Gå til innhold
  • Bli medlem

Vassfjellet 710 m - eller hvordan gå deg bort med kartet i sekken


andersno

Anbefalte innlegg

Friluftskartet for Trondheim 1:50 000 e en fin sak, satt sammen slik at det dekke de mest aktuelle turområdan i nærheten av Trondheim. Æ har det bestandig med mæ i sekken, unntatt når æ går i Bymarka der det e et flott 1:25 000 kart.

I dag va det meldt fint vær, men dagen åpna med lave skya, og beskjeden temperatur. Etter som det va meldt best vær i de nordlige delan av Sør-Trøndelag, droppa æ planen om en tur te Dovre og Knutshøa te fordel for en rask tur på Vassfjellet - fjellet som vises vidt omkring med ei 210 meter høy antenne på toppen av sine 710 egne meter.

I det lokale "Til topps"-opplegget e det en post på toppen av Vassfjellet, og æ har tidligar trua med å sykle dit. Men formen har skranta litt i det siste, og æ kjørt derfor te Løvset oppi lia mellom Melhus sentrum og Vassfjellet - et kvarters kjøring i forhold te 2 1/2 time te Dovre. Har aldri gått opp derfra tidligar, og tok frem kartet før starten, men etter et overblikk ble det lagt tebake i sekken - kan itj slit ut kartet enno!

Hadd notert mæ at det va en sving te venstre ganske tidlig i løpet, men "glemt" at det her va turkart og itj orienteringskart i 1:10 000 så svingen vart lagt inn alt for tidlig og æ innså etter hvert at æ va på vei tebake te Trondheim langs pilgrimsveien. Med mi instilling te kirka, va itj Domkirka noe alternativ som dagens turmål, og æ begynt å prøv på en omgående manøver mot høyre igjen. Et nytt forsiktig blikk på kartet ga alternativ rute opp mot toppen over Tortbergan som ligg nord for toppen. Det va mang skilt som fortalt mæ kor æ va til nesten enhver tid, men dårlig med skilt som vist kor æ burde gå.

Kom etter hvert te et skilt der det sto Ståggåmyrskaret og med en liten sti som såg ut te å gå i riktig retning og stigninga tok te. Sjøl om ytterjakka va lagt i sekken ganske tidlig, vart æ svett, og begynt å frykt for at det skull bring frem innsektan. Har tidligar år vært ille plaga av flua i området litt nord for det her, og også av klegg mm. Men heldigvis va det itj sol, og litt kald vind sørga for at insektplagen va minimal. Hørt 2 mygga, men dæm va heldigvis itj i "stikkehumør".

Turen opp mot Tortbergan gikk greit, og sjøl om området e prega av mang myrhøl og en del opp-og-ned-terring, brukt æ bare 2 tima på de vel 7 km opp te toppen. Kald og sur vind, og skylaget låg på under 900 m(toppen av masta va skult i skyan), men matpakka smakt som alltid godt i le av varden. Sikten va bare så som så, sjøl om det va mulig å skimt litt av Sylan, og mene også at æ så et glimt av Forollhogna, men Trollheimen va it å sjå.

Med alle "bortforklareres" redning, valgt æ å gjør det te en rundtur og satsa på å gå ned om Vassfjellhytta som ligg ned i Lenadalen rett ned for toppen av Vassfjellet. Etter de siste tiders regnvær i Trøndelag va det temmelig bløtt over alle myren, og for en gangs skyld va æ gla for at valget falt på gummistøvla i stedet for fjellsko. Turen ned gikk etter planen helt te æ skull gå videre etter en liten rast nede ved en idyllisk bekk ikke langt fra målet. Her va det et kartoppslag, og det vist sæ etter hvert at oppslaget og turkartet mitt, operert med to forskjellige parkeringsplassa. Mått te slutt ta fram gps-en som va medbragt for å lagre sporloggen te arkivet og mått igjen ta en u-sving.

Kjæm itj te å hæng sporloggen på den her turrapporten! Den ser ut som om æ kom rett fra fest, virra rundt mæ sjøl nån ganga, og så endt opp tebake te festen :?

Det endt opp med at turen ned igjen vart lenger enn den opp, og tida va omtrent identisk. Men det vart en herlig tur i nærområdet, og sola vist så også litt mot slutten av turen. Det e godt å vær i gang igjen :D

En god tursommer te dokk all!

post-474-133474423973_thumb.jpg

post-474-133474423983_thumb.jpg

post-474-133474423993_thumb.jpg

post-474-133474424002_thumb.jpg

  • Liker 3
  • Hehe 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Bildetekst: E det her resultatet av stormen te eaa?

Hehe, nå var det heldigvis ikke min storm da..! :)

Så det her er nok heller et resultat av trønderske teknikaliteter og byggetradisjoner! :)

Må vel si som sjeik Ali Ben Redikk Fy Fasan i Flåklypa Grand Prix (lydskrift..?):

"Aaaa - den kånstroktør schjeniaaal!"

Eller kanskje ikke... :)

Og en god sommer til deg óg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne
  • 3 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.