Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg tenker å bryte alt som heter tradisjoner denne julen og bruker heller feriedagene på en ukes tur i Femundsmarka. Planen er å starte ut i fra Langen lørdag 23. desember og labbe innover med ski og pulk, foreløpig bare jeg og bikkja, en breton ved navn Primo. Er det noen som tenker samme tanken og kunne vært interessert i å slå følge? Send meg en PM da vel! :D

Hilsen Petter & Primo 🐶 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, Gisle Uren skrev:

Ta trolig noen dager i Femundsmarka i romjulen hvis vær, føre og familiære forhold tillater det. Skal holde utkikk etter deg og evt andre.

Her er bilde fra Langtjønnvassdraget i dag. Ikke mye snø enda, 15-20 cm uten såle under, men det bedrer seg nok til jul.

DSC_0148.jpg.4468d9e5146e4088c7684ad1d119f89b.jpg

Du må ikke legge ut slike bilder. Vurderer jo nesten seriøst å stikke fra familie og venner for å vase rundt opp i "lia" der.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Her ble det flere tilbakemeldinger enn forventet, hyggelig det :D Pasvikskogen i juletider høres forlokkende ut, er det nasjonalparken som skal utforskes, eller bare generell koievandring? Jeg har vandret mye der og fyrt tyribål mang en gang både på jakt og vinterstid, god tur :)

 

Blir nok en litt sen start på lille julaften. Starter i fra svigers på morgenen og kjører i ca. 5 timer, deretter får jeg se an litt hvor langt jeg går i nattens mulm og mørke. Kanskje krysses våre spor :) 

 

Toppturer går jeg bare på sommeren, vinteren betyr ski og pulk for meg :) 

Slike bilder vil vi se mer av,  så helt konge ut 😁 Jeg har lurt litt på isforholdene i området, men det ser jo ut til at det er godt med is allerede, da er det en mindre bekymring.

Har flere ganger hatt styggsjøkoia som mål, men kommer aldri så langt før tidsklemma gjør at jeg må snu, kanskje denne gangen. 🙃 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan du ikke lage en ca plan på hvor du har tenkt deg, så kan det jo hende at fler av oss kikker innom en kveld eller en dag? 
Har en løs plan om å få meg et par dager med pulk og telt i jula, men har ikke landet på hvilke dager enda.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

En rough plan vil være å starte i fra Langen forhåpentligvis ikke noe senere enn 15:00 23. Deretter går turen mot Lorthølbua og videre mot Grunnhåbua om været og føret er greit. Er jeg tidligere ute vil jeg nok prøve å nå Gubbtjønnbua, eller Langmyrbua, alt avhenger av føret og når tid jeg starter. Jeg husker ikke helt ruten fra i fjor og er det ingen spor kan det ta litt tid å orientere i mørket. Deretter oppover til Muggsjøen, Skjebrofjellet og Fautbua. Om jeg rekker det tenker jeg å ta en natt i Styggsjøkoia, deretter blir det nok å følge sporene ut igjen. 

Veldig mye variabler som spiller inn, turen blir til underveis har jeg funnet ut og planer er til for å endres 😁

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Leif88
   har en ferieuke i oktober som jeg ikke har planlagt enda, sitter egentlig og vurderer femundsmarka eller børgefjell. noen som er bereist i disse partiene på den tiden av året? hvordan er vær og temp i børgefjell da?
   kom gjerne med innspill
    
