Gå til innhold

Anbefalte innlegg

8 timer siden, foroll skrev:

Sildesluker kan brukes til så mangt!

Yepp. Og på grunn av fridykkerhobbien har jeg mange der krokene er rustet bort :-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Turlyst

Bøyer meg i støvet, eller bøyer meg i hatten som noen ville sagt. Imponerende!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
11 minutter siden, Thomas E skrev:

Imponerende håndverk! Hvor mye tid og penger kostet det deg?

Materialer for rundt kr 1000 og 12-15 timers arbeid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Gittiamo skrev:

Veldig fin. Digger fargekombinasjonen. 

Takk! Det er som regel ikke så mye å velge imellom når en kjøper Goretex metervare, så det er nok mer flaks enn dyktighet på dette området :-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 minutter siden, ViktorS skrev:

flott med stormklaff foran glidelåsen!

 

Var lenge i tvil om jeg skulle lage den, siden jeg allerede bruker vannavvisende glidelås, men bestemte med for å ta den med til slutt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@esw: Jeg er i likhet med de andre her veldig imponert. Det ble et supert resultat, til en rimelig materialpenge samt få timer brukt på prosjektet (etter mine begreper). Gratulerer med ny jakke. :-) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fantastisk resultat, på både jakka og alt annet du har delt av syprosjekt. Er såpass imponert og inspirert at eg for ei vekes tid sidan investerte i en symaskin!

Husker du kor mange meter stoff som gjekk med til jakka?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dette, å sy, er sikkert ikke noe du har funnet på akkurat nå. Dette har du gjort før. Selv om jeg har vokst opp med hjemmesydde klær så har jeg selv ikke mer erfaring med symaskin enn at det holder til diverse reparasjoner. Her er det bare å se på sømmene så forstår man at du har gjort dette før. Men hvis jeg skulle komme med litt pirk, noe som selvfølgelig er helt unødvendig, så kunne du klippet tapen over sømmene rund i endene. Rette hjørner løsner lettere enn en rund og fin avslutning, og så liker jeg jakker som er litt lange bak. Men som sagt, dette er bare unødvendig pirk. Skulle ønske at det ble mer vanlig å lage sine egne ting enn å bare gå på butikken hver gang du trenger noe nytt. Flittige små barnehender i Kina og Bangladesh har vel nok å gjøre uansett. 

maxresdefault.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

@REs Har nok startet med dette i "voksen alder", uten noe form for opplæring. Mye kan løres av å studere eksisterende plagg og finne ut hvordan de er laget. Hvis man står fast pleier youtube å ha noe svar. Vedr. å klippe tapen rundt har du sikkert rett at det er mer holdbart. Tenker imidlertid at det uansett blir lett å fikse skulle tapen løsne et eller annet sted.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av esw
   Mitt bidrag til årets julekalender. Er ute en dag for tidlig, men skal opereres i morgen og er usikker om jeg får postet da. 
   Jeg får stadig henvendelser fra folk som lurer på hvordan de kan reparere sine Goretex og andre membranplagg når det har blitt skadet. Siden jeg hadde noen stoffrester tilgjengelig fra mitt nye jakkeprosjekt har jeg nå laget en liten video om hvordan en kan reparere ulike skader, med utgangspunkt i de samme teknikkene som brukes når plaggene lages. Reparasjonene blir dermed holdbare og vanntette, som det opprinnelige plagget.
   Har laget videoen på engelsk da jeg har en del utenlandske følgere av mine DIY prosjekter også:
   https://youtu.be/1JCdK19_BkI
    
