Gå til innhold
rbhelle

8km pakningsløp med 25kg i Osprey Atmos 65AG

Anbefalte innlegg

Tenkte bare gi damene her inne et godt tips på sekk som er gjennomprøvd både på fjelltur og på det som i militærspråket kalles for "pakningsløp". Løpet er med 25kg i sekken og tidskravet er 64minutter.

Jeg kjøpte denne sekken i fjor for å få en sekk som skulle passe bedre min rygg mht middel tung last for lengre turer. Jeg svetter relativt mye og et system som har gode luftemuligheter inn mot ryggen var viktig. Valget falt på en Osprey Atmos 65AG også grunnet er velprøvd bæresystem.

Sekken er brukt av bestyrerinnen i huset og hun har aldri hatt en så god sekk som knapt føles som en tung bør på ryggen. Hun er 167cm og normalbygd for å ha født et par unger. Den sitter som støpt og gir henne den komfort hun trenger på fjellturer. Hun bærte ca 15kg i sekken.

I tillegg lånte jeg ut sekken til ei lita jente i forrige uke som skulle gjennomføre 8km pakningsløp med 25kg på ryggen på 64 minutters tidskrav. Jenta er rundt 160-165 høy og veier kanskje 55kg. Hun har tidligere brukt den militære sekken som nå utleveres. Problemet med den militære sekken er at den er beregnet på svært tunge bører rundt 30kg. I tillegg er den nok ikke den som er best tilpasset kvinner med bredere hofter og de som er faller litt utenfor "enhetssoldaten".

Hun gjennomførte løpet med Osprey Atmosen på drøyt 50minutter og hun mente at sekken var særdeles avgjørende for resultatet. Dette fordi den var så tight på ryggen, hadde et hoftebelte som passet perfekt på hoftekammen og ikke minst var så stødig at den føltes som en forlengelse av ryggen. Enorm forskjell på Atmosen og en militærsekk mao.

Nå er kanskje ikke 25kg så veldig tungt for en mann i 8km langs vei, men når du putter de samme kiloene på en spebygd kvinne så vil sekken virkelig settes på prøve for dette skal løpes/ gå svært raskt med.

Så jeg vil ta en foreløpig konklusjon at Osprey Atmos 65AG er en sekk som virkelig tåler 20-25kg og kanskje er en meget god sekk for damer. De av dere som vurderer ny sekk så vil jeg anbefale dere prøve denne med 25kilo, spenne på deg joggesko og løpe i 8km på under 60 minutter. Deretter gjør du det samme med den sekken du har og du finner raskt ut hvilken som er behagelig.

Så vil onde tunger sikkert h3evde at å løpe med tung sekk er dårlig mål, siden man går i rolig terreng. En sekk som du knapt merker på ryggen under løping vil sannsynlig være best til din rygg også når du skal labbe i gåtempo (4-5km/t) ute i terrenget i 3-4-5-6 timers marsj eller mer.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av friluftspappa87
   To/ett barn aleine med far
    
   Som tittelen sier skal jeg reise en del på telttur med ungene. Har en treåring og en toåring. Treåring har allerede nå under Orange flom varsel på Sørlandet sovet ute i tunnelteltet med meg uten problemer. 
    
   Han hadde da med bamser, boka, lørdagsgodt å fikk styre ting etter hva han ønsket. Fikk bestemme hvor vi gikk, hbor han skulle sove osv å være med å pakke ned tingene, pakke ut, tørke utstyr osv og det var en suksess. 
    
   Jeg merket fortat det ble veldog vanskelig å bære utstyr for to personer (spesielt med barn som trenger litt komflrt) 
    
   Denne turen var jeg heldig og reiste ikke så langt så hadde sykkelvogn, men allikevel var det fullt selv med en liten ryggsekk. 
    
   Hvordan får dere med ungene langt?
    
   Jeg tenker en kraftig bæremeis å spenne fast telt,soveposer,liggeunderlag og en stor vanntett pose på bærmesien.  Så kan guttungen enten gå eller sitte på bærmesien. Så kan jeg  ha en vanntett pose på ca 10lg som kan sitte i bærmesien eller bæres av meg når jeg går. 
    
   Har hatt med ungene mye ut, men aldri på overnatting før nå. Men nå er han bort av basillen. Ogsåså kommer til å være aktiv her.
    
   Mange år siden jeg har vært mye på tur, og utstyret har blitt fantastisk. 
    
