Gå til innhold
Blaser

Prisbelønnet utekniv

Anbefalte innlegg

Falt for denne reklamen her:

http://bestitest.kundebilag.no/best-i-test/prisbelønnet-utekniv

...OK4 kniven har 3 mm kraftige blad i japansk karbonstål med skandinavisk sliping. Bladet har sort EPD-belegg som beskytter effektivt mot rust. Det at den slipte ryggen er utformet for bruk av tennstål, er veldig praktisk!

– Friluftsfans kommer også til å være veldig fornøyde med at hver kniv har en tang på hele 82 mm for å tåle tøff bruk, sier Nikita Golovlev.

 

Billig er den jo også ( ca. 200,-), så da må den jo prøves..

 

20-20171005121131000000.jpeg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutter siden, Blaser skrev:

– Friluftsfans kommer også til å være veldig fornøyde med at hver kniv har en tang på hele 82 mm for å tåle tøff bruk, sier Nikita Golovlev.

 

 

20-20171005121131000000.jpeg

Tja, mange friluftsfans hadde vel helst sett at det var fulltange vel?
Men overasker ikke meg selv om det havner en her som "slit og slengkniv".

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 7.10.2017 den 22.07, tubbs skrev:

Tja, mange friluftsfans hadde vel helst sett at det var fulltange vel?
Men overasker ikke meg selv om det havner en her som "slit og slengkniv".

Fulltang er sjelden nødvendig på en kniv i den størrelsen, men halvtang hadde vært et godt kompromiss mellom styrke og vekt tror jeg. Da hadde jeg nok vurdert kniven. Tror jeg da heller holder meg til de helt enkle moraknivene i rød eller blå lett synlig plast :) Eventuelt en av Helleknivene mine.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 10/9/2017 den 9.18, Humbug skrev:

Fin kniv! Jeg liker spesielt godt at man kan måle størrelsen på fisken man får med den...

Det kan man jo også med hvilken som helst kniv, så lenge man husker hvor langt knivbladet er og/eller kniven i sin helhet. Men når vi snakker om sola, altså denne fra Hultaförs, så fikk jeg den i posten i uken som gikk. Stusset litt over målestokken de har tegnet på knivbladet. Ble først ikke helt klok på denne. Det står 25 på den ene siden av streken, 1" på andre, og nærmere skaftet 50 og 2".  Ok, så da mener nok en tomme, altså 2,54cm, og to tommer - altså 5,08cm. Så da måler de fra spissen av knivbladet og ned, ikke bare fra der streken starter nær spissen altså.  Må innrømme at det tok noen minutter får jeg så det, trodde først det var feil på målestokken .:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 10/9/2017 den 16.21, TEEDJAY skrev:

Ser bra ut :-) Lurer på hvordan den er i forhold til Mora Robust, den fås på chlas O. til 109 kr, og skal tåle en hel del :) https://morakniv.se/en/product/robust/

Er nok ikke så stor forskjell nei. Mora Robust har et litt tykker blad (3,2mm mot 3mm), men jeg tror at de ellers er nokså like - omtrent like lang tang inn i skaftet.

Selv fortrekker jeg den "gamle " versjon av Mora Robust, den du ser på flg link www.workwearcanada.com/featured/feature.cfm?feature=9  Den nyere versjonen syns jeg gir litt lite plass til hånden, gir mindre grep, pga det mer aksentuerte fingervernet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 9.10.2017 den 9.18, Humbug skrev:

Fin kniv! Jeg liker spesielt godt at man kan måle størrelsen på fisken man får med den...

Fiklete mtp at "målebåndet" er bare bittelitt over 5cm :?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutter siden, tubbs skrev:

Fiklete mtp at "målebåndet" er bare bittelitt over 5cm :?

Ja der er nok kompassplata på mitt Silva til mer hjelp (10cm). Eventuelt et 30cm snøre i lomma med knute for hver 10.cm.  Kan lages lengre, avhengig av hvor stor fisk du regner med å få:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
22 minutter siden, Blaser skrev:

Har mottatt kniven og inntrykket er bra. Slipper vel å ta med min fallkniven f1 heretter..