  • Av AmundJS
   Hei, jeg har skaffet meg en eldre modell av Fjellpulken Xplorer, denne er ca 190cm i lengden og iallefall halvannet tiår gammal. En pulk med flere arr enn en bil som har vært i kontakt med skurtreskern. 
   For å si det som det er, så er bunnen så full av riper, at om du drar fingeren fra ende til ende, så føles det som å dra den over grus. Ja så ille ser det ut. Trekket er greit, men har også sett bedre dager, alle stropper var slitt og opprevne, dermed kappet av og skal byttes. Trekket har noen rifter så nærme skroget at det ikke er mulig å sy. Trekket overlever en sesong til, men må nokk byttes det også.
   Så, til saken:
   Hvordan skal jeg gå frem for å jevne ripene? bare få av dem er dype, altså lurer jeg på om jeg kan smøre voks over hele skroget og polere det? vil ripene bli jevnet ut da? med mange mange lag voks altså?Meiene er også ille, men forhåpentligvis kan jeg skaffe nye gjennom Fjellpulken, dem ser ut til å være laget av teflon, så kan det være en ide å bruke strykejern på meiene for å jevne dem ut? 
   Trekket skal byttes ut om jeg først setter igang med overhaling av pulken. Så jeg er i tenkeboksen på hvordan jeg vil lage åpningen/lukkesystemet. Hvordan tror dere at det kan bli med stretch-materiale som duk og med én lang glidelås på midten? Cordura/Bevernylon/Seilduk istedenfor stretch? Kom gjerne med forslag! 
   Noen som har gjort noe slikt før? enten rep av bunn eller skift av trekk, med glidelås? 
   All hjelp er god hjelp! men jeg ønsker å gjøre prosjektet selv, så trenger ikke tips om hvem som gjør slike jobber. 
  • Av Emil Thon
   Hei, jeg er relativt fersk når det kommer til lengre turer og håpet å kunne få noen gode tips for valg av jakker og bukser.
   Jeg skal kjøpe meg jakke og bukse som i hovedsak skal brukes på turer vår, høst og sommer.  Jeg ønsker da en jakke og bukse som er god å gå i overtid og er vannavstøtende og vindtett. 
   Jeg har sett litt på Fjellreven Keb om noen har erfaringer med denne.
   Jeg skal på telttur i starten av juli hvor jeg skal gå i Jotunheimen (Bitihorn og Valdresflya) for å fiske og overnatte. 
   Tar gjerne i mot generelle tips om bekledning til tur, nødvendig turutstyr og turtips også.
  • Av Glenn_G
   Jeg har lenge syntes det var spennende å lage egne produkter for å bevare tingene mine. Det er veldig mye man kan kjøpe men ofte er det latterlig dyrt med tanke på ingrediensene som er brukt. Jeg har funnet veldig mye bra på nettet og ene oppskriften jeg kom over som er for lærbehandling synes jeg er helt super! Den både trenger inn og behandler læret så det ille blir tørt og sprekker og det hjelper også veldig for å holde vannet ute.
   «Oppskriften» krever kun to ingredienser; bivoks og babyolje!
   Babyolje er laget av en mineralolje som veldig ofte blir brukt i produkter for lær. Den holder læret mykt så det ikke sprekker opp og koster jo fint lite. Bivoks kan man kjøpe veldig dyrt eller svinbillig.. Honningcentralen selger til 165kr/kg(https://nettbutikk.honning.no/produkt/50684981/bivokspellets-pris-pr-kg) 
   Oppskriften er 1:10 forhold mellom voks og olje, så da er det bare å veie opp ønsket mengde voks, legge det i en glass eller metallbeholder og fylle opp med babyolje til blandingsforholdet er riktig. Så forvarmer du stekeovnen til ca 150 grader. Er en fordel om ovnen får stå en god stund på den varmen for da kan du slå den av i det du skal sette inn voks/oljeblandingen. Aner ikke hvilke temperaturer det er på varmeelementer i stekeovner eller om det er varmt nok til å få fyr på olje og voks men jeg synes det er greit å omgå hele greia ved å slå av ovnen før jeg setter det inni.
   Uansett så er det bare å røre det sammen når voksen er smelter og så bare la det stå til det er kaldt. Da har du en veldig myk voks som du lett kan få opp av glasset med feks en børste. Har brukt dette på militærstøvlene og de holdt seg veldig tette veldig lenge! 😃 Bakdelen er jo at det ikke inneholder farge, så man får jo ikke den svarte funksjon på skoene. Men siden det er fargeløst så har jeg også brukt det på skinnhatten min men den har ikke vært i regn enda da. Men har holdt seg godt i skikkelig solsteik uten å tørke ut, så det ser ut til å fungere der også. Hansker, lærreimer til våpen og sikkert andre ting også har fått behandlinger med stort hell. Er en fordel at man kan bruke hendene til å massere inn voksen også da! Og det er jo ikke usunt for huden heller på noe vis, snarere tvert imot 😃 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.