Gå til innhold
Børter

Knivsliping for nesten-begynnere

Anbefalte innlegg

Det enkle svaret er diamantbryne med finhet rundt 600 grit. F.eks. rød DMT eller tilsvarende Eze-Lap. Dette vil alene gi en egg som holder til matlaging og sløying av fisk. 

 

Det er noen som har mer greie på dette enn meg, som hevder at det ikke er noe vits med diamantbryne finere enn 1200 grit. Så kjøp gjerne kjeramiske eller naturlige steiner hvis en skarpere egg er ønskelig... 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
39 minutter siden, Børter skrev:

Kniver må slipes opp en sjelden gang og skjerpes i det daglige. Så vidt jeg forstår brukes "skjerpes", "settes opp" og "kvesses" om det samme.

Å skjerpe en kniv er noe som gjøres med et skjerpestål. Det vil si å rette opp eggen. Skjerping fjerner ikke metall fra kniven sånn som sliping og bryning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det eneste skjerpestålet jeg har er kanten på et Dianova bryne som jeg kjøpte på Claes. I instruksjonene til Dianova brynet blir en bla. anbefalt å renske eggen med skjerpestål før bryning.

 

Vil vel kanskje tro at et "skjerpestål" av porselen eller kjeramikk egentlig er et slags bryne?

 

Har blitt forklart at skjerping med stål kan rette opp en egg, uten nødvendigvis å fjerne så mye metall. Men en skal vel ikke tro alt en hører på internett?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bra glassplate tips! 

 

Men, det DC4 brynet synes jeg er litt merkelig. Det har grovt kjeramisk bryne, og fint diamant bryne...... Personlig ville jeg heller hatt et dianova bryne til 200 kr fra Claes Ohlson. Uten at jeg er noen ekspert. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.