Mareng

gps
Anbefaling av grei GPS m/kart.

5 innlegg i emnet

Hei.

Jeg går en del alene i fjellet på vinteren, kunne vert greit med en GPS med kart som sikkerhet.

Hvilke billig og grei GPS med kart anbefaler dere? Trenger ikke å være voldsomme grieier, men en brukbar skjerm brukbar batteritid og mulig å betjene med hansker er det jeg trenger.

Er Garmin Etrex 20 noe å vurdere? Eller har jeg bommet litt der?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har hatt Garmin sin 60 Cx i sikkert 10 år snart og den fungerer utmerket til mitt bruk. Får du tak i den brukt så er mye gjort til en billig penge. Dagens utgave av den heter vel 64. Det er vel en av de som har klart lengst levetid på batteridrift også. 

 

Endret av Espen Ørud
Strøk Etrex-info da en nærmere sjekk viste at det var en eldre modell av mindre avansert type jeg har hjulpet en kolleaga med og at de nyere typene er langt mer aktuelle ;-)
Wibbo, JanRH og Mareng liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Etrex 20 er helt super, den er like nøyaktig som min astro 320 men har veldig mye lengre batteritid. Du kan fint gå 3 dagsmarser på 2xAA, tror det er rundt 24 timer batteritid. Dersom du vil ha kart på den kjøper du dette ved siden av, ellers er de å finne på ymse plasser. Jeg har hele Norge lagt inn på min og dette fungerer veldig bra. Det største minus med denne er mangel på skikkelig elektronisk kompass, det tror jeg etrex 30 har. 

Mareng og ost liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan også anbefal Garmin 60 CSx. Med lithiumbatterier så holder den lenge. Svært nøyaktig er den også, antakelig en av de beste Garmin lagde om du får tak i den med Sirfstar chipsett

Mareng liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
På 13.2.2017 den 20.42, Mareng skrev:

Jeg går en del alene i fjellet på vinteren, kunne vert greit med en GPS med kart som sikkerhet.

E-trex 20 (og 25) er mer enn god nok, til det du etterspør. (Gjelder vel de fleste morderne GPSer i dag). Men det er ikke noe problem å benytte en med berørings skjerm heller. Spessilet da du har erfaring med kart og kompass, fra tidligere. Det bør jo likevel være med. Og det er det jeg bruker. GPS sjekkes kun i visse tilfeller og for noen sekunder klarer vel folk å ha bare fingere. Men selv med votter, går det ann å benytte berørnings skjermen.

Ellers er det flere tråder her om GPS.

JanRH og Mareng liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av turdame
   Jeg skal kjøpe gps og valget står mellom Garmin Montana eller Garmin Oregon. Er det noen som har erfaring med en eller begge og kan gi meg en anbefaling? Skal brukes til fotturer i skog og fjell i Norge, og til geocaching. Blir Montana veldig stor? Hva heter kartene jeg må kjøpe? Vil det være bra nok å laste ned frikart? Mange takk for hjelp.
  • Av Rismyhr
   Noen som vet hva som har skjedd med kartverkets utskriftstjeneste? Skulle gå inn å printe ut kart via norgeskart.no/turkart som jeg har gjort så mange ganger tidligere men kommer nå bare inn på den "vanlige" kartlayouten. Tidligere har du sett de rutene + "lag kart" knappen. Hvor har dette blitt av? 
   Det går riktignok an å bruke nkart.no men syntes denne er et halvdårlig alternativ da den bla. ikke har rutenettet på kartet og generelt har en dårligere layout på siden.
  • Av fightingfalcon
   Hei! Jeg har skaffet meg en GPS og holder på å konfigurere den. Jeg ble usikker på valg av koordinatsystem. Jeg søkte litt rundt på nettet, men fant ingen fordeler/ulemper. Tenker da på f.eks UTM og WGS 84.
    
   mvh
  • Av fightingfalcon
   Hei!
   Jeg har gått til anskaffelse av en Garmin Oregon 600 og må få skaffet meg kart til den. Jeg har søkt litt rundt på 
   forumet og sett en del diskusjoner om dette. Frikart vs topo osv. Jeg har sett en del klage på at TOPO Norway Experience PRO v2 ikke nødvendigvis er så bra?
   Det jeg lurer på er om det er noen her inne som har fått prøvd den nye oppdaterte TOPO Norway Experience PRO v3?
   Jeg spør her da det er folk med erfaring, kontra salgsteksten til garmin der de lover gull og grønne skoger
  • Av rypehund
   Er det noen som har tips/synspunkter på hva som er de beste batteriene til Garmin gps 62cxs  Det er da snakk om oppladbare AA-batterier
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive