Gå til innhold
  • Bli medlem

I drift i Japan: Shikoku 88 Temples Pilgrimage


TarjeiSkrede

Anbefalte innlegg

Annonse

Utrolig interessant denne rapporten. Det er artig med en kombinasjon av natur og kultur når man er i utlandet. Jeg er interessert i og praktiserer japansk kampkunst og en drøm er å kunne besøke Japan, trene der og reise rundt i landet. Tusen takk @TarjeiSkrede. Jeg venter på fortsettelsen på bloggen din.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for et spennende, annerledes og uvanlig julekalenderinnlegg. Dette var fin lesing etter å ha kommet hjem til godstolen. Blandingen av natur og kultur er en type tur som jeg også har gjort noen ganger, bl.a. pilegrimsleden fra Hamar til Trondheim (dog ikke like eksotiske omgivelser som din tur).

Nå er lista lagt høyt, føler jeg, for mitt egen kalenderpost...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har man omsider fått begynt å skrive om turen på bloggen, den jobben ble ytterligere utsatt da maskinen min avgikk med døden etter en diskkræsj. Var og usikker på om jeg skulle legge ut oppdateringen av bloggen her eller i den sedvanlige oppdaterings-tråden, men valgte her.

Den første dagen på turen var ikke den mest minnesverdige når det gjaldt naturopplevelser, men siden templene kom på rekke og rad ble det en fin tur likevel. Jeg besøkte seks av templene allerede den første dagen, de kommer tett i starten av ruten, så vil de etterhvert skifte mellom å ligge tett og ligge langt unna andre. Jeg overnattet første natten på det siste tempelet for dagen, Anrakuji, en annerledes overnattingsopplevelse.

ShikokuHenro_Day01_02_Gokurakuji.jpg

Fra Gokurakuji, det andre tempelet på ruten.

(Shikoku Henro) Dag 1: Ryōzenji - Anrakuji

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På den andre dagen skiftet finværet totalt til å bli nesten gjennomgående regn hele dagen, uten at det igrunn gjorde noe for hvordan dagen fortonte seg. Det var en fin dag, hvor to av templene utmerket seg i spesiell grad, Kumadaniji og Kirihataji. Jeg endte dagen med å komme til en fabelaktig gratis hytte for henroene i Kamojima, som attpåtil lå rett ved siden av et japansk badehus, Kamojima Onsen. Etter en dag med omtrent vandring i regn hele tiden var det ekstra godt å kunne senke seg ned i et dampende varmt bad.

ShikokuHenro_Day02_03_Kumadaniji.jpg

Toppen av den gamle pagodaen i Kumadaniji som stikker opp av trærne.

(Shikoku Henro) Dag 2: Anrakuji - Kamojima

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den tredje dagen bød på den første turen opp i fjellene på turen, når ruten bega seg bratt oppover for å besøke tempel #12, Shōsanji. 
Ruten går hovedsakelig i ett ganske så rolig terreng, men når den begir seg opp i fjellene blir den bratt.
Jeg overnattet i en liten fjellandsby, Nabeiwa, etter å ha besøkt tempelet og toppen av fjellet.

ShikokuHenro_Day03_10_Jorenan.jpg

På vei opp til Jōren-an med Kōbō Daishi våkende over meg mens jeg klatrer opp steintrappene til helligdommen.

(Shikoku Henro) Dag 3: Kamojima - Nabeiwa

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dag fire bragte meg ned fra fjellet igjen, til en landsby med bare dukker som beboere, til en omvei blant aper til et fjell oppe i åsene igjen med en bratt tur ned igjen, til en rekke med nye templer og en ny flott zenkonyado (gratis overnatting for pilegrimmer) å overnatte i. Les mer på siste innlegg på bloggen.

ShikokuHenro_Day04_06_Konji_Falls.jpg

Skjult inne i en bambusskog under noen klipper finner man dette flotte stedet, Konji Falls.

