Gå til innhold
  • Bli medlem

Exped SynMat UL Winter LW eller vanlig synmat


Turjente93

Anbefalte innlegg

1 time siden, Gittiamo skrev:

Thermarest z-lite. Det pakker mindre siden det pakker flatt og ikke rundt. Og det er digg å sitte på når den er pakket sammen. 

Jeg har Bamse og pleier å sitte på den sammenrullet, med fare for å trille avgårde. Ønsker meg derfor en z-lite til rufsebruk utenfor teltet og på dagsturer. Den ser ut som den er enklere å pakke utenpå sekken også. 

Enig med @Gittiamo 😊 Pakker lite, lett og krøller seg ikke når det er lagt utover slik liggeunderlag som er rullet gjør. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
1 time siden, Omnilite skrev:

Er fortsatt på Alpine mat UL, det brettes også sammen. Veier 135g, det betyr st det går 3stk på en Thermarest som veier 410g..

Men da kan man jo like gjerne kjøpe en Bamse eller Z-lite? Jeg tar med meg Bamsen fordi den gir en fin høyde å sitte på sammenrulla, men synes z-lite ser mer behagelig ut til dette formålet. Blir en fin stol det der. Og det isolerer bedre på vinteren. Og den er med som ekstraunderlag på natta. 

Hvor tynn er Alpine mat? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 8/24/2017 at 0:30 PM, Omnilite said:

http://www.alfafritid.no/produkt/fritidsutstyr/stolerliggeunderlag/liggeunderlag/exped-mat-cover-pro

Hvis det stemmer at Alfa fritid har 2stk Mat cover pro på lager er det bare å hive seg rundt. Pro versjonen er nemlig utgått for flere år siden. Er i og for seg et standard mat cover, men det har to tynne EVA matter i tillegg, man legger da underlaget i midten, begge under, tar ut ett, eller tar ut begge alt etter hva man ønsker. Er nok kanskje den beste beskyttelsen som er å oppdrive til Exped. 

Veier 664g inkl pakkpose, og er i størrelse omtrent som et "vanlig" underlag sammenrullet. Dreper UL pga vekt, men kan altså slankes ved å fjerne skummattene.

Jeg angrer som en hund at jeg ikke brukte det den ene gangen når jeg tydeligvis burde, da fikk jeg et microhull i min Synmat..

Lagerstatus på 2 og at det passer på LW utgaven er bekreftet - velger uansett å gå for chairkit (og krysser fingrene for at det holder). Liker ting med flere funksjoner

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til originalt spørsmål: Exped SynMat UL Winter LW eller vanlig synmat

Mitt personlige valg her er at jeg ikke gidder spare bittelitt vekt til vinterbruk. Så om det er eneste kriterie så spiller det ingen rolle - jeg bruker uansett chairkittet også. På vinteren trekker jeg pulk. 

Nå har jeg ikke slått opp R-verdien for disse, men den vil være mer utslagsgivende for meg enn selve vekten - så lenge det skal brukes på vinter og trekkes i pulk. (Jeg har flere andre alternativ til bruk ved bæring og når ting skal være lette...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Turjente93 skrev:

Tusen takk for alle svar :) Vanskelig å bestemme seg, så får tenke litt mer på det. Synes kanskje den Mammut Alpinemat UL virker veldig tynn og skjør? 

Det er den og. Min er full av hull. Isolerer lite og tåler ingenting. Z-lite er det underlaget jeg er mest fornøyd med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Prebb skrev:

Det er den og. Min er full av hull. Isolerer lite og tåler ingenting. Z-lite er det underlaget jeg er mest fornøyd med.

Lener meg mot den ja... Synes det virker praktisk å kunne brette! Men burde ha et til med tanke på bikkja, usikker på om jeg da skal ha 2 Z-lite eller 1 Z-lite + bamse eller ridgerest... 🤔🙈😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, tubbs skrev:

Har man mindre hund (som jeg har) så er det lettvint å kutte til en bit bamse slik at det passer langs hele ryggen på storsekken :)

Min er ganske stor, men går jo an å klippe av en del. Har ihvertfall bestilt Exped Synmat MW + Chairkit + UL pumpepose + Thermarest Z-lite fra hektapåtur i dag😊 Gleder meg til å få det hjem. Skal bestille bamse fra fjellsport. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.