Gå til innhold
  • Bli medlem

Hardangervidda sommeren 2017


Mizzy

Anbefalte innlegg

Sommerens strabaser er under planlegging og vi tenker bestemt på en tur til Hardangervidda i år. Regner med å ha ca 14 dager +/- til rådighet. Vi skal ligge i telt, og har lyst å ta med fiskestenger.

Vi reiser nedover fra Trondheim og spekulerer litt hvor det er lurt å parkere eller ta seg inn mot vidda. Har tanker om at det blir enten Odda, Rjukan, eller Finse. Men så stopper det.

Hadde sett for meg at vi kunne kjøre vestlandet nedover da dette er en del av Norge vi har sett svært lite av, dermed ser jeg at det vil ta mye lenger tid å kjøre. Noen som har noen formeninger om dette?

Andre sier at vest for vidda er den fineste plassen, mens andre kanskje mener Telemark, Buskerud.

Kom gjerne med tips i forhold til rute osv. Tanken er å kunne hente bilen etter endt tur, og kjøre videre mot Oslo, før vi tar Trolltunga, og Geiranger på tur nordover igjen. (Ser jo her at det kanskje ikke er nødvendig med to turer gjennom vestlandet.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei

Hvis dere skal fiske er Vestvidda best. Fiskevannene på den østlige vidda er i hovedsak private. Fint utgangspunkt er Tinnhølen. Sandhaug-Besso-Litlos. Mulighetene er mange. På 14 dager rekker dere over mye.

God tur :)

 

jenspetter

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 26.5.2017 den 22.03, jenspetter skrev:

Hei

Hvis dere skal fiske er Vestvidda best. Fiskevannene på den østlige vidda er i hovedsak private. Fint utgangspunkt er Tinnhølen. Sandhaug-Besso-Litlos. Mulighetene er mange. På 14 dager rekker dere over mye.

God tur :)

 

jenspetter

Tusen takk for svar. Hadde sett for meg Finse som et godt utgangspunkt, men klarte ikke se at det var vei dit ved et rask søk med Google Map. Men skal sjekke utgangspunktene du nevner. Hvordan er terrenget der, vet du det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Jeg uttrykte meg nok litt uklart. Trondsbu vil være utgangspunktet for videre gange innover Vidda. Fra Trondsbu kan du gå til Sandhaug -Besso-Lågaros. Dette er turisthytter med gode fiskevann i nærheten. Du skal vel ligge i telt, da er det bare tid og hvor mye du orker å bære/gå som setter begrensninger. Terrenget er forholdsvis flatt. Hardangervidda er i hovedsak lettgått. Ønsker du å gå inn fra øst er Tuva Turisthytte et godt utgangspunkt. Fra sør er Haukeliseter et greit utgangspunkt.

Finse (togstasjon) er et typisk startsted  for de som ønsker å krysse eller gå Hardangervidda om vinteren. Mange går Finse-Haukeliseter. Tog til Finse og buss fra Haukeliseter hjemover.

Du kan kjøre bil fram til de startpunktene jeg har linket til under :)

Gå inn på Norgeskart og søk på noen av stedene jeg har linket til under. Da kommer dragningen mot fjellet av seg selv :)

 

 

jenspetter

http://www.hardangerfjord.com/eidfjord/overnatting/trondsbu-turisthytta-p963613

http://hardangerviddanett.no/hjem/bedriftene/tuva/

https://www.haukeliseter.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å parkere på Synken så gå Vikbekkfjell og Reksjå rundt, flott plass på østvidda med masse fiskevann og fint landskap. Se film fra Frank Rune hvor han tar seg en tur: https://www.youtube.com/watch?v=qbt9Izyv9QM

Eller ta båten fra Skinnarbu til Mogen og gå oppover Kvennadalen så langt dere vil, for så å gå returen høyere opp på fjellet innom stien forbi Gjuvsjåen tilbake til Mogen eller omvendt :) Vanvittig flott område! Se min turrapport: https://www.fjellforum.no/forums/topic/28680-en-uke-på-hardangervidda/ 

eller @Bjarne H.S. sin ferd innover der: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2012/08/hardangervidda-2012.html

Er også fint oppe ved Lågens kilder ved Hein samt nord for Haukeliseter ligger det også et flott innbydende område med mektig natur. Er veldig mange fine utgangspunkter innover Hardangervidda og det kan være vanskelig å velge. Sikkert en knalltur utifra Finse og :)

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.