(Shikoku Henro) Dag 4: Nabeiwa - Kokufu

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 12/26/2017 den 23.05, Kjell Iver skrev:

Det er flott å følge turene du tar! God lesing. på vinterkveldene. Lurer på. Skriver du på engelsek eller på norsk? Kan virke som at språket kanskje veksler mellom hver enkelt turrapport?

Ah, ser at jeg har lagt inn feil lenke ihvertfall et sted (skal rette opp hvis det går).
Jeg skriver faktisk både på engelsk og på norsk (har en engelsk blogg også hvor jeg bare skriver om vandringene mine på langdistanse-rutene).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den femte dagen ble en ganske så interessant dag hvor jeg krysset over to pass på to alternative ruter som ikke virket som at de fleste andre henroene brukte, dette medførte litt mye brøyting gjennom buskas og edderkoppnett (med noen småekle edderkopper i). Jeg fikk også anledning til å gjennomføre en utrolig krevende tindebestigning av det laveste fjellet i Japan. Og avsluttet hele dagen med å måtte overnatte i en ganske så skitten og rotete hytte, som dog var gratis å bo i.

ShikokuHenro_Day05_07_Kobo_Daishi_at_Onz

Statue av Kōbō Daishi ved inngangen til Onzanji-tempelet.

(Shikoku Henro) Dag 5: Kokufu - Kusibuchi

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har oppdatert bloggen med den sjette dagen, som ble den beste så langt. Da gikk turen opp i fjellene igjen, med et tempel på hver sin topp, Kakurinji og Tairyuji. Men dagen bød også på den store eggekrisen og møtet med en mann i mørket om natten.

ShikokuHenro_Day06_09_Tairyuji_Hondo.jpg

Hovedtempelbygningen til Tairyuji.

(Shikoku Henro) Dag 6: Kushibuchi - Byōdōji

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På den siste dagen i den første uken av turen kom jeg til kysten, hvor vandringen også ble møtt med det våte element fra himmelen. Turen begynte og sluttet med et tempelbesøk, og underveis fikk jeg møte både oppsiden og nedsiden av osettai (som er 'gaver' gitt til pilegrimene fra de lokale, som et tegn på støtte og hjelp).

ShikokuHenro_Day07_13_Yakuoji_Pagoda.jpg

Tempelbygning og pagoda i Yakuōji-tempelet.

(Shikoku Henro) Dag 7: Byōdōji - Hiwasa

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åtttende dag ut, hvor jeg devierte fra den offisielle ruten som gikk innenlands og gikk på en svingete vei med utsikt over Stillehavet, kystlinjen, små viker og bukter, klipper og øyer istedet, Minami-awa Sun Line veien. Som etter en stund skiftet navn til Minami-awa Rain Line veien, da et heftig regnskyll for over meg. En dag uten templer å besøke, bare vandring.

ShikokuHenro_Day08_04_Senba_Kaigai.jpg

Utsikt fra Minami-awa Sun Line veien.

(Shikoku Henro) Dag 8: Hiwasa - Kaifu

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Niende dagen var nok en dag langs østkysten til Shikoku, på vei mot Cape Muroto-misaki der det neste tempelet på ruten ligger (og som jeg forhåpentligvis kommer til neste dag). Jeg finner nok en gang ut at jeg føler at jeg avviker litt fra resten av henroene her, de tar turen gjennom tunnelene mens jeg tråkler meg gjennom stiene over eller rundt dem. 

ShikokuHenro_Day09_09_Evening_at_Ozaki.j

Kveldslys over Stillehavet i Ozaki.

(Shikoku Henro) Dag 9: Kaifu - Ozaki

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ti dager ut på turen møter jeg på en mamushi viper på ett langt nærmere hold enn det jeg ønsker, til da har jeg sett flere slanger, men aldri vært så nære en som det jeg var på denne dagen, det var ikke gøy. Heldigvis ga resten av dagen med flotte øyeblikk som en aldeles nydelig soloppgang over Stillehavet, noen fine templer og vennlighet (og uhøflighet) fra andre henroer. Mer om turen på bloggen.

ShikokuHenro_Day10_11_Shinshoji.jpg

Fra tempel #25, Shinshōji.

