Gå til innhold
  • Bli medlem

Høvik 41 standard virkar ikkje


can

Anbefalte innlegg

Bilde av vidunderet mitt, einaste synest trykke dette litt fort i forhold til max effekt, er dette normalt? Tanken er ganske full men problemet er der når den begynne å tømmast og så akkurat der er den som dei skal vera såvidt eg har skjønt. Har som før nevnt aldri vært borti ein sån primus før så veit ikkje kor ofte det skal vera nødvendig å pumpa. Sålangt kjøre eg han berre på den vanlige grøne fyringsparafinen.

20170327_173603.jpg

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det må jo pumpes litt underveis hvis den skal brenne lenge. Men hvis det virker som om trykket faller for fort , kan du sette pluggen i tanken , pumpe opp litt trykk og så senke hele tanken under vann for å se etter bobler som tyder på lekkasje .

Endret av Robinson
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpt ein til samme type ein til 200 kr. Brennaren var optimus. Tok å skrudde den "nye" optimus brennaren på den gammle høvik tanken altså primustanken eg brukte i går.  Den nye brennaren hadde veldigt blank dysa såg ny ut. For å sei det sån her var det  forskjell ja. Enten har eg halde på med ein brennar som ikkje har fungert optimalt eller så er det den nye dysa på optimus brennaren som har gjort utslaget, for så stor forskjell kan det ikkje vera mellom optimus og høvik brennar. Men tanken og blei varm på undersida og det har den ikkje blitt før.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Trur dei fleste gammle primusfolk har lagt årane inn men eg prøve allikavel. Har ein primustank frå høvik. Er ein høvik 41 standard. Tanken er lodda. Er den trygg å bruka mon tru. Tenkte å kjøpa brennar frå tiley lamp and stove i england. Trur får brennar for 14 pund, men greit å veta om den er trygg før eg går igang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

 

Det er et utall primuser rundt omkring som er loddet. Burde ikke være noe problem. Parafin er heller ikke så aggressiv som bensin, og hvis du tester den ute er du på den sikre siden. Kjøp med et par ekstra dyser også så har du i reserve. Samt en "pricker" for å stake opp dyser som tetter seg- Lykke til :)

For øvrig ser bilde nr. 2 ut som korrekt flammebilde, Det  første er litt "slapt". Sannsynligvis delvis tett dyse eller for lite trykk.

jenspetter

Endret av jenspetter
Lenke til kommentar
Del på andre sider

ok ser at det er iverfall ein som har årane ute endå, men er vel feil årstid å halda på med sånt. Siste folk tenke på no er vel primusa. Pricker har eg allerede denne her :https://www.tilleylampsandstoves.com/product-page/primus-stove-brass-jet-pricker den er veldig bra. Høvik brennaren som er bilde av oppforbi i tråden har eg gitt opp. Tar "riser tuben" samt skåla øve på den nye brennaren og skrur da øve på primustanken som er lodda. Skal kjøpa dyse og ja, samt stillebrennar til ein primus no 5 som eg har. (er allerede bråkebrennar på den)  Samt dyser og ja. Har allerede nøkkel så eg kan byta viss da blir nødvendig.

Endret av can
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.