Gå til innhold
StineHV

Helgetur ved Reineskarvet eller Bergsjøen med overnatting i telt

Det er 485 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Hei,

Kan noen anbefale en helgetur i området rundt Reineskarvet?

Gå på: fjellski
Sove i: telt
Frakter i: pulk/sekk

Minimum 30km
Maks 50km (da må det ikke være for mye stigning - må gå på 2 dager)

Gjerne en rundtur så vi kan gå tilbake til parkering. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Her er flere muligheter! Bergsjø området er flott, men ganske forblåst. Det er relativ lite snø i år og det har blåst mye de siste dager, så jeg vet ikke helt hvordan det er oppe ved Bergsjø nå, selv om jeg sitter ca 10 km derfra, men litt i le. 

Det er en del løyper i starten ved Bergsjø, så fjellski, som går i løype vil være en fordel (ca. 67 mm ved tuppen) eller må man gå i midt skøytesporet.

Man kan starte ved Bergsjø og gå inn mot Ljungdalshytta. Det er formentlig flere skuterspor inn over og en hundeløype. De kan gjerne være blest til nå. Men vil sikkert bli kjørt snart. Man kan gå på vannet (litt kjedelig) eller ved sommerveien. Man går langs Reineskarvet. Det vil være teltmuligheter inne ved Djup, men også andre steder. Det blir vel så frem-og tilbake. ca. 25 km Bergsjø - Ljungdalshytta.  Rundt om NV spissen av Reineskarvet mot Gyrinosvannet er det veldig kupert og vilt og nå sikkert mye skredfarlig terreng. Går ikke selv der om vinteren, men om sommeren 

Alternativ:

Bergsjø, ta løypen NØ til Reine gå litt videre forbi Hausehovda og ta Nordpå mot Hemsedal. Der pleier å være skuterspor/hundeløype som stort sett følger sommerveien til Hemsedal - ikke for bratt. Skren sakte oppover NØ over i retning mot Fagerdalen (flere gode telt plasser både sommer og vinter!) Finn dalen ned mot Hjallestølen ved Versjøen (Ved høyspentmaster ved Storebotntjøne) Gå Sør på eller langs Versjøen (evt. på løype) Ved sørenden av Versjøen gå vest langs Svaraberget. Slakk ned over sørvest på myrene via Blåbergstølen og Breastølen, så treffer du etterhvert løype tilbake til Bergsjø. se Skjult lenke - logg inn for å se den Sett på detaljert kart og zoom inn.

Grovt målt blir dette nok ca. 50 km. Du må selv vurdere terrenget, stigning og ikke minst føret i forhold til tiden. Akkurat nå er det ganske tungt føre. Pulk eller sekk??

Jeg har selv gått flere varianter av denne turen, men starter østfra, hvor jeg har hytte. Derfor går jeg ikke selve Bergsjødelen, men har gått Bergsjø- Reine
 runden (fine vafler og treak= bruost karamell med enebær) flere ganger som vanlig halvdags skitur.

Elgen

Foto: 1 mot Hemsedal, 2  Fagerdalen mot Syserskaret, 3. Fagerdal stølen i det fjerne.

26032013412.thumb.jpg.ad2627c17e99001134f485174478395c.jpg

 

27032013415.thumb.jpg.be50a5b1b7d119689812870070201874.jpg

 

27032013416.thumb.jpg.2caaa4749df179ab3c01211b3fdbe8e1.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar Skjult lenke - logg inn for å se den

Var oppe i området der i helgen nå og det er jo som du sier ikke stort med snø. Fint, men hardt. Har for brede ski for spor og foretrekker å gå utenfor, men dette er jeg nå blitt frarådet over selve Reineskarvet pga. skredfare. Får heller ta en tur over der i sommer.
Bergsjø - Reine runden derimot, den skal jeg prøve å rekke en av helgene før all snøen forsvinner :) Fikk samme tips fra en til, så da er det tydelig verdt å prøve. Takk for tips :)

Blir å gå med pulk og telt. Nyte naturen maks!

Påsken går over Hardangervidda på samme vis. Neste uke står Finnmarksvidda for tur.
Livet lever!

God tur!