 

Tror F1 vil holde eggen lengre, men pdas - en kniv til 200 er du mindre redd for å miste....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Dere som har kjøpt denne, hadde dere ikke kniv fra før eller? Ser jeg bare ut som en vanlig kniv. Vanligvis er det kniver fra jula, eller "ultmate-tactical-stealth-assasin-survival" kniver som er sorte. Blir ikke like fint etter de har vert brynt opp.

Har hatt min hunter i 15 år. Like god som ny enda, skjerpet/brynt mange ganger. Holder 15 år minst noen ganger til.

Endret av Mareng

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Mareng skrev:

Dere som har kjøpt denne, hadde dere ikke kniv fra før eller?...

Kniv er på alle måter en ting som går under formelen N+1
Har aldri hørt noen si at de har for mange kniver!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Jo flere man har, jo mindre glad blir man i kniven sin.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 minutter siden, Mareng skrev:

Vanligvis er det kniver fra jula, eller "ultmate-tactical-stealth-assasin-survival" kniver som er sorte.

"Coating" på karbonstål = rustbeskyttelse, men joda  - mange slike "tactical/survival" kniver i sort ja. Så man kan snike seg innpå ørreten uten at den ser gjenskinnet fra kniven tenker jeg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 minutter siden, Mareng skrev:

Jo flere man har, jo mindre glad blir man i kniven sin.

Har det slik med stålbørsten min jeg. Helt monogam, for evig og alltid, trenger ikke mer enn en.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 timer siden, tubbs skrev:

Fiklete mtp at "målebåndet" er bare bittelitt over 5cm :?

Kommer jo helt an på hva man måler? Her er det bare å være kreativ for å få utnyttet kniven til fulle - lat som ingenting og snikinnfør et nytt måltall for fisken :thumbsup:

"- En skikkelig fiiin stekefisk, gitt - 1,86 cm mellom øya!"

Tillegg: Dette var jaggu mitt innlegg nr 1000 :sorcerer: Siden dette var såpass useriøst og beheftet med til dels lunken humor, lover jeg et dønn saklig innlegg nr 2000 om noen år ;) Ha!

Endret av a_aa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
12 timer siden, Mareng skrev:

Jo flere man har, jo mindre glad blir man i kniven sin.

Feil. Hvis man har mange kniver, er det fordi man er glad i kniver. Jeg kjøper meg en kniv sånn ca. annethvert år. Sist i Finnland da jeg var innom en butikk der kniver var profilert. Men der var ingen rambokniver. Greia er at jeg ser en nydelig ting som jeg  bare har lyst til å ha. Og når man har bikket 60 med dette mønsteret må det bli noen kniver. Denne nye kniven fra Mora kommer garantert til å havne i hus før eller siden. Den kommer ikke til å havne i knivskuffen min ( der de pene knivene bor )  , men antagelig bli en type kniv som bor i fiskeskrinet eller er permantent utplassert på hytta. Problemet er jo bare at det allerede bor en utmerket kniv i fiskeskrinet mitt , og jeg har opptil flere absolutt brukbare kniver liggende permanent på hytta. Jeg forstår hvorfor noen damer har så mange sko...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
14 timer siden, zimwalker skrev:

 Stusset litt over målestokken de har tegnet på knivbladet. Ble først ikke helt klok på denne. Det står 25 på den ene siden av streken, 1" på andre, og nærmere skaftet 50 og 2".  Ok, så da mener nok en tomme, altså 2,54cm, og to tommer - altså 5,08cm. Så da måler de fra spissen av knivbladet og ned, ikke bare fra der streken starter nær spissen altså.:)

Ikke at jeg slakter storvilt. Men kan denne linjalen være ment som dybdemåler ved flåing? siden den måler dybde fra spissen mot skaftet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng
2 timer siden, Robinson skrev:

Feil. 

