Gå til innhold
Børter

Knivsliping for nesten-begynnere

Anbefalte innlegg

Jeg er ingen ekspert på kniv, så ta det følgende med en klype salt så å si:

Jeg lurte selv litt på hvordan jeg skulle slipe kniven jeg kjøpte nylig, og etter hvert valgte jeg følgende løsning. En utfordring blir å greie å slipe kniven min med 20 graders helning, uten at det bærer galt av sted.

Hm, et triks kunne jo være å legge slipesteinen slik at den skråner, og hvor man forsøker å slipe eggen ved å holde kniven horisontalt, som antagelig vil være enklere enn å prøve seg på f.eks 20 graders helning med øyemål. Edit: Men søren, da renner jo vannet av! :|

  • Stor slipestein til å ha hjemme: Wüsthof vannsten, dobbel grit: 400 & 2000 (ca 330 kr)
  • F400 og F100 Ssilicone carbide pulver, til å heh slipe slipesteinen på glassflate som vist i videoen nederst
  • tykk bit av lær, til å eh gjøre ren eggen helt til slutt
  • Liten slipestein til å ta med på tur: Fjällkniven DC4, dobbel grit, diamant-flate (grov)  og slipestein (fin) (hvis ikke jeg husker helt feil) (ca 200 kr)

 

Endret av Epletre

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nei, tja, så iflg. guiden på nettsida til de som lager denne lille flate slipesteinen, så brukes diamant sida til det grove og den andre til finsliping.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg leser nå at denne andre siden er kjeramisk.

 

Forresten, jeg vet at glass skal være noe som gjerne er laget spesielt flatt, men jeg vet ikke om glasset er hardere enn "silicone carbide". Har selv "lappet" en prosessor på glassflate, dog man kan antagelig brukes sandpapir og ikke "silicone carbide" pulver vil jeg tro.

Endret av Epletre

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.