   edit: dette blir vanlig telttur med fiskestang, aldri vært på noen av stedene, så drar jo mest for å se området og kose meg. er det god fiske så er det bare en bonus
  • Av Evald
   Hei
   Vi tenker å gå fra Svukuriset til Øvre Roasten, via Oasen. Vil det være behov for å ta med seg drikkevann for de 2 dagene vi planlegger å bruke på distansen, eller kan man drikke vannet fra Oasen? 
  • Av Saksemann
   Hei. Jeg har nylig kjøpt meg en Packraft Yukon Yak. Artig sak. Har prøvd den en gang og tenker å ta noen korte shake down cruise før jeg tar en lengre tur. Tenker å ta en skikkelig tur i juli enten i Femundsmarka eller noen andre steder.
   Noen som har noen tips til steder man kan få godt utbytte av en packraft samt gode fiskemuligheter? Flere vann i nærheten av hverandre. Helst i sør-norge.
   Noen som har erfaringer med Femundsmarka i juli måned? Fare for veldig mye folk? ;) Må man kanskje lengre inn i marka?
   Og hvordan er det å fiske fra båten? Så Monsen og co var skeptiske i starten men det så ut som de ble varme i trøya etterhvert. :)
  • Av elgen
   Hei
   Var på hytta i Ålfjella 17.mai med sol og sommer. All snø smeltet på stølen i ca. 920 m o h. Dro på en liten skitur på Hardangervidda ved Fagerheim. Det var frost om natten der med  strålende sol og varmt om dagen. Snøen var grei å gå inntil slutten av dagen hvor jeg datt noe mer igjennom. Særlig tett på de bare rabbene. Elginnen som er mye lettere klarte sig bedre. Eneste ulempe var mye feite mus på de bare rabbene som de 2 huskyer heller ville jage enn trekke foran. 2 mus ble spist pr husky. Det ble en del kjefting når en plutselig ble trukket sideveis. På ettermiddagen slet hundene noe mer enn vi med ski på beina, så de sov bra på kvelden. Den en har lett for å bli snøblind,  så han fikk "solhatt" på. 
   Avhengig av natt temperatur vil det være skiføre på Vidda en stund fremover og i hvert fall ikke fremkommelig på beina. Man må holde sig fra alle vann og elve.
   Hilsen Elgen  • Av Joachim fra Nesodden
   Skal på min første tur i Femundsmarka 15-30 juni, og gleder meg som en unge. Valgt et par uker før fellesferien med tanke på hvor mange folk det er i marka. Teller ned dager og timer og klarer ikke å tenke på annet! Håper noen her kan svare på noen spørsmål og komme med gode tips. 
   Ser for meg følgende rute; 
   Gå fra Røsanden og fiske meg oppover nordbredden av Røa og nedre Roasten første dag. Vil slå første leir i nordenden av Litlsjøen og lurer på om det beste er å gå dit på øst- eller vestbredden av vannet? 
   De neste dagene vil jeg opp til Styggsjøan og bevege meg østover mot Rogshåen til T-stien som går ned til Litlbuddhåen. Hadde egentlig lyst til å sjekke ut Revsjøen og ta noen bilder av Styggsjøkoia, men leser så mange steder at det området har blitt så slitt. Hva syns dere? Vet forresten at det bare er hvit fisk i dette området, men jeg elsker pannestekt abbor, så det går bra. Er også klar over at det er mye blokkmark i området, men er det noen som vet om steinene er på størrelse med biler eller fotballer og hvor tett de ligger? Ville det lønnet seg å gå ned til Litlsjøen igjen etter jeg har vært ved Styggsjøan i noen dager og fulgt øvre Roasten/røa østover, eller er det like ille der? 
    
   Når jeg etter en liten uke kommer til Litlbuddhåen ser jeg for meg og holde meg til T-stien vestover igjen, og ta avstikkere til alle håene og tjernene i området for å fiske/campe (Storrundhåen, Storfisktjønnan, Kløtthåen, Storbuddhåen Kløfthåtjønnan osv.).
   Men i løpet av  veien tilbake tenker jeg og entet ta et par dager ved Litle Vonsjøen eller nedover Grøtådalen. What to do??? 
   Vonsjøen- hvordan er terrenget dit fra T-stien mellom Storfisktjønnan? Er det mange fine steder å campe der? Mye folk? Vind (det er jo et stort vann)? Fiske? 
   Grøtådalen- har hørt at det er vanskelig terreng (trær som er felt av bever), gjelder det gjennom hele dalen? Er det best å gå på øst- eller vestbredden av Krokåthåen? Stemmer det at det er mest småfisk å få her? Fine campingplasser? 
   De siste dagene av turen vil jeg gå langs sørbredden av Roasten/Røa på vei tilbake til Røsanden. Har hørt mye bra om Røvoltjønnan også, men jeg foretrekker litt skog rundt meg, så det får bli en annen gang. 
    
   Er også litt folkesky når jeg er på tur. Greit å møte folk på stien, men om dere vet om det på noen av stedene jeg nevner er fare for å slå leir ved siden av en tysk turistbuss må dere gjerne rope varsko. 
   Har også fått med meg at det er gratis å parkere i Synnervika. Er det fortsatt det? Hvor man vil langs veien? Er det alltid plass der? Finnes det kiosk/butikk i Synnervika?
   Turrapport med bilder kommer selvfølgelig! 
   PS. Dere som har vært der i slutten av juni- hvordan klær bør man ha? Jeg tenker tynn turbukse, ullundertøy, en tykk høyhalset ullgenser, tynn jakke og et sett med regntøy. 
   Fytti rakkern, dette blir så bra!!!
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.