de tre du nevner er Nikon Monarch en del lettere (590 gram) enn de andre.
Fint at du har valgt såpass lyssterke kikkerter selv om de er større og tyngre enn små og lyssvake kikkerter. Forskjellen er svært stor når det er lite lys ute.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke noe ekspert på kikkerter. Selv om jeg også er jeger, har jeg ikke behov for jakt i skummring, eller mørke. Så, dette er litt utenfor min erfaring i felt. Har vel heller følt det store behovet for dyre kikkerter, selv om jeg tidvis har sett i andres. Mine er billige, både lommekikkerter og litt større. Og det jeg helst bruker er lommekikkerter. Men som tidligere sjømann (med noen års erfaring, fra stykkgods båter), var det mest vanlig at det ble benyttet 7x - 7,5 x kikkerter, av grunner Bjørn J nevner. Kun på en båt hadde vi også en 8x, blandt kikkertene. I rolig sjø, var den bra. Likevel var dette kvalitets kikkerter og som også var beregnet på skumring og mørke. Å kjøpe billige hånholdte (under 10 -25 tusen), med forstørrelse på over 8x, er bare tull. Linsene er ikke nøyaktige nok og en får litt flimring i kikkerten, som gjør at en i beste fall ikke ser bedre enn i en 7x (uten støtte) og ofte dårligere. Flimringen er nok oftest vanskelig å SE, men med kvalitets kikkerter, så SER en bedre og tydeligere.

Mye jegere på kammeret.no, men de kommer nok med forslag om kikkerter til 15 - 40 tusen. Dyrest - er best. :)

Har TS annledning til å besøke en forhandler, som har litt utsikt (fra butikken), så reis dit og test forskjellige. Magasinet i Drammen, er en av dem.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal også investere i en ny kikkert etterhvert, og slik jeg har testet meg frem så må jeg opp i 4500,- ca før jeg finner noe jeg er godt fornøyd med. Da 8x42mm kikkerter hovedsaklig. Jeg bedriver noe jakt, og sikkert 80% av det foregår i skumring. Men en kikkert jeg anbefaler deg å ta en titt på er denne her, lys-sterk, gode kontraster og en kikkert som gjerne skulle kostet noe lapper til hadde den ett mer "kjent" navn men til samme kvalitet. Min far har samme kikkerten som han også bruker til jakt, lånt den flere ganger og er imponert. Vurderer samme selv. Kan lønne seg å følge med på bruktmarkedet :)   

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen hjertelig for alle svar! Helt suverent at så mange viser interesse for dette:) ! 

Jeg har kommet fremt til en av disse:

https://www.kikkertspesialisten.no/opticron-t3-trailfinder-8x56-dcf-ga-gronn-4281

https://www.xxl.no/nikon-monarch5-8x42-black/p/1099375_1_style

 

Noen kommentarer på hvilke av disse dere ville valgt?

Monarch 5 er priset veldig pent hos XXL. Samtidig som Opticron er veldig pent priset hos kikkertspes..

 

 

Lasse

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som Prebb antyder over her er det såpass stor forskjell i bruksområde på disse hva gjelder lysstyrke, størrelse og vekt at jeg aner at du ikke helt har definert for deg selv hva du egentlig trenger. 

 

Feks når jeg posterer på hjortejakt/revejakt er det kun lysstyrke som teller. Vekt og størrelse har 0 betydning. 8x56 gjelder da. På bevegelig jakt er det vekt som teller og ikke like viktig med lysstyrke. Da er det x42 som gjelder for meg.   Hadde for et par år siden en Opticron Trailfinder som jeg syntes var helt elendig hva gjaldt kantskarphet og generell kvalitetsfølelse, så den røyk ut på Finn  rimelig raskt.

Klarer du deg med 42mm så er det definitivt veien å gå vil jeg si. Man bør ikke dra på større og tyngre kikkert enn man behøver.

Jeg hadde denne tidligere og likte den svært godt https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-handkikkerter/vortex-diamondback-1/diamondback-8x42-roof-prism-binocular

Denne har jeg også hatt(faktisk eid en sånn 2 ganger) testvinner https://jaktfall.no/produkt/optikk/vortex-handkikkerter/vortex-vulture-hd/vortex-vulture-hd-8x56

 

(Nå har jeg denne som jeg er veldig fornøyd med: https://www.xxl.no/zeiss-conquest-hd-kikkert-8-x-42/p/1081351_1_style?gclid=Cj0KCQiAzrTUBRCnARIsAL0mqcw-WzjFdpp0nfH9sdffQqx7lqyPWi27Qh6koG6SxAM1Fu6h9gJU1ioaAlSMEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CMuXn6Dat9kCFRXKsgod17gLnA)

 

Vortexen..

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Turlyst

Jeg har en Opticron 8 x 50 som er bra lyssterk, til rett over 3000kr. Til bevegelse er 8 x 42 bra, men til jakt på post og skumring er bedre lysstyrke bra, dvs 50/56. Bredde på synsfeltet teller for meg. Jeg ville ikke ha10x til mitt håndholdte bruk.

http://www.optics4birding.com/opticron-discovery-wp-pc-8x50-binoculars.html

https://www.kikkertspesialisten.no/opticron-discovery-wp-pc-mg-8x50-dcf-ga?gclid=EAIaIQobChMI_JWUwue32QIVqRXTCh2yZgK4EAQYASABEgIJpvD_BwE

Jeg setter stor pris på 1,5 meter nærgrense. Moro å se på insekter, hvor vanvittig detaljert de er. Ikke tenkt bruksområde men moro.

Endret av Turlyst
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.