Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Etter oppgradering av snøsmeltekjele er vindskjermen til primusen blitt for kort.

Er det noen som veit om en vindsjerm som er minst 80 cm lang?
Den skal rundt en Trianglia 4,5 liter kjele.

Eagle Products, Optimus og Primus sine er for små.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Endte opp med å kjøpe en vindskjerm til, så får jeg skjøte de sammen med en brett. Hadde denne gangen ikke tid til å vente på shipping fra Kina.

Likte absolutt forslaget om en titan vindskjerm som metervare: http://www.ebay.com/itm/TITANIUM-Foil-Big-Roll-39-4-inch-sheet-Plate-titane-thickness-0-12mm-/282351860674?hash=item41bd7b7bc2:g:R~EAAOSw~OVWuv4H Dette så jo veldig lovende ut.

Endret av Barskekarsten

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Mareng

Ang. vindskjerm: 

1. Hvilken vei skal den plasseres? Er utsparingen der for håndtaket på stekepannen, eller er det for å "suge inn" friskluft til forbrenningen nedenfra?

IMG_0220.JPG.9b9eb386904d868f0156cfb61d307c49.JPG

2. Jeg har pleid å feste vindskjermen sammen i endene med en brett, det løsner av og til. Noen som har ett smart triks til hvordan man fester endene bedre sammen?

3. Varmereflektoren, den som man legger ned under brenneren. Er dette bare en gimmik? Har den virkelig noen effekt, eller er det bare tull?

4. Hvordan legger dere sammen reflektoren? Jeg har vindskjermen rundt flasken, men reflektoren er litt bredere enn flasken er lang, så det blir alltid en brett der som sprekker til slutt.

5. Traingia vindskjerm: Gir denne merkbart bedre effekt/forbrenning enn en vanlig aluminiumsvindskjerm, eller er det kun ekstra vekt å bære på?

 

Endret av Mareng

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
1 time siden, Mareng skrev:

Ang. vindskjerm: 

IMG_0220.JPG.9b9eb386904d868f0156cfb61d307c49.JPG

2. Jeg har pleid å feste vindskjermen sammen i endene med en brett, det løsner av og til. Noen som har ett smart triks til hvordan man fester endene bedre sammen?

Om det er smart vet jeg nå ikke, men jeg bruker en stor binders! Funker, veier lite og kan festes til skjermen når den ikke er i bruk...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

du kan kjøpe biltema sin vindskjerm http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Primus/Vindskjerm-for-kokeapparat-2000033140/   og ta ut pinnen i ene enden og skjøte de sammen med samme pinnen. som du har trekt ut. gjorde dette da jeg fjernet noen flak, trengte ikke alle 60 cm på greiene.

høyden kan bli et problem, jeg vet ikke hvilken høyde du er på jakt etter men biltema sinn er bare 14 cm høy

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Du kan lage deg en vindskjerm aom denne av en gratis tynn aluminiumsplate fra et trykkeri, målene endrer du til ditt behov:  http://tinyurl.com/l7vesce

Passende verktøy; hobbykniv eller en solid saks, samt hullemaskin for papir.

 

dsk

Endret av dsk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Gjest Mareng
   Av Gjest Mareng
   Vintertur på høyfjellet, med teltovernatting uten barn.
   Hvor mange m/s står på værmeldingen før dere synes det er over grensen for hva som er noenlunde greit vær å være på tur i, og hvor går grensen for hva dere synes er forsvarlig?
  • Av Prebb
   Teltet mitt har plass til doble sett med stenger (Helsport Fjellheimen X-trem). Med enkle stenger virker det svært solid, men det er jo plass til to stenger i hver kopp.
   I hvilket vær har jeg egentlig behov for dette og når begynner det å bli farlig å la være å bruke det?
  • Av Sovjetunionen
   Vurderer å kjøpe Fjellrevens akka dome 3, siden det er på tilbud til 3799. Har dog tenkt meg en tur til Island og er litt usikker på hvordan dette teltet vil takle været der, siden det blåser en halv pelikan i alle retninger og til enhver tid der oppe. Er det noen som har erfaringer med dette teltet og skitvær?
  • Av Henrik
   Vi var tilsammen 4 stk som skulle gå fra Teigekrysset ved Goppollen og inn mot Lyngen og overnatte på lyngbua som DNT har. Turen ble litt annerledes enn planlagt.
   Når vi etter hvert fikk startet var det relativt fint vær, og lite vind. Etter å ha gått bare 10 min ca, begynte vinden å øke betraktelig. Den økte jevnt opp til ca 15-17 m/s, og vi hadde heldigvis vinden i ryggen hele veien innover så alpint/ski-briller var godt å ha!
    
