Terka

Rab Expedition soveposer?

Anbefalte innlegg

Rab Expedition dunposene, er det noen her inne som har erfaring med dem som kan deles? (Både positive og negative erfaringer er velkommen.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må med skam melde at jeg er innehaver av et eksemplar, men ikke har fått brukt den på tur ennå. Byggekvaliteten er imponerende, men vær obs på at de er konstruert med tanke på å kunne ha dundress/tykke klær i posen om natten. Snittet er med andre ord svært generøst...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ahh... kjenner det ikke er bra å tenke for mye... Vekt og volum på bekostning av noen grader mindre margin, eller prioritere temperatur ratint på litt mer volum... Ilandsproblemer!"😂

20170216_223156.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er bedre å være varm og bære tungt, enn kald og bære lett? Hvis du velger den kaldeste: får du plass til ekstra klær, ekstra forsterkende pose? Har du mulighet til å å ha bivvy eller fjellduk rundt? Nei? Velg varmeste.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for innspill! Bether safe than sorry?

Tenkte litt i samme gater som deg, men et av formålene med en slik pose er å få ned pakkvolum ift fiberpose med tilsvarende rating.

Jeg har fjellduk som ikke tas med på turer uten pulk, og alltid med en Thermal Bag/overlevelsepose frs Lifesystems i tursekken om det er snakk om tur med litt lengde eller høydemeter. Samt på bratte vinterturer med forventet overnatting blir et ettlags MWH telt med.

Har og bruk tykk dunjakke i MW Heilum 400 sovepose  (skulderbredde oppgitt til 76 cm) på tur i desember/januar, og "lag på lag" konseptet fungerer godt for min del. 

Vurderer dog Expedition posen til å være litt mer robust mtp evt fukt og slitasje, samt mer egnet for å ha på ekstra klær ved akkutt behov for det (selv om jeg  tror jeg ville fått plass til det i Andes posen også.)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 hours ago, Terka said:

Tenkte litt i samme gater som deg, men et av formålene med en slik pose er å få ned pakkvolum ift fiberpose med tilsvarende rating.

Alltid bedre safe than sorry, men etterhvert som man lærer seg selv å kjenne så lærer man grensene sine å kjenne. Det er også alltid bedre å bære nok enn å bære for mye.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av mars
   Hei! Jeg er ganske fersk på det med å sove ute, og håper noen kan gi meg litt råd. Jeg ønsker en sovepose som jeg kan bruke i noen minusgrader uten å fryse (ned mot -10 kanskje), og som jeg kan bære i en 70 liter sekk. Jeg står mellom soveposene som er nevnt i tittelen, er det noen har erfaring med de og vet hvor stor forskjell det er på de? Er bekymret for om 3-season blir for kald, jeg finner litt forskjellige temperaturer når jeg søker på nettet. Er det noen som har prøvd den på kalde netter? 
  • Av anders panders
   har sendt skjema for å bestille ein jan mayen sovepose frå isbjørn, men eg klør meg i hovudet og lurar på om dei folka enda er i live? nettsida sjår jo haugammal ut, er dei fortsatt i business?
    Skjult lenke - logg inn for å se den 
  • Av JanRH
   Sovepose entusiasten må bestemme seg til i morgen kl. 09:00.
   Følgende valg rangert:
   Skjult lenke - logg inn for å se den Skjult lenke - logg inn for å se den Begge har ytterstoff med vannsøyle 1500mm, men Glacier har tykkere og mer robust stoff enn Xeros. Xeros er high end pose, mens Glacier er en superbra "arbeidshest". Jeg har allerede to poser med endurance ytterstoff, så Xeros frister mest. 800+ EU dun også (93%)
  • Av klatreminus
   Hei,
   Etter at hele familien lå og frøs på fjellet i noen tynne sommerposer (comfort 14) har jeg innsett at vi må begynne å investere i noen nye. Men hva skal man velge ? utvalget er jo helt sinnssykt, og det aller meste på fjellsport o.l. finnes ikke i fysiske butikker rundt meg. Det samme gjelder jo forskjellene i pris. Hvordan skal man vite hvilket nivå man skal legge seg på ? Vi har 3 barn og 5 soveposer til et par tusen kroner er jo et betydelig beløp. Håper noen her har litt tips til meg.
    
   Kriterier er:
   - temperatur: bør tåle ca 0 grader som komfort temp. Ofte er det mellom 0 og 10 grader der vi ferdes
   - Vekt og volum: vekt er ikke så viktig. På hytte til hytte tur bruker vi sommerposene. På telt er oppakningen så tung at vi uansett ikke går langt.
   - Pris. Vi er ikke ekstreme på noen som helst måte. Soveposene kommer til å bli brukt en gang i året ca, og ikke på lange ekspedisjoner.
   - komfort: Aner ikke hva jeg skal se etter her... 
  • Av ketilring
   Hei. Noen som vet om jeg med mine 181cm vil klare å presse meg ned i en størrelse Regular på 180cm? Har liten lyst til å drasse på 14 unødvendige cm med Long utgaven. 😊
   Litt dumt at de ikke har en 185cm-utgave egentlig, når en så stor prosentandel av norske menn har en høyde på 180-185cm...
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive