Gå til innhold
MariJohn

Helgetur i Trøndelag og omegn

Anbefalte innlegg

Er ute etter tur tips, skog, fjell er tomato potato, må ha fiskevann (helst ørret, gubben som er bestemt på det, jeg er fersk i fiskesporten) men må være maks 2t å gå, ikke alt for kupert terreng, da jeg er på krykker, når det er snakk om lengre avstander, er det litt "vanskeligere terreng, så helst ikke over 1t tur, har og med en hund, og er rimelig lei av å sitte inne nå, så All tips, taes i mot med stor takknemlighet!😃

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei!

Har dåkk vorri nå på Fosen da? Æg e dessverre itj sæli bevandra i feskesportn. Men har hørt at d e ein fin tur t Skurvvatne (itj så langt fra Dåapma) å mein d vart sagt at d e fesk i d vatne. Om d e greitt å gå dit på krykka ska itj æg sei, æg har gått dit fra Lonin i Norddalen å d va my myr. 

Eillers så jekk æg t Teksjøn i fjolsommer. (D bli itj så langt fra Finnvolheia, å Dåapma) Kjørt heilt t einnes oppi Stordaln i Åfjord. Der e d sti ifra, både på 'fast groinn' i skogen og i blaut myr. Men æg syns d va vældi fint å gå dit. Vældi fint inni der :)  Men ijæn, koss feske e i Teksjøn, d veit æg itj. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 19.5.2017 den 12.33, Linn Mari skrev:

Hei!

Har dåkk vorri nå på Fosen da? Æg e dessverre itj sæli bevandra i feskesportn. Men har hørt at d e ein fin tur t Skurvvatne (itj så langt fra Dåapma) å mein d vart sagt at d e fesk i d vatne. Om d e greitt å gå dit på krykka ska itj æg sei, æg har gått dit fra Lonin i Norddalen å d va my myr. 

Eillers så jekk æg t Teksjøn i fjolsommer. (D bli itj så langt fra Finnvolheia, å Dåapma) Kjørt heilt t einnes oppi Stordaln i Åfjord. Der e d sti ifra, både på 'fast groinn' i skogen og i blaut myr. Men æg syns d va vældi fint å gå dit. Vældi fint inni der :)  Men ijæn, koss feske e i Teksjøn, d veit æg itj. 

Har ikke vært på fosen enda, men tusen takk for tips, går ihvertfall i tur forslag boka! Hvordan terrenget er bryr jeg meg ikke så mye om, bare jeg får kommet meg ut 😅 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av erikk
   Tenkte å lage en liten samletråd for snøforholdene på de ulike fjellområdene i Trøndelag. Noen som har fått testa toppturskiene så langt i vinter og kan rapportere om gode snøforhold noen steder?
  • Av Hammer
   Vi har begynt å lete etter spennende turmål for dagsturer/en overnatting med barn. Men ønsker gjerne og å finne flere slike. Ettersom det er i hovedsak ungene som leder ann, så er det begrenset med avstander man kan nedlegge. De mest kjente plassene har vi vært, så nå er vi ute etter hemmelig huler, gamle forfalne hytter, spennende lekeområder etc. eller severdigheter. Alle tips mottaes med stor takk  
    
  • Av Postfrue
   Hei
   lurer på om noen har tips på hvor man kan dra på telttur i Trondheim og omegn? helst ikke hvor det er veldig mye folk, og hvor man evt kan kjøre bil/buss litt av veien (da vi bor i sentrum) . Vi er 2 stk nybegynnere og planlegger vår første telttur, så ønsker veldig gjerne tips om hvor man kan dra og generelt litt nybegynner-tips
  • Av rigotta
   Hei
   Kjærringa blir 40 på nyåret. Hun har hatt lyst til å prøve hundekjøring, så da blir det slik. 
   Noen som kan anbefale noen som arrangerer hundekjøreturer med overnatting? Helst i Trøndelagsområde, eller max ca 3 timer med bil fra Trondheim.
  • Av andersno
   Det har vært mye innesitting i sommer, og fjellturenes antall kan telles uten å ta i bruk hverken tær eller fingre.

