Gå til innhold

Anbefalte innlegg

I will write this post in English, as there is extremely few reviews of the products from this manufactor per today, so this may interest not only the people in Norway.

 

I have recently recieved my KS 40 backpack from KS Ultralight Gear.

This is a Japan based company run by a French guy and it is specialised in ultralight pack, mainly backpacks, but also bikepacks, running pack, and waistpacks, and they also sell some odd accesories for hiking.

There is a multitude of possible choises when ordering a backpack from here, and I was mailing with the owner of the company several times to have some advise before I settled for the final order, the answers were more than acceptable rapid and there was no problem to communicate in English.

 

My pack is a KS 40 in TX07 fabric with front- and sidepockets in red VX07. For my left side pocket i opted for an extra high pocket. I also chose to have the aluminium stays/frame and the 13 mm load lifters. The front pocket is the extra large, called Cargo pocket.

My extras/accesories is two hip belt pockets and a chest pocket in TX07, a shoulder strap pocket in red VX07 and a shoulder strap water bottle pocket in mesh.

The total weight for all described above is 574 grams, including the elastic straps for a closed cell pad back plate and another elastic strap for strapping for example a sleeping pad outside the front pocket or under the backpack.

Without any of the removable pockets, the total weight is 433 grams, and it's possible (and easy) to remove the frame and end up with a frameless pack of 386 grams.

It's even possible to get rid of 15-20 g by remove the elastic straps and to save another 50ish grams by choosing TX07 or mesh pockets instead of VX07.

 

The backpack is comfortable and the handicraft is high quality, and it's the lightest framed backpack I've ever seen. The price is ok, but for US citizens the custom and mailing cost from abroad will make it an expensive option compared to their domestic market of ultralight backpacks. The frame is remarkably effective despite it's simplicity 

The drawbacks is a need to have a closed cell pad as a back plate, otherwise the metal stays will dig into the shoulder blades. This tend to get the back a bit clammy.

 

I have just tested this pack for a day but I can already say it's a big chance my Zpacks Arc Blast will be for sale soon.

20170401_173310.jpg

20170401_173303.jpg

20170401_173256.jpg

20170401_173249.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av henrık
   Hei! Jeg ser etter sovepose til vår/sommer/høst, til bruk i telt og/eller hytte.  Den bør være lett (< 1 kg) og ha liten pakkstørrelse, og ikke koste skjorta.  Jeg er 193 høy.  
   Har funnet disse, er det noen som peker seg ut?  Noen andre jeg bør vurdere?
    https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer/rab-ascent-300-ember.html  https://www.fjellsport.no/mountain-equipment-helium-250-cosmos.html  https://www.fjellsport.no/fjallraven-move-in-bag-long-dark-grey.html Tusen takk for alle tips!
  • Av 7homas
   Det inviteres til å bli med på Fjellforums Lettvektstreff 2017 i de vakre lavfjell områdene i Skrim (nær Kongsberg på Østlandet) https://www.ut.no/sted/5.58443/.
   Gjør du en innsats for å la "kjent å ha"-tingene ligge igjen hjemme og bære litt lettere enn du gjorde før, er du en lettpakker - du trenger ikke nødvendigvis eie noe i cubenfiber. På treffet vil du antakelig møte de som tar den helt ut, og de som synes de er blitt for gamle eller har litt for mange vondter til å ta den helt ut.
   Fredag til søndag. Rute ikke fastsatt, men den blir nok på ca 25-38km.
   Diskusjonen tar vi i trefftråden
    
  • Av Maja Tjosaas
   Hei! Skal på en ukestur til Svalbard i begynnelsen av august. Spørsmålet mitt er om noen har tips til sovepose som passer. Var på samme tur i fjor, men da med en Helsport Alta Lady som ble i største laget både når det gjelder lengde og pakkvolum. 
   Usikker på om dun eller syntet blir valget. Den må iallefall pakke lite og være kort, da jeg bare er 160 lang, og det lett blir kaldt i fotenden. 
   Har sett litt på disse .https://www.fjellsport.no/rab-neutrino-400-w-petal.html  https://www.fjellsport.no/rab-ascent-700-w-nightshade.html?___store=fjellsport_no_nb&nosto=nosto-page-product2 , men usikker på om temp.lim. er litt for høy (fryser lett).
  • Av Kleppeliten
   Nok en telttråd! Men bare en liten
   Det er vel en dårlig ide å ha lavo med seg på høyfjellet? Ser for meg at ved dårlig vær, er det stor sjanse for at hele greia ramler. Er det ikke mye bedre med tunneltelt? Og hvis det er steinete må det da være vanskeligere å sette opp en lavo enn tunneltelt.
   https://www.outdoorxl.nl/tenten/tenten/lichtgewicht-tenten/nigor-wickiup-3.html#description Wickiup 3
   Det står ingenting om denne er ok i dårlig vær/sterk vind. Noen som har brukt en slik eller lignende lavo på høyfjellet? 
    