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

 

Var selv på Bergsjø i dag. Som vanlig blåste det noe, så pass at løypen over Rødungen retning Ljungsdalshytta, som ble kjørt i går var ganske fokket til. Jeg kjørte med en sprintslede og er avhengig av fast underlag. Lite snø. 

Jeg har kjørt flere ture i den østlige del av "min rundtur" dog ikke opp i høyfjellet. Lite snø mange plasser, så vier og einer stikker opp. Men det er blitt mange fine turer.

Rykter om lite/ avblåst snø på Hardangervidda?

Elgen 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 485 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Erik Haaland
   Langtur denne helgen fra Stavtjørn til Stavanger Turistforening sin hytte på Støle. Sol, knusktørt og mer multer enn folk på turen innover - men jeg noterte at Helseministeren hadde vært på besøk for noen dager siden, bevis godt nok på at det er god helse å gå turen. Det gikk 4,5 timer inn med en liten pause på stølen Hommi. 
   Skjult lenke - logg inn for å se den. 

   Returen på Søndag gikk ned Søre Kvitladalen til STF hytta på Kvitlen (denne må dere besøke en gang!!), opp Nordre Kvitladalen til Hommi og så tilbake til Stavtjørn, totalt 35km begge dager og 10 timers trav, så det brant godt under føttene vel fremme ved bilen. Men turen tar jeg gjerne igjen!
   Skjult lenke - logg inn for å se den Fin start ved Stavtjørn  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Elva til venstre renner ned til Barbuvannet  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Vakre Hommadalen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Hommi  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Hovlandsstølen til venstre   Skjult lenke - logg inn for å se den STF hytta på Støle  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Kjentfolk på besøk   Skjult lenke - logg inn for å se den Søra Kvitladalen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Reine Amazonas, bare litt mindre vann....  
      
      
   Skjult lenke - logg inn for å se den STF hytta på Kvitlen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Opp Nordre Kvitladalen  
   Skjult lenke - logg inn for å se den  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Hadvardhomtjørna på høyre side  
   Skjult lenke - logg inn for å se den Siste innspurt
  • Av elgen
   Hei
   Var på hytta i Ålfjella 17.mai med sol og sommer. All snø smeltet på stølen i ca. 920 m o h. Dro på en liten skitur på Hardangervidda ved Fagerheim. Det var frost om natten der med  strålende sol og varmt om dagen. Snøen var grei å gå inntil slutten av dagen hvor jeg datt noe mer igjennom. Særlig tett på de bare rabbene. Elginnen som er mye lettere klarte sig bedre. Eneste ulempe var mye feite mus på de bare rabbene som de 2 huskyer heller ville jage enn trekke foran. 2 mus ble spist pr husky. Det ble en del kjefting når en plutselig ble trukket sideveis. På ettermiddagen slet hundene noe mer enn vi med ski på beina, så de sov bra på kvelden. Den en har lett for å bli snøblind,  så han fikk "solhatt" på. 
   Avhengig av natt temperatur vil det være skiføre på Vidda en stund fremover og i hvert fall ikke fremkommelig på beina. Man må holde sig fra alle vann og elve.
   Hilsen Elgen  • Av knerten
   Prøver igjen ...
   Er det noen som kjenner til føreforholdene i Skarvheimen nå rett før 1.mai-helgen (2018)? Spesielt med tanke på usikre vann eller bekker som åpner seg.

   Tenker å gå turen  Finse - Geiterygghytta - (Kongshelleren) - Iungsdalshytta - Bjordalsbu - Breistølsbu. 
    
  • Av UTE avdelingen
   Navn: Vinter, telt og husky - Tur i minus 25
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-04-18
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   I midten av mars hadde Tove en flott telttur i Austheiane. Gradestokken krøp ned til minus 25, og Tove gir deg noen tips om hva som er lurt da🤗❄️ Heng med på YouTube kanalen vår da vel - abonner på UTE avdelingen 😉🎥


   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av UTE avdelingen
   I midten av mars hadde Tove en flott telttur i Austheiane. Gradestokken krøp ned til minus 25, og Tove gir deg noen tips om hva som er lurt da🤗❄️ Heng med på YouTube kanalen vår da vel - abonner på UTE avdelingen 😉🎥
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.