Gå til innhold
Børter

Knivsliping for nesten-begynnere

Anbefalte innlegg

På 10.2.2018 den 10.17, guffen2015 skrev:

Prisen ligger på mellom kr. 500 og 600 på alle tre. Noen som kan bidra i valget?

Synes det er rart at det ikke står noe om størrelse på steinene, så vidt jeg kunne se? Det er jo litt viktig - skal du bruke dem på bordet/benken hjemme kan de godt være litt store, skal de være med på tur bør de vel være mindre? Jeg ville funnet ut av det før jeg bestemte meg.

Selv har jeg noen ganske store vannsteiner, syntetiske fra det Japanske budsjettmerket Suehiro i størrelse 18,3*6,3 cm som egentlig er beregnet på kjøkkenkniver, og altså ikke turbruk. Jeg bruker av og til en Skjult lenke - logg inn for å se den til litt grovere sliping, og så en 1000 + 3000 kombistein desidert mest (tror ikke jeg har brukt 10 000-steinen ennå). Den velbrukte heter SKG-24, og Suehiro lager faktisk en grovere tvilling som heter SKG-25, med grovhet 280 + 1000 - og det er vel ganske nær det du ser etter? Skjult lenke - logg inn for å se den

Søker du på "Suehiro SKG-25" på eBay, får du den fra Japan til 34 USD inkl (snegle)frakt, altså godt under tollgrensa. Passer størrelsen, har i hvert fall ikke jeg noe å utsette på kvaliteten. :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Måtte inn på kanalen til han der Stefan Wolf-fyren, og jaggu hadde han et par videoer med Suehiro-stein, det var med SKG-38, som faktisk er klin lik min SKG-24 med unntak av at hans er noen cm smalere og kortere. Han er mye dyktigere til å slipe enn meg, jeg får nok ikke samme flyten i den der papirskjæringen som han imponerer med, selv med samme stein. Nå må det slipes oftere her for å få erfaringen på plass - mistenker at det er i avslutningsfasen han utklasser meg :)   Skjult lenke - logg inn for å se den

Ellers har jeg ikke flattening-remedier ennå, bruker enn så lenge kun nagura-stein for å rense ut metallslagg og gi litt ekstra slurry.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.