   Først gikk vi samme løype som jeg gikk tidligere i uka opp mellom Høgtind og Herratind, før kursen gikk i retning mot Jogrimshøgda.
    
   Etter å ha sett topografien med egne øyne, valgte vi å gå ned på sør-siden av Jogrimshøgda, forbi Tittersætra og følge Jogrimslia ned mot Skjelbua hvor vi skulle spise før vi gikk videre inn mot Lyngen. Skjelbua er en åpen bu som eies og styres av Øyer fjellstyre og er åpen for alle som ønsker å sove i eller gå innom på tur. Det er gratis å sove eller gå innom for en rast. Det er vedovn, og primus med gass som fritt kan brukes, i tillegg består den av tre senger.
   Etter å ha passert Tittersætra begynte vi å bli sultne, og fortsatte mot Skjelbua. Da vi endelig kom frem til skjelbua, måtte vi grave oss inn til døra. Vi hadde også med spade! Det er også spade der som kan brukes, men den stod i skålen like ved, og vi måtte grave oss inn der også.

    
   Når vi kom inn i bua, dro vi frem termosene, for å fylle opp i Real Turmaten som vi også tok med. I tillegg ble det en kopp kakao før vi skulle ut igjen. Mens vi satt inne i bua hadde vinden økt i styrke. Himmelen var imidlertid blå, det var ingen nedbør, men vinden var så kraftig at den dro opp snøkorn slik at det ble en hvit vegg på ca 5 meter, uansett hvor man så.
   I en slik vind var det ikke lenger noe poeng å fortsette, og vi valgte da å fyre opp i hytta og bli der over natta.
    
   Når vi gikk inn mot skjelbua var det kun snøkorn som ble dratt opp i knehøyde, og dere kan tenke dere hvor mye sterkere vinden ble når snøkornene ikke lenger var i knehøyde, men mellom ca 5 meter opp i lufta.
   Så var det å starte med snøsmelting og begynne å falle på plass i hytta.
   Vi var riktignok fire stk i en hytte med tre senger, så det ble litt trangt den kvelden. Jeg hadde riktignok god plass.

    
   Jeg dro opp Jervenduken min, og hang den opp på veggen, og ned på senga, slik at jeg slapp å få en rå vegg inn mot soveposen.
   På kvelden måtte også cognacen frem, men også mozellen var med på turen

    
   Og ute foran døra var det en god del snø, men det var en såpass stor vegg med snø rundt dørpartiet, slik at vi ikke var særlig bekymret for å snø inne. Døra er forresten todelt.

    

   Jeg tok desverre ingen bilder på turen inn til skjelbua, noe som igrunn var litt dumt, da jeg skulle tatt bilde av den høye veggen med snø som gjorde at vi måtte holde oss på Skjelbua. Jeg gjorde dette imidlertid på vei tilbake til bilen.
    
   Dagen derpå for Skjelbua i perfekte værforhold!

    

    

   Her er bilde av lyngkampen (vi skulle nesten til foten av fjellet).

    

    

    
   På vei tilbake mot Teigekrysset og bilen, valgte vi en litt annen rute. Vi valgte å gå opp ei li som kalles Skjæla, og i motvind på 5-6 m/s var det perfekt å gå tilbake på, hvor vi passerte Jogrimshøgda på innsiden.

    

    
    
   Når vi passerte Høgtind på vei tilbake, så vi det hadde gått noen mindre skred ganske så nylig.

    
   Nå var det bare nedoverbakke til bilen igjen, og jeg avsluttet med det beste bildet på hele turen! Helt perfekt!

  • Av Bøygen
   Tenker til stadighet på at jeg ønsker meg en slags vindskjerming for cruxen min.
   Har prøvd med "vanlig aluminiumsfolie" som følger med til slangebrennere, men synes det blir veldig klønete, og dessuten stikker cruxen opp over kanten hvis det ikke er de minste boksene.
    
   Har tittet litt på primus sin vindskjerm, men ikke kommet så langt at jeg har testet.
   Den er tidligere omtalt i denne tråden, men har ikke sett noen erfaringer.
   @Snubblefot, har du gjort deg noen erfaringer med oppsettet? Eller andre?
    
   Kom nylig over denne nette lille vindskjermen fra Soto.
   Brenneren den hører til er ikke ulik crux i størrelse og utforming av brennerhodet, men støttebena er ganske anderledes.
   Noen som har prøvd den sammen med crux eller tør å driste seg til en mening om den lar seg tilpasse uten alt for mye mekk?
    
   Har et håp om at en av disse to kan funke...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.