(Shikoku Henro) Dag 10: Ozaki - Kongōchōji

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Den ellevte dagen på pilegrimsferden hadde et klart mål, å komme meg til Kōnomineji-tempelet før det stengte, tempelet ligger oppe i et fjell og man må gå ned samme vei for å fortsette videre på ruten. Det betyr at man må være oppe på tempelet før tempelkontoret stenger, ellers er det ingen vits i å klatre opp til tempelet. Årsaken til at jeg ønsket å komme meg opp i løpet av denne dagen var at det skulle regne neste dag. Det endte med at jeg klatret helt opp til toppen av fjellet, til et observasjonstårn på toppen med flott utsikt fra. 

ShikokuHenro_Day11_12_Konomine_Jinja.jpg

Den gamle helligdommen Kōnomine Jinja som gror igjen til å bli et slags tapt gammelt sted.

(Shikoku Henro) Dag 11: Kongōchōji - Tōnohama

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den trettende dagen bragte med seg sol igjen og et knippe med nye templer å utforske. Dagen bød også på et gjensyn med en annen pilegrim som jeg ikke hadde sett siden den første dagen. Mange fine templer underveis, men det var min avstikker til Bishamon-do som gjorde dagen, den indre helligdommen til tempel 29, Kokubunji, består av noen små helligdommer ved siden av dam og en foss. Jeg avsluttet dagen i Kochi, en av de største byene på Shikoku, men var for sliten til å gjøre de store krumspringene der.

ShikokuHenro_Day13_08_Bishamon_do_waterf

Fossen og den ene helligdommen på Bishamon-do.

(Shikoku Henro) Dag 13: Kagami - Chikurinji

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den fjortende dagen på turen, jeg har nå altså vært ute i min hvite vest og stråhatt i to uker, tok meg fra Chikurinji-tempelet til Tanemaji-tempelet. Dagen bød på strålende vær, men var ikke like spennende av innhold. Den bød på en kort ferge-tur, en avstikker til en annen helligdom som ikke var like spennende, men og et nydelig tempel på toppen av en ensom kolle ut mot havet. Jeg avsluttet dagen i tsuyadoen til Tanemaji, dette er gratis overnatting for pilegrimer i templene.

ShikokuHenro_Day14_08_Kochi_City_public_

Kart over offentlig transport i Kochi. Nå, hvilken buss skal jeg ta? Og hvor er jeg egentlig?

(Shikoku Henro) Dag 14: Chikurinji - Tanemaji

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neste dag ble en mer interessant dag, selv om været skyet til med et enkelt lett regn mot ettermiddagen og kvelden. Det beste med dagen, utenom de to templene jeg besøkte, var faktisk stedet jeg gikk til for å overnatte, som hadde sin egen private onsen hvor man satt ute og kunne nyte utsikten over havet og kysten i ly for regnet.

ShikokuHenro_Day15_08_View_towards_Yokon

Utsikt mot Usa og Yokonami Sanri halvøyen fra toppen av et pass.

(Shikoku Henro) Dag 15: Tanemaji - Shōryūji

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den sekstende dagen ble nok en regnfull dag. Noe som var litt synd, selv om det var en flott tur til tross for været. Første delen av turen gikk langs kysten på Yokonami Sanri halvøyen, en tur som gikk på en kupert vei med flott utsikt (ihvertfall hvis været hadde vist seg fra sin beste side). Etter det, istedet for å gjøre som de fleste andre og ta den korteste ruten i retning det neste tempelet på ruten, valgte jeg å gå en omvei for å ta ruten som gikk over 'fjellene' istedet. Noe som bragte meg på en vei som virket forlatt og forglemt, forbi en mystisk tempel i regnet og ned til der jeg overnattet i byen Susaki.

ShikokuHenro_Day16_03_Obscured_by_raincl

Ellers så nydelige bukter, viker og odder vekslet mellom å være synlige og ikke synlige i det heftige regnet og vinden langs Yokonami Sanri.

(Shikoku Henro) Dag 16: Shōryūji - Susaki

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.