   Det står mellom denne eller fjellheimen superligt camp 3, og typen heller mot wickien, men ikke jeg! Men prismessig er jo wickien mye billigere, og jeg har et stort krav om å kunne sitte oppreist i teltet på regnværsdager. Uten å kræsje i taket.
  • Av 7homas
   Beklager, men jeg tok altfor lite bilder denne gangen
    
   Fredag
    
   13:40 Rute 200 - Ekspressbussen fra Oslo til Hønefoss hadde et øyeblikk av identitetskrise da den langt fra er noen ekspressbuss. Det vil si – kan hende den kjører ekspress fra Sundvollen til Hønefoss, men fra Oslo Busstermainal til Sundvollen stopper den på alle stopp som finnes og noen ganger der det ikke er holdeplasser også virket det som. Bussen ble stappfull og vi var etterhvert 10-12 minutter forsinket, men med hytte-nabo Heidi som reisefølge gikk turen ok.
    
   På Sundvollen var der bare å vente på Rakel som, uten at vi hadde spesifikt bestemt noe, jeg var rimelig sikker på skulle ankomme omtrent 15:00, som oss. Sundvollen....det er litt mer enn bare et kryss (ikke mye mer, men litt) så vi bestemte oss for å sette oss ved noen benker på bensinstasjonen så vi var lett synlige uansett hvor på Sundvollen Rakel måtte være, eller om hun skulle komme kjørende.
    

    
   Da vi hadde spist is og sett på kart og enda ikke hadde sett noe til henne klokka 15:45 bestemte vi oss for bare å begynne å gå. Det var en del høydemeter som skulle tas første timen, så de kunne jo være ok å ta i bedagelig tempo. Og akkurat i det vi reiser oss opp fra benken får jeg øye på Zombie Apocalypse K-9 Response Unit-bilen til Rakel på andre siden av parkeringsplassen.
    
   Rakel var, som "Response Unit" seg hør og bør klar til å gå med en gang, så vi satt avgårde oppover bakken, 3 personer og 2 hunder. Etter en runde med feilnavigering rundt på byggefeltet bestemte vi oss for å gå nedover igjen til der stien mot «Kongeutsikten» begynner. Akkurat i det vi kommer ned til stien møter vi et par nye FF fjes; Daniel og Jørgen som hadde kjørt bil fra Økern kl. 15.00 - så da var vi plutselig 5 personer og 4 hunder.
    
   Stien oppover er en 1-3 meter bred ubehagelig hardpakket sak som stort sett går spiker-rett oppover. 130 meter for sent oppdager sjefs GPS-fikler Jørgen at vi har klatret noen meter for mye i forhold til den avstikker-stien vi skulle tatt, så da bærer det ned igjen littegrann til vi finner stien som skjærer østover og oppover til den krysser asfalten, går gjennom bregner og frodig underskog, forbi en hytte og spytter oss ut på en grusvei. Er vi oppe på flata? Ja, ser nesten sånn ut. Jeg har lyst til å bade. På kartet er det noen hundre meter til et lite vann så da lar jeg meg ikke be to ganger. Årets første dypp er himmelsk og etterhvert har alle fått vasket av litt svette og myggmiddel og er klar for nye utfordringer.
    
   Det tar ikke lang tid før svetten pipler igjen. Vi er inne i årets hittil varmeste helg og det er meldt opp mot 30 grader i sør Norge. Da vi står og ser på litt kart og vurderer ferden videre over en stor setervoll hører vi folk nedenfor oss på stien og ikke lenge etter har alle hilst og vi er en svær gjeng på til sammen 9 personer og 4 hunder. Vi er ikke så langt fra dagens mål; Myromstjern, men det går ikke sti helt frem så vi må pløye gjennom et hogstfelt før vi til slutt står på feil side av vannet. Litt etter har alle hilst på en gammel kjenning; Roger, som sitter ved tjernets eneste leirplass og soler føttene mens han teller maur og ellers bare nyter. Tradisjon tro hadde Roger startet på Røa i Oslo dagen før, men mot normalt hadde han faktisk kommet frem denne gangen og ankom Myromstjernet omtrent 4 timer før oss andre. De fleste begynner å lete etter en ok plass for telt, tarper og køyer da treffets siste deltaker kommer smygende. Carl Christian var nok et nytt fjes for meg – artig at det stadig dukker opp nye fjes på disse FF treffene.
    
   Av boliger mener jeg vi hadde følgende spredd rundt mellom furuer og maurtuer
    
   Telt
   Thomas
   Jørgen
   Heidi
   Roger
    
   Køye
   Eirik
   Siri
   Amalie
   Tor Magnus
    
   Tarp
   Carl Christian
   Daniel
   Rakel
    
   Det var lite paprika å se rundt om middagsbordet litt senere, men diverse hjemmelagde brennere fikk kjørt seg så vannet kokte. En forbannet seg over at han ikke hadde med skje, en annen at han ikke hadde med multitool, men generelt var stemningen på topp. Verst var det for han som ikke hadde med myggnett.
    

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.