Gå til innhold
TonePåTur

Skitur med telt og pulk i veke 12.

Anbefalte innlegg

Hei godtfolk!

Eg går til ei veke ferie i veke 12 (hurra!) og har lyst å realisere drømmen om ein skikkeleg vintertur på ski med pulk på slep og telt som buplass. Har fått smaken på vinterfriluftslivet og neste steget mitt nå, føler eg er ein litt lengre tur. Har hatt eit par turer vinterstid og har det meste av utstyr. Har ei lita veke til rådighet som sagt, er interessert i turforslag i alt fra 3 - 5 dager. Må vere kvista løype (for sikkerheten si skyld..). Lurer jo veldig på Finse - Haugstøl området, ser det er populært. Tar i mot tips på nybegynner-vennlige områder 😊 Takk for eventuelle svar 👍

Endret av TonePåTur

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om du kjører bil er det veldig greit å parkere ved Dyranut. Da har du alle muligheter for å lage en fin rundtur og det er slakt og fint terreng. F.eks. Dyranut -> Sandhaug -> Rauhelleren -> Stigstuv -> Dyranut. Kan utvides eller kortes ned etter ønske.

Dyranut er bare et eksempel. Fint å gå fra Haugastøl eller Ustaoset også. Eller et helt annet sted hvis du ikke vil på Hardangervidda ;-) Siden du nevner at det må være kvistet ville jeg begynt med å sjekke ut kvistekartet til DNT. Da får du kanskje noe ideer :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ser du etter kvista løype og vennlig terreng høres det ut som Trolløypa fra Venabu til Lillehammer. En kjempefint turalternativ uavhengig av turerfaring. Her er fine teltplasser nærmest overalt og gode muligheter for et lite kaffebål på kveldinga. Store åpne flater hvor litt tynn fjellskog aldri er langt unna gir deg mulighet for å finne ly for natten om det blåser litt. Tog/Buss til Ringebu og Taxi opp til Spidsbergseter hvor du kan starte. Går du til Sjusjøen, slik jeg gjorde kan du bruke Buss ned til Lillehammer. Det er også fullt mulig og ende selve skituren på Lillehammer. Har du flere dager til rådighet fortsetter løypenettet videre forbi Sjusjøen over Hedemarksvidda mot Målia, Gåsbu, eller Budor. Er et par tråder her på forumet som omhandler denne turen. God tur.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.