   Men i dag skulle det skje, planen var en tur på et "skikkelig" fjell - f.eks. vesttoppen på Snøhetta. Men som vanlig er det kjelker som absolutt må komme i veien - selv midt på sommeren

   De viktigste utfordringene ble parkert tidlig på morgenen, og det måtte bli en eller annen tur, men betingelsen var mobildekning, og en ørliten tanke på at gårsdagens terrengløp satt i beina. Vurderte en liten tur på Geitfjellet, men husket plutselig at det var lenge siden siste sykkeltur.

   Veien fra tanke til handling er ikke alltid like lang her i gården, og matpakka ble hevet oppi sekken sammen med en flaske brus og planen ble lagt; En middels lang tur rundt Jonsvatnet.

   Siden det er en rundtur, kan den både sykles medurs og moturs, men jeg valgte moturs siden det ville gi den letteste avslutningen på turen(var nok ikke helt trygg på formen). Så jeg syklet lystig avgårde over Bjørkmyr i retning Bratsberg. Allerede i stigningen fra Eklesbakken opp mot Randlia kjente jeg at formen ikke var på topp, forsto plutselig hvorfor det var så mange gir på sykkelen

   Men belønningen kom i form av en flott utsikt mot Klæbu og markene østover etter at toppen var passert. Nedover mot Bruråk gikk det lett, og første motbakke ble taklet elegant, Men så begynte bakkene å bli mye brattere enn jeg kunne huske Oppover gjennom Digregården og videre opp mot neste topp gikk det elendig tregt - og bekken hvor jeg håpet å finne noe drikke var lagt i rør Men på toppen åpnet utsikten seg mot Jonsvatnet, eller rettere sagt; Kilvatnet som henger sammen med Jonsvatnet. Skogen er hugget ut i skråningen nedover der veien slynger seg og endelig fikk jeg en nedoverbakke som var brattere enn den jeg kom opp - hurra!

   Veien slynger seg langs Kilvatnet og det er så lite trafikk her at det er en fornøyelse å sykle, men begynner jeg ikke å merke det i baken? Sykkelshortsen er polstret, men det hjelper ikke, ømt blir det. Etter Spillebakken er det slutt på asfalten, og baken merkes stadig bedre - skulle nok tatt med en sofapute i tillegg

   Planen var å ta lunsjrasten nede ved Jonsvatnet på Jervan, der veien tar av opp mot Saksvikvollen og Dragsten. Etter å ha stått i pedalene ned bakkene mot vatnet, var det godt med en ansiktsvask i Sagelva som ikke var imponerende stor akkurat nå. Og vannet var kaldt nok til å slukke den verste tørsten. Stranda nede ved Jonsvatnet er den flotteste badestrand en kan tenke seg, men det er dessverre forbudt å bade her etter som dette er drikkevannskilden for Trondheim. Det ble en avslappet rast med hvitostskive som ennå ikke hadde rukket å få eselører og litt saltpålegg i tillegg til den "sunne" brusen. Pulsen roet seg atskillige hakk, og det er lett å drømme seg bort når man sitter og ser utover et stort vann.

   Men jeg var knapt halveis på runden, og gruet meg litt for den "berg- og dalbanen" som lå foran meg, men alternativet å returnere samme vei var ikke det minste mer fristende - Digreslia fra den kanten er ikke å spøke med når melkesyra tar bolig i leggene. Det gikk over all forventning, bakkene var plutselig begynt å bli mindre bratte enn jeg husket, og baken var ikke lenger så ille. Var jeg kanskje mer lettrent enn jeg visste om

   Da jeg passerte Solbakken bru, vurderte jeg alternativet med å ta av der og sykle til Bruråk og derfra heim igjen, men valgte å prioritere nedoverbakker de siste kilometrene og fortsatte til Solbakken skole der den siste skremmende bakken lå. Og under over alle undre, den bakken var også blitt mindre bratt enn jeg husket.

   Veien derfra og heim er plankekjøring, men fra Dragvoll tok jeg snarveien på stien som fører opp i marka og brått ble det ståsykling igjen Vel heime var det tid for å summere opp; 42 km på 2 timer og 20 minutter - sikkert langsommere enn siste gang jeg syklet denne runden, men det er flere år siden.

   Den store spenningen etter at sykkelen var parkert, var om det kom til å bli "stående buffet" til middag. Men jeg sitter da foran PCen nå, så plassen ved middagsbordet er sikret.

   Dette har ikke vært verdens mest spennende tur, men jeg kom meg da endelig ut, og fjellet er neste
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.