Gå til innhold
May Liss Rafoss

Lavvotursteder nær bil

Anbefalte innlegg

Hei!

Vi har lyst til å ta en tur for å teste lavvoen for første gang, bosatt på østlandet og bør ikke være for langt unna. Om det blir nå i høst eller til våren er ikke bestemt, foreløpig bare undersøker vi hvor det er muligheter til å sette opp camp, helst relativt nærme der bilen kan parkeres, og samtidig kunne få noen fine turer. Trenger ikke være høyfjell men absolutt alt av tips tas imot :)

Helt fersk her på forumet, fant det i går og har allerede sanket inn MYE bra tips av alle slag! Superbra :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kom på denne tråden, kanskje de passer for lavvo

Mener det var en tilsvarende tråd for ikke for lenge siden, men finner den ikke i farten. 

 

Ellers så var det vakkert og fint ved Øvre - og Nedre Hersjøen. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ved Vågskardvatnet i Gausdal Vestfjell er det bilvei ned til en liten bru over elven som renner ut i vannet. Det er plass til noen biler på ene siden av vannet der, og en fin leirplass rett over på andre siden av vannet. Det var også plassert noen lavvoer litt lenger opp i terrenget ned til vannet da vi var der. Fint fiskevann. og fine turområder til både lengre og kortere turer. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av fant
   I 2016  (13.-17. juni) ble turen lagt til Njardarheim, sør for Suleskarvegen. Vi (Jens og jeg) har vært der før, og vi kommer til å dra dit igjen. Det er et område etter vår smak. Varierte fiskemuligheter i elver, tjern og vann, lite folk, flott natur og gode padlemuligheter (uten for mange og lange portager), lite mygg og gnagsår, og mye medvind for Allyen.  Vi parkerte ved Suleskarvegen,  bærte sørover til Øyuvsvatnet, padlet til sørenden, bærte videre til Sandvatnet, romlet så rundt i området, både øst og sør for Sandvatnet noen dager før vi tok samme vei tilbake til bilen. Fiske var bra, men det manglet de helt store denne gangen. Men det viktigste er å få fråtsa i fisk noen ganger om dagen. Spesielt sprøstekt ørret som Jens er ekspert på, er en nødvendighet på en sånn tur.  Villmarksfølelsen var stort sett tilstede (blant annet en kongeørn sørget for det). Men det er en fordel å tolerere/ignorere sau. De ordner med fine forhold for bakslengen da. 
   Enda viktigere enn villmarksfølelsen er vel frihetsfølelsen som en slik tur gir. Vi har som regel en grovplan, et område vi skal til, resten tar vi underveis. 

  • Av groeve
   Heisann! 
   Jeg og kjæresten kunne tenke oss noe litt større enn mitt 2-manns MHW Drifter 2 telt. Forrige tur hadde vi med en gammel lavvo, og fant ut at vi egentlig likte det konseptet ganske bra. 
   Lengde på etapper blir gjerne et sted mellom 1-3t, men vil ha mulighet for å bruke det på lengre turer også, så lavvo opp mot 7-10kg utgår. 
   Kom over dette teltet fra Robens og lurte på om noen har erfaring med det? 
   Green Cone: Skjult lenke - logg inn for å se den
   Tenker 5kg fordelt på 2 pers burde være innafor. 
   Er det andre alternativer vi kan se på? Rundt 3-5000,- Jeg er oppunder 2m høy, så det burde være god liggelengde i teltet/rette vegger. 
  • Av Erlend Gudvangen Bjørkeng
   En av utfordringene med å fyre i lavvo, er gjerne at varmen stiger rett til værs. Har lest at det hjelper litt å senke taket, men er det noen som har prøvd vifte for å sirkulere luften?
   Tenker da, enten på Skjult lenke - logg inn for å se den,som man kan henge på stangen for å presse den varme luften ned, eller Skjult lenke - logg inn for å se den som man kan plassere rett på ovnen.
   Noen som har noen formening om hvilken overflatetemperatur en slik vedovn fra Helsport kan ha ved vanlig fyring? (vet at spørsmålet er litt søkt - får kanskje bare gå til anskaffelse av et ovnstermometer og sjekke)
  • Av erlingre
   Hei!
   Jeg ønsker å kjøpe en lavvo, men sliter med å bestemme meg og ønsker derfor innspill. Primære bruksområder vil være:
   - Utvidet sove/boplass når vi er mange på familiehytta, typisk i påska, sommer og høst. vil kunne ha fast plass på ubebygd hyttetomt med egnet flatt område ved siden av hytta.
   - God  plass til overnatting for 2 voksne og 2 små barn.
   - Mulighet for ovn for fyring/matlaging
   - Aktuelt å ha med i båt/kano for kortere turer (f.eks til garnfiske over en helg med overnatting på en øy).
   - Bruk hjemme på jordet ifm. barnebursdager utendørs (med aking)
   - Ikke permanent installasjon, må kunne settes opp / tas ned på en rimelig enkel måte.
   Noen alternativer utmerker seg sålangt:
   Tentipi Zirkon eller Safir 7 eller 9 BP
   Venor 4-6 eller 8-10.
   Hva tenker dere om størrelse? Jeg heller mot 9/8-10. Det gjør det enklere med småbarn / vedfyring, muligheter for
   å ha med gjester på tur og lettere å kunne bo i over noen dager.
   Lavvoen blir neppe transportert over større avstander til fots så vekt er et mindre problem. Har også tilgang på flere mindre telt som kan dekke
   slike behov. Derfor vil plass / komfort prioriteres fremfor vekt. Dette tegner for duk av bomull/polyester. Selv om vekt ikke er så viktig er kanksje
   Venor sine i overkant tunge, men virker samtidig muligens enda mere solide enn Tentipi.
   Et annet spørsmål er om hvor stor forskjell innertelt vil utgjøre (særlig vinterstid). Ser også at Venor har sovetelt (rakkas) som kanskje
   kan kompensere for manglende innertelt. Har noen tanker om dette?

   Har noen erfaring med Venor etter at Arctic Lavvo ble etablert og overtok produksjonen?
   Mvh
   Erling
    
  • Av Utpåeventyr
   Er det noen der ute som kan hjelpe meg med å forklare hvordan man lager målesnor selv? 
   Jeg har lånt meg en lavvo for turen jeg skal ha med barna, sikkert 20 år gammel.. Det følger ikke med målesnor for pluggene og hver gang jeg skal sette den opp, virker det noe for stramt og ikke jevnt fordelt (avstanden mellom pluggene).. Jeg går jo rundt å sjekker, justerer osv, men noe er det jeg gjør feil.🤔
   Jeg fant fort ut at jeg ikke kan sette i alle 10 pluggene med lavvoen nede, for da ble det så stramt at jeg ikke fikk i stanga (ja, døra var 'lukket'). 
    
   Så noen med tips? Skal nemlig sette opp denne lavvoen hver dag på en ny plass i en hel mnd i sommer..
   Så alle tips mottas med vidåpne armer 👍🏻😀
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×