Gå til innhold
  • Bli medlem

Turmat - NRK Natur


HannKatta

Anbefalte innlegg

  • 1 måned senere...
Annonse

Stormkjøkkenbrød:
http://www.nrk.no/natur/stormkjokkenbrod-1.2941267

Sitat

 

Her er framgangsmåten for to deilige brødleiver:

  • 500 gram hvetemel
  • 1 liten klype salt
  • 1 litt større klype sukker
  • 2 ts bakepulver
  • 1/4 dl olivenolje
  • 3 dl vann

Bland deigen godt og legg den i en plastpose.
Fyr opp stormkjøkkenet. Ha litt smør eller stekeolje i stekepannen og fordel halvparten av deigen utover i pannen.
Bruk fingrene til å «flate» den noenlunde ut.
Dersom du har gassbrenner til stormkjøkkenet kan du regulere varmen - og ikke bruk altfor sterk varme.
Stek leiven i ca. fire minutter på hver side.
Ta brødet ut av pannen og kjøl det litt ned.

 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egg kokt i potet:
https://www.nrk.no/kultur/egg-kokt-i-potet-1.1366668

Sitat

Kutt av toppen på en stor potet.
Bruk en skje til å hule ut poteten til hulrommet er stort nok til å romme et rått egg.
Hell egget over i poteten og legg på potetlokket. 
Pakk poteten inn i aluminiumsfolie og plasser den i glørne på bålet.
Etter ca 20 minutter er egget kokt.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gamle svarten:
https://www.nrk.no/kultur/egg-kokt-i-potet-1.1366668

Sitat

Legg skinke og ost på den ene siden av en tortillalefse, og ta på ketchup og sennep.
Rull tortillaen sammen og pakk den inn i aluminiumsfolie.
Legg pakken på glørne i ca 3-4 minutter.
Husk å snu dem ofte.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cowboymat på stormkjøkken:
https://www.nrk.no/natur/cowboymat-pa-stormkjokken-1.2941474

Sitat

Vi startar med 200 gram flesk som er kuttet terninger.
La flesket steike noen minutter i kasserollen før du opner bønneboksen og blander det hele sammen.
Vi brukte hvite bønner i tomatsaus og tilsatte litt pepper for å få mer smak.
Som det meste smaker dette fortreffelig i skog og mark.
Godt for ganen.
Der tilberedes både slikt vi har med i sekken og slikt vi finner i naturen, og av og til kombineres dette.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.