Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turloggMed Anne Lise og Bestyrerinnen på tur.


REJOHN

Anbefalte innlegg

Søndagstur langs Orrestranden.

P1215448.JPG
Av og til, litt sjeldent, holder værmeldingen hva den har lovet. Denne søndagen ble været bedre enn meldt. Skikkelig fint vintervær.

Selvsagt måtte det bli en søndagstur. Og bestyrerinnen ville være med.

Det har etter hvert blitt det vanlige. At vi tar på tur søndag. Noen ganger alene, men ofte i selskap med andre.  Denne gangen var det spørsmål om Sigbjørn og Anne Lise muligens ville slå følge med oss. Broderen var opptatt med hytta på Stavtjørn, så han ble ikke med.
P1215433.JPG
Det var snakk om et innbruddsraid i nærheten av hytta til Sigbjørn og Bestyrerinnen. Dette måtte sjekkes, og Sigbjørn ville også bli opptatt. Anne Lise derimot ville gjerne slå følge med oss denne søndagen.

Vi ble med andre ord tre på tur.
P1215442.JPG
Hvor turen skulle gå var ikke helt klart. Med 10 cm snø på bakken og frost, er en del av de "vanlige" vinterturene en for stor utfordring. Noen av turen er også en liten tanke lange. Bestyrerinnen mener det bør holde med en totimers tur - sånn omtrent.

Det måtte bli langs stranden. Kort kjøretur, flatt og uten is og glatte partier. Selv om både jeg og bestyrerinnen fikk "pigger" til Jul, så er disse foreløpig ubrukt. (Og det kommer de antakelig til å være fremover.)
P1215455.JPG
Forige uke fant vi en "ny" tur. Denne uka, ble det en utflukt på Orre - Reve stranden.
Vi startet ved Friluftshuset. Med sola i øyene, den står fortsatt lavt, gikk  vi mot Orre-elva på innsiden av sanddynene. Det knirket i snøen. Trekken kom i mot. Det var kaldt.

Sola gjorde det likevel kjekt å gå på tur. Bestyrerinnen og Anne Lise lå i front, og satte opp et skikkelig bra tempo. Det passet på mange måter bra. Jeg ble i hvert fall varm.
P1215463.JPG
Ved elva satte vi kursen mot nord, og fikk sola - og trekken - i ryggen. Et par plasser kom vi i le for den lille vinden vi hadde den dagen, og da varmet sola. Det går i hvert fall mot lysere og varmere tider.

Det første stykket på stranden, var sanden frosset. Det var som å gå på asfalt - flat asfalt. Det gikk fortsatt fort...
P1215475.JPG
Vi var ikke alene på stranden denne dagen. Det var folk på vei mot oss, og mange på vei nordover som oss. Familie med unger holdt seg nær Friluftshuset, men mange andre var på tur. Sanden ble myk der sjø og sol hadde fått tak. Det ble vesentlig tyngre å ta seg fram. God trening mente Bestyrerinnen.

Det var likevel kjekt å være på tur i fint vær. etter h vert kom jentene bakerst. De hadde som vanlig en del å snakke om. Vi nådde enden av Orresanden, fortsatte videre forbi Reve og til enden av Revesanden. Som igjen var blitt - nesten - sandstrand. De forrige gangene har det vært rullestein i nordre enden av Revestranden. Nå var det - igjen - nesten sandstrand. Det skifter med strøm og vind.
P1215479.JPG
Vi tok opp i sandynene på tilbakeveien. Det er litt enkler å gå der, enn nede på stranden når sanden er myk. Tilbaketuren til Friluftshuset gikk derfor både kjapt og greit. Det hadde skyet litt til, men på tilbakeveien fikk vi igjen sol i ansiktet.

Det ble kaffepause på Friluftshuset, og prat med kjente vi traff. En hyggelig avslutning på en kjekk tur.

Les hele artikkelen

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Heriks fremhevet denne emne
  • Heriks fjernet fremhevingen av denne emne
Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.