2 innlegg i emnet

Hei!
Eg tenkjer meg til Ecuador i starten av Juli i 3 veker. I løpet av turen tenkte eg å prøve meg på ein 5000-meterstopp eller to.
Planen er å ta det roleg i Quito (2800moh) nokre dagar, deretter bli med på noko organisert downhillsyklingsopplegg nokre dagar før eg prøver meg opp i høgda.
Er det nokon her med erfaring frå toppar på 5000+ i området som har ein topp å anbefale, og evt. kor flink eg bør vere på akklimatisering?
Det er fleire operatørar som køyrer på med 2-dagarsturar frå Quito og opp på 5000 moh (Skjult lenke - logg inn for å se den).
Etter det eg har lest, syns eg dette virkar som oppskrifta på høgdesjuke, eller vil nokre dagar på 2800 med turar opp mot 4000moh på dagtid vere nok til å kunne gå for ein topp på over 5000 moh?
Totalt tenkjer eg å ikkje bruke meir enn om lag 10 dagar av turen på å gå i fjellet, frå dagen eg landar i Quito. 

Bør eg prøve å finne eit område på 3500moh for overnatting dei siste nettene før turen (finst dette?), eller vil det funke med å ha budd på knapt 3000moh i ei veke før toppstøtet?

Rismyhr liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vanskelig å si. Er nok i grenseland, men om du ikke skal gå  Står litt her: Skjult lenke - logg inn for å se den

Curling-generasjonen liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Sielida
   Skjult lenke - logg inn for å se den eller Skjult lenke - logg inn for å se den? Jeg tenker å abonnere på ett av dem, hvilket? Og hvorfor? Hva er hovedforskjellen på de to magasinene?
   Om du vet om lignende magasin som kan anbefales framfor disse, så er jeg glad for tips! Gjerne oppgi hvorfor det kan anbefales.  
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive