Gå til innhold
Juhla

Skitur Finnmark i mars

Anbefalte innlegg

Hei!

Jag tänker att gå på skitur i mars i Finnmark för 9 dagar med telt och pulk. Jag läste redan gamla rapporter også i forum och har ännu några spørsmål. Kanske är det bra att börja i Ivalo (handla bla bensin för primussen) eller Nellim, följer snöskuterlöyper till norr, sen svinger till Piilola och över gränsen till Norge med Øvre Pasvik och sen tar bussen kanske från Pasvik folkhøgskole till Kirkenes.

Är det en bra idé att följer skuterlöyper in Finnland och Norge eller blir jag omkört av skuternas massor? Är det vanligtvis enkelt att följa andra spor i Øvre Pasvik Nasjonalpark till Treriksrøysa och till koierna? Eller måste jag dra mitt iget spor i djup snø pga lite vind under trærne?

Takk för svar!

 

Jörg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei! Min erfaring etter tre vinterturer til øvre Pasvik er at en bør holde seg til reingjeternes skuterspor/eller de løypene en kan finne. Det er som regel spor inn til de åpne koiene. Jeg går med hund, og den er som regel ikke motivert for å kjempe seg fram i løssnø. Men uten hund er det nok mulig, men tungt😉

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det pleier å være tungt å gå utenfor løyper i Pasvik. Ofte synker man helt ned. Men det kan jo hende du er heldig og det er hardere snø. Jeg ville satsa på å følge løyper og ta det som en bonus hvis det er hardt nok til å gå utenfor løype uten  svømme. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Sitat

 Jeg ville satsa på å følge løyper og ta det som en bonus hvis det er hardt nok til å gå utenfor løype uten  svømme. 

Det ska jeg göra. I vinter var jeg var bara på  fjell  och i Inari-området bara i somras så ska jeg få en ny erfaring.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Å komme seg fra Pilola til Treriksrøysa er ganske utfordrende. Ville da heller gått ned til Ellenvann og så jobbet meg østover til Ødevannet. I skogen er det nesten uframkommelig om det er mye snø. Blir dessverre sjelden eller aldri skare her i skauen. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 29.1.2018 den 3.37, tberg4 skrev:

"Bunnløs Pasvik snø" Er utrykk jeg har brukt mye...:) Men er av og til heldig å treffe på Scooter spor  fra Rein næringa.

Bare ikke tro at de går rett frem :lol: 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Bendiken26
   Synes å huske at jeg har sett et TV-program om en kar som gikk fra Pasvik og gjennom Finland til Finnmark eller noe lignende. Eller om han gikk treriksrøys til treriksrøys. Tror han karen var forholdsvis ung(slutten av 20-årene ish).
   noen som har peiling på hvilket program jeg snakker om eller hva dette kan ha vært?
  • Av lja
   Hej! 
   Jag och några kompisar tänkte gå på skidtur, hytte till hytte, i Norge runt den 17 Mai. Vilken / vilka delar av Norge ska man beakta? Var är det snösäkert och hyttorna öppna?
   Väldigt tacksam för svar från dem som vet
   Lars
  • Av hverdagstur
   Vi har med baby på skitur i Nordic cab. For å sjekke at temperaturen inne i cab’en og posen er grei (for å slippe å vekke sovende baby...) har vi med et termometer som viser ute- og innetemperatur som vi har puttet ledningen til nederst i posen. Vi har målt opptil 27 grader i posen når det har vært minus 8 ute. 
   Noen som vet hva den ideelle temperaturen inne i en vognpose/ sovepose bør være? Altså, ved hvilken temperatur oppstår det fare for overoppheting av små barn som ikke kan regulere temperaturen selv?
  • Av Pulksliter'n
   Hei!
   Jeg tenker å bryte alt som heter tradisjoner denne julen og bruker heller feriedagene på en ukes tur i Femundsmarka. Planen er å starte ut i fra Langen lørdag 23. desember og labbe innover med ski og pulk, foreløpig bare jeg og bikkja, en breton ved navn Primo. Er det noen som tenker samme tanken og kunne vært interessert i å slå følge? Send meg en PM da vel!
   Hilsen Petter & Primo 🐶 
  • Av bellika96
   Flott terreng, fra jaktstart 2016.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive



×