Gå til innhold
  • Bli medlem

Johnsens turloggKjapp tur til Madland Havn


REJOHN

Anbefalte innlegg

En kort søndagstur langs stranden.

P4160644.JPG
Det går ikke alltid som planlagt. Naturen bestemmer fortsatt en del. Søndagens tur skulle gå fra Varhaug gamle kirkegård og sørover. Det var egentlig en fortsettelse av å gå i sporene til bestyrerinnen og Anne Lise. De gikk fra Tungenes til Egersund i etapper i fjor.

En del av ruta hadde jeg ikke gått, og det måtte jo ordnes. Turen mellom Varhaug gamle kirkegård og sør - helt til Sirevåg var ukjent turterreng for meg.
Vi, det vil si Anne Lise, Sigbjørn og Bestyrerinnen gått deler av turen sammen, men fortsatt mangler altså et stykke. Denne søndagen kunne det på mange måter passe greit å gå langs sjøen.
Det var snø i lufta på lørdagen, og temperaturen søndagsmorgen var vinter, bare 2-3 grader.

Hvor var det greit å gå?
Værmeldingen var optimistisk - sol og lite vind utover dagen. Selv om vindusviskerne gikk hele veien nedover Jæren, mente vi at regnet ville gi seg og sola titte frem. Værmeldingen tar jo ikke så feil.
P4160650.JPG
Flere forslag kom opp, men vi ble enige om en tur langs sjøkanten. Vi hadde egentlig ikke satt noe mål for turen da vi kom til Varhaug Gamle Kirkegård, men fikk se hvor langt vi kom, før vi snudde.

Det gjorde den....

Vi fikk småregn hele turen. Selv om det var litt lysere skyer inne i mellom, dominerte de grå og mørke stor sett hele turen. Værmelderne kan med andre ord ta feil, selv med en tidshorisont på bare noen timer.
P4160659.JPG
På tross av regnet - vi har  da gode klær - og det var jo ikke tåke - så labbet vi avgårde. I første omgang mot Madland havn. som bare var 3 kilometer lengre sør. Ytterligere 3 kilometer ligger Haar, og 12 kilometer er en grei tur i godt vær....

Den første delen gikk på god vei, og da er det ikke vanskelig å holde tempoet. Vi nådde Madland havn uten å brukt for lang tid. Vi diskuterte om Haar virkelig var dagens mål, men fortsatte nedover - sørover - i godt tempo. Videre ble det vanlig sti med sorpe og vann.
P4160664.JPG
De s iste dagene hadde det regnet så pass at bekkene gikk store. Det var bru over den første bekken. Her hadde vi - for lenge siden - snudd på grunn av vannmengdene. Vi dere bar det over marker og myrer nedover langs kysten, men ikke lenge etter kom vi til bekk nummer to - uten bru....

Her var bekken lagt i en renne, med bratte vegger og lite stein i vannløpet. Stien gikk over en plass der det burde være mulig å gå på steiner. Disse lå nær delvis under rennende vann. Og vannet var ikke helt rent, noen hadde nok spredd "hevd" på maka lengre oppe.
P4160669.JPG
Vi forsøkte å komme over, men steinen var glatte og sleipe. Jeg så ikke syn på å vasse i bekken. Vi ble fort enige om å ta turen en annen dag.

Og det passer på mange måter greit. Da kan vi gå fra Madland Havn til Sirevåg. En passende dagsmarsj. Og med tog tilbake til Varhaug, helt greit transportmessig. Men, som sagt, en annen dag...
Tilbaketoget ble unnagjort i en fart. Det ble ikke mange stoppen for å beundre utsikten, og selv om det hadde vært mulig å ta turen mot Bodle og Obrestad, bestemte vi oss kjapt for å avslutte da vi sto ved bilen.

Regn og dårlig vær avgjorde saken...
P4160675.JPG

Les hele artikkelen

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.