Gå til innhold
  • Bli medlem

Hund som blir bilsyk


Kjetil E.

Anbefalte innlegg

5 timer siden, Linn Mari skrev:

 Hunden min på 3 år, kasta opp selv på småturer før, heldigvis har spyinga gitt seg, men hun hater å kjøre bil.

Det kan være håp for din hund også tross at den er blitt så gammel, ved å trene vekk motviljen til bil og bilsyken. Da jeg allerede har nevnt noe om tilvenning til bilkjøring i en kommentar til TS, gjentar jeg ikke det.

Skal du forsøke å trene vekk dette, må du først få hunden til å like bilen og plassen den skal være. Dette kan du trene på hjemme, når bilen står parkert. Gi den skryt (gjerne godbiter) og lag litt stas på både stedet og situasjonen. Hadde kanskje vært best uten bur og hvis du hadde annledning til å ligge/sitte sammen med hunden og få den til å trives. Litt lengere tid, for hver gang. Gjør du dette til hunden lystig hopper inn i parket bil og over en periode, så kan du gå videre.

I neste steg tror jeg du må prøve deg litt frem, men velger å komme med et forslag. Start bilen og forsøk det foregående, med kos/gotteri. Går det bra, er du et stykke på veg  Det kritiske er, etter at dørene er lukket og du skal begynne å kjøre. Her kan du også late som du skal kjøre (bare starte bilen,og la den gå) og avslutte med ros mens bilen går. Eller kjøre noen få meter, eks. ut og inn på parkering. Og skryt av hunden, hvis det går bra. Hvis ikke, gi trygghet og "ta et step" tilbake og tren mer.

Får du orden på det foranstående, kan du forsøke å kjøre lett lengere. Eks. 50 meter, stopp, ros hunden og ta den ut av bilen. Er det mulig (på stedet), lek litt og genta foranstående med litt kjøring. Går du forsiktig frem er det mulig å få til dette også, selv om hunden er 3 år gammel. Viser vidre til det, jeg har skrevet til TS.

Å trene vekk slikt, vil ta tid og mange gjentagelser. Men ønsker vi å ta ansvaret for dyra, bør vi også ta oss tid til div. tilvenning og trening, så dyra trives i vår hverdag. :) 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
På 25.6.2017 den 7.53, REs skrev:

Sikkerhetsseler i bil er laget for mennesker over en viss størrelse og du skal ikke se bort fra at du kan få bot for å ha hunden sittende i forsetet.

Jeg har en liten varebil med kun setene foran. Han (buhund) liker dårlig å sitte i bur i varerommet uten utsyn til noe særlig. Derfor får han sitte i passasjersetet foran hos meg, der han storkoser seg. Følger med på trafikken uten å forstyrre meg, eller sover. Som sikring bruker jeg en sikkerhetssele for hund. Selen er strengt tatt beregnet til bruk i baksetet, men det har jeg jo ikke. Og i varerommet plages han.

Endret av Hege P.
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...

Bumper denne litt. Fant du en ok løsning? Har ei rottweilertispe på snart fem som også sliter med bilsyke. selv på korte turer :( Vi overtok henne på foravtale for snart ett år siden og oppdretter sa at detta var noe hun hadde vært plaget med hele livet. Jeg har ingen problemer med å få henne med med i bilen. hun hopper rett inn hver gang så jeg tror ikke hun har noe imot å kjøre bil, men spyr gjør hun alltid om vi kjører særlig mye lengre enn en mil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
23 timer siden, søberg skrev:

Prøv å gi den litt fårepølse før du kjører.

Driver med hundkjøring å frakter mye hund i bil og det har virket på de fleste.

Skal prøve det, takk for tipset!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, Lira skrev:

Har du prøvd om det er forskjell på om buret er tildekket (som en kasse) eller åpen? Noen hunder er også vare for om de ligger sidelengs eller i kjøreretning med bilen.

Skal prøve å se om det har effekt. Takker for tipset!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.