Gå til innhold
  • Bli medlem

Hvilket kompakt systemkamera skal jeg velge?


utinaturen

Anbefalte innlegg

Ja i de tilfeller hvor du har viktige elementer i forgrunn og eventuell litt lang hyperfokal distanse så er jeg enig. Men ta f.eks mitt A7 med Samyang 14mm - her oppnås hyperfokalitet på omlag 2,5m. Så fremt jeg da ikke har elementer 3-4m eller nærmere meg så betyr ikke dette noe. Alt fra 3-4m vil være i fokus. Så spørs litt om man er i grenseområdene og motivet :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
25 minutes ago, a_aa said:

DOF er uansett ikke noe eksakt, det er en glidende overgang mellom hva som er skarpt og hva som er uskarpt - og aller skarpest er uansett i et veldig avgrenset område. Sånn sett blir det hele en subjektiv greie, der det er dine egne vurderinger av hva du synes er "skarpt nok" som faktisk gjelder - uavhengig av DOF-kalkulatorer og merker på objektiver. Så du har helt rett, @Tor-Erik-L-77 :) 

Riktig DOF er ikke eksakt. Men hyperfokalitet er lettere å beregne for ;) Med nok vidvinkel og fullformat så har man ofte hyperfokalitet etter kun noen få meter som tommelfinger regel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Björn
På 2018-01-06 den 19.08, Jan Erik Hansen skrev:

Tenker først og fremst på hvordan det påvirker distorsion på ultravidvinkel med ulik crop faktor. Er jo litt kjedelig med bilder som har unaturlig buet horisont og blir dradd ut i kantene. Ser det godt i siste linken du la til (https://www.lenstip.com/508.6-Lens_review-Panasonic_Leica_DG_Vario-Elmarit_8-18_mm_f_2.8-4_ASPH._Distortion.html). 

Dybdeskarphet er også noe som er i bakhodet med lyssterke objektiv. Du svarte med andre ord på omtrent det jeg lurte på. Dybdeskarphet og nattfoto er jo grunnen til å kjøpe lyssterke objektiv. Egenskaper til nattfoto er en av grunnene til at ikke er helt sikker på format. Ellers mye som frister med m43.

Att producera vidvinkel objektiv är inte lätt! Här sliter man med problem för alla sensorstorlekar. De flesta som håller på med nattfoto seriöst brukar använda kameror i småbildsformatet.

Sedan så lyfter du den klassiska problemställningen. Det finns ingen perfekt produkt som är möjlig att köpa. Ofta så behöver man olika varianter. Så då för lösningen bli flera kameror :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.