   Hva slags primus er trygg å fyre i fortelt for å varme med barn i teltet. Jeg ligger da ved åpningen så han ikke kan komme seg ut uten å vekke meg. 
    
    
   Vi fant tilogmed et magasin med skarp ammunisjon til en AEG H&K på turen. Skal levere det til politiet i morgen
    
   god tur. Hilsen to turglade gutter


  • Av Are Mehus
   Hei.
   Da har min fjellreven kajka gått i retur. Ryggen min passet ikke til den.
   Lurer dermed på Osprey Xenith 88 som passet 100%.
   Noen som vet forskjellen mellom ny utgave (2018) og tidligere modell, annet enn at de har fjernet dagstursekk muligheten på den, og den klassiske myke lomma bak på sekken.? Fristende å lete opp gammel versjon da denne ser ut for å ha godbiter som er fjernet på ny utgave.
   Er det gjort andre relevante endringer som taler for at jeg skal kjøpe den nye modellen😳?
   Noen kommentarer til dette mottaes med takk🤔😊👍
  • Av Are Mehus
   Hei, alle sammen.
   Har kjøpt en kajka 85 liter som jeg forsøker å få justert inn rygglengden på , men opplever at det glir, og ikke sitter fast i posisjonen jeg ønsker. Når ryggen er justert, og den ligger på gulvet, så kan jeg bevege det opp og ned etter å ha "låst" det fast? Er det slik det skal være??? Opplever det ikke etter å ha fått på meg sekken, men synes dette er litt rart. Andre sekker har jo bombesikre innstillinger som ikke flytter på seg en mm...Har ikke så mye erfaring med nyere sekker, men er det slik det oppleves for dere med tilsvarende sekk?
   Håper på en oppklaring i denne problemstillingen
    
  • Av Fjellskald
   Hei:)
   Tenkte å kjøpe Osprey Tempest 9 l til kjære mor. I samme slengen vil jeg kjøpe regntrekk/raincover til den. Finner ikke annet enn osprey xs størrelse som er for 10-20 l. Blir kanskje litt stor og posete. Fins det annen løsning mon tro? Om noen med tempest 9 l hadde innspill så hadde det vært fint. Så venter jeg med å klikke "kjøp".
   På forhånd takk!
  • Av turbobjørn
   Hei!
   Jeg har nylig fått vekket en stor interesse for turer i den den norske naturen etter en helgetur på Ustaoset. Jeg har bestemt meg for å ta en norgesferie med kjæresten neste sommer og begynt smått å planlegge. I den anledning trenger jeg litt råd angående hvor stor tursekk jeg bør kjøpe.
   Litt om hva den skal brukes til:
   Helgeturer på våren (2 - 3 netter) Hardangervidda på tvers (regner et sted mellom 10 og 14 dager, grovt altså inkludert hviledager) En litt kortere tur (7 - 10 dager) et annet sted i landet, tenkt litt på både Lofoten området, Senja eller Sunnmørsalpene. Backpacking. Usikker hvor lenge og hvor, men hvis jeg får det som jeg vil snakker vi ca. 8 måneder (Asia, Afrika, Sør-Amerika). Hvis det ikke blir som jeg tenker nå snakker vi mindre enn 8 måneder med alle eller noen av nevnte verdensdeler. Litt av problemet jeg har med å bestemme meg for en størrelse er at jeg ikke har særlig perspektiv på hvor mye som må pakkes til turene ovenfor. Har en viss anelse altså, men kan ikke si jeg har erfaring med slike turer. I tillegg vet jeg ikke helt om det er kun snakk om DNT sine hytter, hytter og telt eller kun telt.
   På hardangervidda blir det hvertfall hytter (betjent og selvbetjent/ubetjent). Tar nok inn på full pensjonat en natt eller to, og ellers blir det soving og gjerne etterforsyning med mat på selvbetjente/ubetjente hytter. På f.eks Senja og i Sunnmørsalpene har jeg ikke undersøkt så mye om hvordan det er med hytter, men jeg liker tanken med å sove i telt alle stedene egentlig.
   Jeg vet det er vanskelig å si ettersom alle har egne preferanser på å hvor mye de pakker, men håper noen kan komme med litt råd.  Jeg vet hvertfall at jeg ikke har lyst å være en av dem som pakker absolutt minimum, men heller ikke en av dem som pakker altfor mye og ender opp med en veldig tung sekk.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.