-
Lignende innhold
-
Av Gjest Mareng
Vintertur på høyfjellet, med teltovernatting uten barn.
Hvor mange m/s står på værmeldingen før dere synes det er over grensen for hva som er noenlunde greit vær å være på tur i, og hvor går grensen for hva dere synes er forsvarlig?
-
Av Prebb
Teltet mitt har plass til doble sett med stenger (Helsport Fjellheimen X-trem). Med enkle stenger virker det svært solid, men det er jo plass til to stenger i hver kopp.
I hvilket vær har jeg egentlig behov for dette og når begynner det å bli farlig å la være å bruke det?
-
Av Sovjetunionen
Vurderer å kjøpe Fjellrevens akka dome 3, siden det er på tilbud til 3799. Har dog tenkt meg en tur til Island og er litt usikker på hvordan dette teltet vil takle været der, siden det blåser en halv pelikan i alle retninger og til enhver tid der oppe. Er det noen som har erfaringer med dette teltet og skitvær?
-
Av Henrik
Vi var tilsammen 4 stk som skulle gå fra Teigekrysset ved Goppollen og inn mot Lyngen og overnatte på lyngbua som DNT har. Turen ble litt annerledes enn planlagt.
Når vi etter hvert fikk startet var det relativt fint vær, og lite vind. Etter å ha gått bare 10 min ca, begynte vinden å øke betraktelig. Den økte jevnt opp til ca 15-17 m/s, og vi hadde heldigvis vinden i ryggen hele veien innover så alpint/ski-briller var godt å ha!
Først gikk vi samme løype som jeg gikk tidligere i uka opp mellom Høgtind og Herratind, før kursen gikk i retning mot Jogrimshøgda.
Etter å ha sett topografien med egne øyne, valgte vi å gå ned på sør-siden av Jogrimshøgda, forbi Tittersætra og følge Jogrimslia ned mot Skjelbua hvor vi skulle spise før vi gikk videre inn mot Lyngen. Skjelbua er en åpen bu som eies og styres av Øyer fjellstyre og er åpen for alle som ønsker å sove i eller gå innom på tur. Det er gratis å sove eller gå innom for en rast. Det er vedovn, og primus med gass som fritt kan brukes, i tillegg består den av tre senger.
Etter å ha passert Tittersætra begynte vi å bli sultne, og fortsatte mot Skjelbua. Da vi endelig kom frem til skjelbua, måtte vi grave oss inn til døra. Vi hadde også med spade! Det er også spade der som kan brukes, men den stod i skålen like ved, og vi måtte grave oss inn der også.
Når vi kom inn i bua, dro vi frem termosene, for å fylle opp i Real Turmaten som vi også tok med. I tillegg ble det en kopp kakao før vi skulle ut igjen. Mens vi satt inne i bua hadde vinden økt i styrke. Himmelen var imidlertid blå, det var ingen nedbør, men vinden var så kraftig at den dro opp snøkorn slik at det ble en hvit vegg på ca 5 meter, uansett hvor man så.
I en slik vind var det ikke lenger noe poeng å fortsette, og vi valgte da å fyre opp i hytta og bli der over natta.
Når vi gikk inn mot skjelbua var det kun snøkorn som ble dratt opp i knehøyde, og dere kan tenke dere hvor mye sterkere vinden ble når snøkornene ikke lenger var i knehøyde, men mellom ca 5 meter opp i lufta.
Så var det å starte med snøsmelting og begynne å falle på plass i hytta.
Vi var riktignok fire stk i en hytte med tre senger, så det ble litt trangt den kvelden. Jeg hadde riktignok god plass.
Jeg dro opp Jervenduken min, og hang den opp på veggen, og ned på senga, slik at jeg slapp å få en rå vegg inn mot soveposen.
På kvelden måtte også cognacen frem, men også mozellen var med på turen
Og ute foran døra var det en god del snø, men det var en såpass stor vegg med snø rundt dørpartiet, slik at vi ikke var særlig bekymret for å snø inne. Døra er forresten todelt.
Jeg tok desverre ingen bilder på turen inn til skjelbua, noe som igrunn var litt dumt, da jeg skulle tatt bilde av den høye veggen med snø som gjorde at vi måtte holde oss på Skjelbua. Jeg gjorde dette imidlertid på vei tilbake til bilen.
Dagen derpå for Skjelbua i perfekte værforhold!
Her er bilde av lyngkampen (vi skulle nesten til foten av fjellet).
På vei tilbake mot Teigekrysset og bilen, valgte vi en litt annen rute. Vi valgte å gå opp ei li som kalles Skjæla, og i motvind på 5-6 m/s var det perfekt å gå tilbake på, hvor vi passerte Jogrimshøgda på innsiden.
Når vi passerte Høgtind på vei tilbake, så vi det hadde gått noen mindre skred ganske så nylig.
Nå var det bare nedoverbakke til bilen igjen, og jeg avsluttet med det beste bildet på hele turen! Helt perfekt!
-
Av Bøygen
Tenker til stadighet på at jeg ønsker meg en slags vindskjerming for cruxen min.
Har prøvd med "vanlig aluminiumsfolie" som følger med til slangebrennere, men synes det blir veldig klønete, og dessuten stikker cruxen opp over kanten hvis det ikke er de minste boksene.
Har tittet litt på primus sin vindskjerm, men ikke kommet så langt at jeg har testet.
Den er tidligere omtalt i denne tråden, men har ikke sett noen erfaringer.
@Snubblefot, har du gjort deg noen erfaringer med oppsettet? Eller andre?
Kom nylig over denne nette lille vindskjermen fra Soto.
Brenneren den hører til er ikke ulik crux i størrelse og utforming av brennerhodet, men støttebena er ganske anderledes.
Noen som har prøvd den sammen med crux eller tør å driste seg til en mening om den lar seg tilpasse uten alt for mye mekk?
Har et håp om at en av disse to kan funke...
-
-
Hvem er aktive 0 medlemmer
Ingen innloggede medlemmer aktive