Gå til innhold
  • Bli medlem

Basecamp for fjelltur med 6 og 8 åring i Sør Norge


camillabacher

Anbefalte innlegg

Hejsa,

Vi er en dansk familie som gerne vil prøve at tage børnene (drenge på 6, 6 og 8 år) med til Norge for at opleve naturen på fjeldet.

Vi er ikke så vandrevante / friluftsvante så vi tænker at en første tur skal være med en fast basecamp med dagsture. Gerne fra en hytte (ikke camping).

Da det er første tur behøver det ikke at være så langt oppe i Norge. Vi regner med at sejle til Oslo, så jo kortere kørsel fra Oslo jo bedre (men det skal stadigvæk være "rigtigt" fjeld).

Gerne et sted hvor der er mulighed for nogle forskellige dagsture og gerne med en enkelt toptur som "kronen på værket". Det må også gerne være et sted hvor man kan opleve andet end fjellet fx et godt museum for børn, en svømmehal, hestevognstur eller andet. Vi er ikke så vandrevante at vi kan vandre alle dage i streg.

Vi har (før børn) vandret meget i Lappland men aldrig sydpå, men efter at have spurgt google faldt blikket på Rjukan / området omkring Gaustatoppen. Her er mange fine hytter til en god pris og der synes at være varierende ture (og Gaustatoppen realistisk for de to 6 årige - hvis vi kan finde en parkeringsplads?) og Rjukan har en del seværdigheder inkl en svømmehal til de dage hvor vi ikke vandrer.

Nogle som vil nævne alternative områder vi skal kigge på til børnenes første fjellferie?

Nogle med kendskab til Rjukan / Gaustatop området som vil anbefale ture / aktiviteter i området som egner sig til 6 - 8 årige drenge?

Vi glæder os meget til at vise vores drenge Norge for første gang. De går mest op i om de måske kan møde Marcus og Martinus men de har også set billeder af fjellet og synes det ser helt fantastisk os :-)

Mange hilsener, Camilla

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei Camilla. Etterhvert som jeg leste begynte jeg å tenke Rjukan før du selv nevnte det. Jeg vil derfor si du har kommet opp med et veldig godt alternativ selv. Rjukan-området gir dere massevis av muligheter. 

Gaustatoppen er oppnåelig for barna deres. I tillegg vil jeg anbefale en tur fra Skinnarbu til Mogen med båten Fjellvåken. Da kan dere ta en dagstur oppover i fjellet så langt dere ønsker eller fiske langs elva. Krossobanen og Industriarbeidermuseet Vemork bør dere også vurdere. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

whistler - tak for svar! En tur med Krossobanen synes at være et must og Vemork vil vi voksne gerne besøge.

Vi er danske - vi kan ikke finde ud af at fiske :-) Men en tur med båden og en vandretur op til hytten kunne være en god ide, selvom det er lidt lang tid for tre små drenge at skulle sidde stille. Har fundet mange hytter i området ved Kvitåvattn og det virker som et sted hvor naturen er lige udenfor døren. Det bliver nok Rjukan!

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.