Gå til innhold
Prebb

Steder med trær som er øst for fjellene i Sør-Norge

Anbefalte innlegg

Jeg sitter å planlegger backup-planer for turen i sommer. Utgangspunktet er Bergen, men vi kjører til der det er fint vært. Plan A er områder i relativ nærhet av Bergen, men om været er dårlig så kjører vi over fjellet. Sannsynligheten for at det er finere vær på Østlandet er definitivt høyere.

Trenger derfor tips til områder som er f.eks. i nærheten av E16, E134, RV7, etc, på østsiden av fjellene. Vi er i utgangspunktet ikke på utkikk etter høyfjell, men områder der det er nok trær til at vi finner ved til å fyre i bål. 

Vi skal sove i telt.

Jeg er ikke kjent i det hele tatt, men på satellittbilder så er jo det mye skog og lignende øst for Hardangervidden. Har hørt lovord om både Trillemarka, og områder i Telemark. Har tenkt på skogområdene i Hallingdal, og til og med vurdert Femunden (har kano). Problemet er bare at det er så mye å ta av at jeg ikke aner hvor jeg skal begynne, hvor turen eventuelt starter/slutter og hvor vi skal gå. Planen er ikke å vandre hver dag, men vi kan godt forflytte oss. Har 5-7 dager til rådighet. Det ideelle er jo kortest mulig kjøredistanse før turen begynner så Femunden er i lengste laget. Vi har forsåvidt heller ingen problemer med å kjøre sør-østover til Setesdal, Ryfylkeheiene eller tilsvarende. Så lenge det ikke er snaufjell er det bra.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er vel et generelt bålforbud fram til 15. september? 

For tiden så er det skogbrannfare på store deler av østlandet fordi det har regnet så lite. Det begynner sikkert å regne 15. juli, første dagen av ferien min, så da kan du trygt tenne opp bål. :P

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan tipse om områder på østlandet hvor jeg er litt kjent. 

Eggedalsfjella og Haglebuområdet har både fjell og skogsterreng. Kommer en vestfra kjører en via Gol til Bromma og tar av opp på fjellet der på vegen mot Eggedal. Her ligger Hallingnatten/Reinsjøen fjellområde med både skog og fjell. I samme området (litt lengre sør) er Tempelseter, Høgevarde og Norefjell. Begge disse områdene har stabilt "østlandsvær" uten at jeg skal utstede noen værgaranti.

Et annet fint område er Vassfaret. Et sagnomsust område der Mikkjel Fønhus hentet inspirasjon fra. Masse litteratur om bjørnejakt og Berte Skrukkefyllehaugen osv om en er interessert i historie og vil lese seg litt opp på det. Både skogsterreng og fjellterreng med Manfjellet, Vikerfjell og Sørbølfjell rundt selve skogsdalen Vassfaret. Var her senest for et par uker siden. Tørt og fint, myrene var ganske tørre så en kan gå "tørrskodd nesten over alt". Det har ikke falt mye regn siden jeg var der, så forholdene er vel likens. Skogsbilveier for sykling, fiskemuligheter, kano-område etc.

Områdene rundt Blefjell, men her er jeg ikke kjent. Kjør E134 til Kongsberg og opp Nummedalen.

Skrimfjella sør om Kongsberg og Lifjell ved Seljord er også muligheter. Ikke kjent her.

Alle disse områdene jeg har nevnt har fine skogsterreng beliggende rundt et fjellområde, så en kan velge velge bort snaufjell om en vil det eller kanskje ta en tur på fjellet om været er fint.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av inreds
   Vi skal gå en lang tur i sommer og entrer Hardangervidda ved Solheimstulen Høyfjellseter. Derfra har vi en plan om å gå til Finse.
   Er det noen som har tips til en god rute her?
   Vi går med telt og storsekk, men ønsker å slå leir i nærheten av en hytte, privat eller DNT spiller ingen rolle.
   Håper noen kan hjelpe oss!
  • Av Elisabethsk
   Se turinvitasjon og info her.
   Lenke til fjorårets tur her
  • Av CarlHenrik
   Hei alle sammen
   I fjor gikk jeg en solotur fra Finse gjennom Aurlandsdalen og ned til Vassbygdi. Kunne tenke meg å gjøre det samme type tur i år. Håper forumet kan bidra med forslag. 
   Ønsker at turen gjerne legges til fjell-landskap, men er ikke fremmed for lengre skogturer. Destinasjonen bør være tilgjengelig med kollektivtransport, event kunne ta kollektiv tilbake til parkert bil. Kan gjerne være i nærheten av DNT hytter, men tar med duk og tarp. Pga ganske tett program fremover kan ikke turen gjennomføres før i andre uke i oktober. 
   Kom gjerne med forslag om idylliske leirplasser og egne erfaringer som kan komme godt med. 
   Holder til rett nord for Oslo, så tenker at områder sør for Trondheim er aktuelle destinasjoner.
   Er i god fysisk form og er ganske tur vant.
   På forhånd, takk for svar.
   Carl 
  • Av Kbmk
   Hei! 
   Dette er mitt første innlegg på Fjellforum etter over ett år med lesing! Nå har lurer jeg litt på hva vi skal finne på, ut.no ga meg ikke så mange gode tips dessverre. 

   Jeg og min mann bor i Oslo og vi har ikke bil. Vi ønsker å komme oss vekk og til fjells i helgen, med buss eller tog. 
   Vi har tidligere tatt buss til Rondane, men det blir litt i lengste laget for en helgetur. Håper noen av dere har noen gode tips til hva vi kan finne på. 

   Vi ønsker oss; Ved tregrensa eller over tregrensa, enkel adkomst med kollektivtrafikk og nokså greit terreng å gå i   Vi planlegger å telte, men en koselig DNT-hytte er heller ikke å forakte. 

   Noen med erfaringer/tips der ute? 
  • Av Tur mannen
   Vi er på familie på 5 som vil prøve oss litt mer på å sove ute i telt, stort sett på vår, sommer og høsten.
   Vi har i dag to litt eldre telt men kun tenkt et litt større med plass for 5 personer.

   Teltene vi har i dag er:
   Helsport Snøhetta 3 Camp (Vekt 3,97 kg)
   Hilleberg Nailo 2 (Vekt 2,34 kg)
    
   Vekt er viktig. Det kan bli overnatting både på fjell og i skogen.
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.