Det er nok ikke alltid feil nei.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Lignende innhold

    • Av Børter
      Jeg har et par turkniver som jeg gjerne skulle fått litt skarpere. Jeg har jo slipt kniver mange ganger, men bare med enkle brynesteiner og med jukseslipere fra Øyo og Fiskars. Trenger noen tips til hvordan jeg skal komme meg til neste nivå, men uten å bruke for mange timer eller hundrelapper.  
    • Av fightingfalcon
      Hei!
      Er det noen her som har noe erfaring med knivene fra Brusletto er prydet med Lars Monsens navn? Jeg har lyst på en ordentlig turkniv og 
      har vurdert enten Ánarjohka eller Børgefjell. De koster jo litt, men jeg antar det er en kniv man skal ha i mange år fremfor moraknivene som slites ut.
      Har navnet for høy pris mtp. knivene?
       
      Setter pris på alle innspill og tips 
    • Av rwdf
      Fant frem denne gamle, men fine, kniven som jeg fikk i gave en gang i tiden. Noen som aner hva denne modellen fra Helle heter? 
      Det står bare "Original Helle. Laminated stainless steel" på bladet.
      Finner ingen som ligner på den på Helles nettsider. Utgått modell?
      På forhånd takk.

    • Av Prebb
      Har plutselig begynt å sikle på en litt bedre kniv. Jeg har en Mora 2000 som egentlig fungerer helt greit, men det er jo kanskje ikke den beste kniven på markedet.
      Fällkniven F1 frister, men som ivrig knivbruker på kjøkkenet så klarer jeg ikke å legge fra meg ideen om at en kniv med HRC60 er bedre enn en med HRC59. Etter litt surfing fant jeg ut at Fällkniven lager en ørkenvariant av F1 med CoS-stålet som finnes i pro-variantene: F1DZ. Men når jeg først skal bruke nærmere 4000 femtiøringer eller 20000 tiøringer på en kniv så kan jeg like godt vurdere den som er ett hakk opp fra den igjen. Nemlig F1Pro. Denne er jo litt mer solid, og tåler kanskje litt mer og har litt flere bruksområder.
      Kniven er med til bruk på tur. Det vil si spikking av ett og annet spyd/plugg/pinne, kutting av kvister fra trær/busker, samt dele opp ved til starten av bålet.
      Spørsmålet mitt er da: Er kniven verdt prisen, og er den grei å bruke?
      Konveks egge er ikke noe problem for meg å lære meg å slipe. Jeg sliper allerede i dag kokkeknivene mine på japanske slipesteiner, og det er jo egentlig mest en vanesak hvilken egge man legger på.
    • Av a_aa
      Har begynt å tenke på julegaver til både meg selv og andre, nå som november er en time unna  Og en lett og kompakt foldekniv under juletreet kan da ikke være å forakte, selv om man ikke er en kniv-aficionado?
      Har sett noen kniver som jeg liker bildene av, men har aldri holdt en i hånden - dette er franske foldekniver av merket Deejo, som jeg mener tidligere het Baladeo, som fortsatt eksisterer side om side med Deejo. Begge merkene tror jeg designes i Frankrike, men produseres i Kina - dette er altså ikke eksklusive kniver i øvre prissjikt.
      Synes Deejo Naked 27g er spesielt interressant, den ser ut som en grei backup-kniv som får plass i slukboksen min og kan muligens brukes til å sløye fisk og ordne litt opptenningsfliser. Synes også Baladeos 52g bestikksett ser stilig ut, da 
      Utfordringene er at jeg mistenker at stålet ikke er allverden, og at konstruksjonen er så lett at det går for mye ut over robustheten. Selv om jeg ikke er motstander av at ting ser OK ut, hjelper det ikke hvis funksjonaliteten er borte. Så derfor spør jeg: Har noen erfaring med bruk av disse? Har noen greid å ødelegge dem, og i så fall hvordan? Har noen blitt overraskende fornøyd med noe?
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.