Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turloggMed Norskeklubben på søndagstur til Arguineguin.


REJOHN

Anbefalte innlegg

Fra Norskeplassen via miljøruta.

P2045928.JPG
Søndag har Norskeklubben tur fra Puerto Rico og Arguineguin til Norskeplassen og tilbake til en av stedene. Annen hver søndag Puerto Rico og Arguineguin.

Denne søndagen ville turen fra Norskeplassen gå til Arguineguin via miljøruta.

Gjengen pleier å være med på disse turene, For noen av oss, som har vært her nede noen år, så er en slik tur en anledning til å friske opp gamle bekjentskap.
P2045944.JPG
Søndag var det med andre ord ingen diskusjon hvor turen skulle gå. Fra Norskeplassen.
Det ble en runde på hvem som ville være med ned til senteret i Puerto Rico for å gå opp til Norskeplassen. Av vår gjeng var det bare Edvin og Anne Margrete som tok turen nedover bakken fra Natural Park. Vi andre ventet og startet senere opp bakken mot Norskeplassen.

Vi manglet derfor både turleder og assisterende turleder fra start. Nå har vi etter hvert gått bakken opp fra hotellet og mot Norskeplassen, så mange ganger, at vi vanskelig kan rote oss bort.

Vi var ikke alene på tur mot Norskeplassen denne morgenen. Etter en uke med dårlig vær, var det endelig vanlig tur vær igjen. Det vil si sol - 14-15 grader oppe og en liten trekk.

Så nær perfekt turvær som det er mulig å komme.
P2045947.JPG
Det var på tide at været ble bra. Jeg begynte slippe opp for ull. Denne dagen var det standard "utrustning": kortbukse og tynn kortarmet treningsbluse. De fleste veteranene her nede går stort sett uten noe på overkroppen. Det er heller ikke mange som har vært her nede før, som bruker ryggsekk. Det er "rompetasker" med plass til vannflaska som dominerer.

Det er ikke vanskelig å se hvem som er "fersk i heia" og hvem som er på lantidsferie. Brunfargen er temmelig avslørende. For vår del mangler fargen litt - vi skylder på det dårlige været vi har hatt...
DEt var skikkelg mye folk på Norskeplassen. Langt fra alle skulle med Norskeklubben til Arguineguin.  Vi ble 40 stykker som tok mot miljøruta.
P2045950.JPG
Vi gikk miljøruta for bare noen dager siden. Det burde jo være mindre interessant å gå den igjen, men den gangen gikk vi i regn. Det ble jo en helt annen tur i sol og sommer. Med 40 stykker på tur, blir det en lang rekke. Ikke alle er i like god stand til å gå fort over hindringer og ned bratte kneiker. Det ble noen små stopp underveis.

Ikke så rart, en dame vi snakket med var 84...
P2045952.JPG
Selv med så mange. holdt vi greit følge og i et greit tempo. Her har Norskeklubben virkelig samlet noen dyktige turledere. Jeg vet av egen erfaring hvor vanskelig det er å finne et tempo som passe "alle".

Jeg tror de aller fleste var godt førnøyd med turen denne søndagen. Det manglet i hvert fall ikke på entusiasme i allsangen under møtet i Arguineguin.
P2045953.JPG
For vår del gjensto turen langs stranden fra Arguineguin til Balito og ikke minst bakken opp til hotellet. Ikke langt i seg selv, men etter 7-8 kilometer på tur, ble det jo noen kilometer ekstra - med innlagt stopp for forfriskninger...

Det ble hele dagen på tur, og det er jo meningen.

Les hele artikkelen

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne
  • Heriks fjernet fremhevingen av denne emne
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.