Gå til innhold
Thomas E

Monsen minutt for minutt

Anbefalte innlegg

2 timer siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Herregud så mye surmagede kommentarer da 😂

Syntes det er er flott konsept! For de eneboerne her som helst til en hver tid vil være 100 mil unna folk så er det fortsatt garantert muligheter til å også klare dette til sommeren - norge har tross alt nok ødemark!

Lite mosjon og overvektighet er et av de største helseproblemene verden står ovenfor og koster samfunnet vannvittig mye ressurser og penger. Monsen og NRK er med på å få enda flere sofaslitere ut i naturen - det er bare positivt!

En trenger ikke være enten surmaga eller overbegeistret. Er fult mulig å stille spørsmål, være skeptisk, og positiv til konseptet på en gang. 

Turene er i et begrenset område, så om rute og tidspunkt ligger ute er det ikke noe problem å gå et annet sted for den som vil det. Er til og med mulig å rusle forbi der Monsen er, hilse på, og så gå en dagsmarsj i motsatt retning og ha fjellet for seg selv. Går jo i nærområdet mitt, så kan hende jeg går forbi på vei til et annet sted på fjellet selv, men slår neppe følge på tur.

At et slikt program kan gi folk et mer realistisk bilde av friluftsliv er bra, selv om det ender opp som "musak" TV som står på i bakgrunnen. Det er nok av de som skal gjøre ting på mest mulig spenstig og spektakulær måte for å få oppmerksomhet.

Men er ikke udelt positiv. Mange folk konsentrert på et begrenset område setter spor, uansett hvor flinke de er til å plukke opp tannpirkere og sjokoladepapir. Myrer blir gjørmehull, det vises på leirplasser, osv. 

En annen ting med slike programmer er jo at de gjerne vil ha med oversiktsbilder. Gjerne fra drone. Jeg er ikke overbegeistret for å ha det som høres ut som en illsint plenklipper over hodet. I utgangspunktet er det forbudt med droner i nasjonalparkene i Indre Troms, men NRK får vel dispensasjon, siden det "reklamerer for friluftsliv og gir god folkehelse".

På det mer egoistiske planet er det jo heller ikke positivt at det reklameres for eget nærområde. Vil jo gjerne ha all storfisken for meg selv ;P

Blir interessant å se hva det ender opp med. Er hverken surmaga eller udelt positiv ut fra den lille presentasjonen som er gitt. Men er skeptisk ut fra de glimtene jeg har sett tidligere av NRK sine minutt for minutt sommerprogram. 

Endret av Jan Erik Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.