Gå til innhold
Hrungnir

Cross X 700 laser lighter

Anbefalte innlegg

Jeg kom over en reklameartikkel om lighteren over det. Det er altså snakk om to lasere i kryss som skal antenne gass, sprit, bensin, papir, never eller hva du ellers måtte ønske. Lighteren er elektrisk og lades ved hjelp av en USB-lader. Artikkelen sier at fulladet har den nok batteri til 200 antenninger.

Et av salgsargumentene er at den passer for friluftsfolk. Den funker om du holder den opp ned, sidelengs og også i vind. Det det ikke blir sagt noe om er hvordan funker den i regn? Tåler den vann i det hele tatt? Hva med kulde? 

For meg er det så langt kun tennstål og bensinlighter som gjelder. Disse funker både i kulde, regn og vind. Er det primusen som skal antennes, er det stort sett tennstålet jeg benytter meg av. Lighteren kan være litt enklere om det skal fyres opp bål. Men man er alltid interessert i bedre løsninger enn det man har, og er litt nysgjerrig på det som måtte komme på markedet. Er det noen som har meninger eller har prøvd lighteren eller noe liknende til den i videoen?

I utgangspunktet er jeg skeptisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har lillebroren. Men det er nok ikke snakk om lasere, mer en vedvarende elektrisk gnist mellom to punkter. 

Den funker finfint til å tenne stearinlys og papir. Men er veldig følsom for forurensning på kontaktpunktene. Hvis det kommer stearin eller sot dit blir det ingen gnist. 

Har ikke prøvd den til turbruk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har noe lignende her i huset til å tenne lys med. Trodde det var fancy, men som nevnt over havner det stearin på den som blir værende og jeg må nesten skrape det bort hver gang. Et klassisk bomkjøp med andre ord.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Når det er et bomkjøp til hjemmebruk, så skal det mye til for at det ikke skal være et bomkjøp til friluftsbruk også. Så her er det  vel bare å styre unna. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.