Gå til innhold
  • Bli medlem

Tips til helgtur


Lunde

Anbefalte innlegg

Hei!

Om en måned tenker jeg og en kompis og ta oss en liten helgtur, men trenger tips til fine turer! (har mulighet for å ta fri torsdag og fredag også)

Vi bor i Oslo men har bil så kommer oss på fjellet, men vil helst ikke ha så alt for mange timer i bil, max 7.

Vi tenker å sove i telt. Vi har vært mye på tur før, men har ikke tatt noe skredkurs eller lignende, så må være et området hvor det ikke er stor skredfare.

Vi har truger hvis det skal være nødvendig. 

Målet med turen er å kose oss i flott natur, samtidig som vi utfordrer oss selv ved å gå en litt tung tur og få mer erfaring fra å være og bo ute i naturen. 

 

Alle tips tas imot med stor takk!! 😀😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hei!

Noen fine områder for skiturer i fjellet:

- Hardangervidda med utgangspunkt fra Halne Fjellstue eller Dyranut. Ulempen er selvsagt at veien kan bli stengt på kort varsel ved dårlig vær, så værutsiktene bør vel være bra hvis man skal dit midtvinters. Ca 3,5 timers kjøring fra Oslo. Skiløypa mot Krækkja er også fint utgangspunkt, nord for rv7 og mot Hardangerjøkulen.

- Jotunheimen selvsagt, men her er jo skredfare noe man må ta hensyn til og sette seg inn i. Utg.pkt f.eks. Tyin eller Maurvangen ved Gjende. Fra sistnevnte er det jo noen mulige toppturer som er rimelig trygge :-)

- Haglebu. Fjellområdet nordvest og sørøst for Haglebu har skiløyper og flott høyfjellsnatur med Gråfjell, Høgevarde og/eller Hallingnatten som et fint turmål. Starter i skogsterreng og beveger seg opp godt over tregrensa.

- Rødungen/Bergsjø/Skarvheimen på Ål/Hol. Flott høyfjellsområde. Usikker på hvor langt inn veien er brøytet, men kommer man seg innover et stykke så er det flott her inne å gå innunder (eller på) Reineskarvet eller Hallingskarvet.

Vel, ble kanskje ikke så konkrete tips det her, men om dere ikke vil reise så langt så synes jeg f.eks. fjellområdet sørvest eller nordøst for Haglebu er veldig fint, der har jeg gått inn på fjellet og bodd i telt en vinterstorm før (Reinsjøen) :-) Ellers er det vel ingenting som kan måle seg med Jotunheimen i fint vær :-)

Mvh Kjetil

 

Endret av kjetilkl
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.