Gå til innhold
  • Bli medlem

Bordalsvannet / Haukli


Øyvind52

Anbefalte innlegg

Annonse
Quote

Vågslid Grunneigarlag
Vannene er beskrevet i fiskeguide for området, som kan ses her. Disse vannene ligger for det meste i nærhet av vei, fra Haukeliseter og østover mot Botn Fjellstoge. Av kart som dekker området, er ”Haukelifjell” best egnet. Dette fiskekortet er velegnet for folk som bor på Haukeliseter, og som ønsker å gå på både korte og lange fisketurer. Mange av vannene har bra med fisk, og området består totalt av ca 70 vann hvorav 24 er beskrevet i fiskeguiden. Det finnes rasteplasser med benker og bålplasser ved noen av vannene. Også vannet som ligger rett ved Haukeliseter, Ståvatn, dekkes av Vågslid Grunneigarlag. Spør gjerne Haukeliseterpersonalet om tips til gode fiskeplasser i Ståvatn! Om du ikke vil fiske fra land kan du leie robåt hos oss, mer informasjon under Utleie

Haukeli Jeger og Fiskarforening
Starter du turen fra Haukeliseter Fjellstue og går turistløypa mot Hellevassbu/Litlos, møter du de første fisketjønna etter bare 30 minutts gange; Store Venarejønn - Mannevatn - Holmasjøtjønn - Holmasjøen - Poddevatna. Til Holmasjøen er det ca 3 timers gange.

Fiskebestand
De fleste vannene har bra med fisk, alt fra 150 gram til 1500 gram. Bordalsvatn har nok Haukelifjells mest delikate ørret, den er superrød i kjøttet. Det er kun ørret i de fiskevannene vi har tilgang til.

Fisketips
Det ser ut til at man får mest fisk på sluk. Et godt tips kan være 12 grams Lilleauren eller Sølvkroken spesial svart m/gule prikker. Og så biter det best i øst- eller sønnavær.

Generelle regler
Det er ingen freding i noen av HJFF sine vann. Fiskesesongen gjelder fra 1/1 til 31/12. Det er ikke tillatt å bruke oter eller garn.

Beliggenhet og terrengbeskrivelse
Alle vanna er i fjellet, dermed er det kun fjell, stein og litt gress her, ikke tre eller buskar. Ved Bordalsvatn er det bjørkeskog.

Tips: Google navn på vatn og ordet fisk(e)

Endret av HannKatta
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært i området et par ganger. Fiskekort får man bl.a. på Haukeliseter turisthytte. Sist jeg var der var fiskekortområdet halvert nærmest. Poddevatna var ikke lenger med. Men, Mannevatn, Mannevasstjønn og Holmasjøen er flotte! I Mannevatn er det fin ørret. Lettest å gå fra Ulevå, fra fylkesgrensen.

Tur i området i 2010

I 2013

DSC00548.jpg

Fra Holmasjøen 2010

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 9.7.2017 den 11.34, Øyvind52 skrev:

Det er tydligvis  3 eller flere kort i Bordalsvannet, er så håpløst når det er på den måten,

bruker jo mer tid på og finne kort enn hva man gjør på og fiske

 

Når flere kort selges for ett vann går det en liten f.. i meg, dels fordi d burde ikke være så vanskelig for grunneiere å bli enige seg imellom om et felles kort, og fordi fisken er i bevegelse, det hele blir rett og slett for dumt. har du først betalt for å fiske i et vann ville jeg ikke hatt dårlig samvittighet for å fiske over hele vannet der det måtte passe deg. God tur, bordalsvann er fint ;) veien inn på sørsiden av vannet er av grei standard forøvrig

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.