Gå til innhold
  • Bli medlem

Vil du være med og lage skikart?


NKA

Anbefalte innlegg

Jeg og mange andre frivillige bidragsytere i dugnadsprosjektet OpenStreetMap lager skikart for marka og fjellet. Dette gjør det mulig å få opp et samlet kart over alle skiløyper på en rekke forskjellige måter, f.eks. opensnowmap.org og slopes.waymarkedtrails.org. Alle skiløypene på Outtt app'en hentes fra OpenStreetMap. Hvem som helst som lager en app eller nettside kan bruke kartene. Og ikke minst kan du laste ned skikartene fra OpenStreetMap på alle Garmin-gps'er som kan vise kart ved hjelp av frikart.no (oppdateres daglig). Både skisporet.no, ut.no og skiforeningen.no har allerede gode skikart, men ingen av dem har alle skiløyper samlet på ett kart, og de er vanskelige å laste ned på gps'en.

Se f.eks. her hvordan entusiaster i Oppdal har kartlagt ruter for toppturer: http://www.opensnowmap.org/?zoom=12&lat=62.6899&lon=9.09067&layers=snowbase&marker=false

Det mangler fremdeles skiløyper på kartet. Om du har lyst til å bidra med å legge inn løyper der du ferdes er du hjertelig velkommen til å bidra. Ta en titt på denne guiden for å komme i gang: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/No:Veileder_skiløyper.

Det er kjente og vanlige ruter som bør legges inn, ikke tilfeldige turer man bare selv har tatt. Still gjerne spørsmål her.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.