Terka

Rab Expedition soveposer?

6 innlegg i emnet

Rab Expedition dunposene, er det noen her inne som har erfaring med dem som kan deles? (Både positive og negative erfaringer er velkommen.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Må med skam melde at jeg er innehaver av et eksemplar, men ikke har fått brukt den på tur ennå. Byggekvaliteten er imponerende, men vær obs på at de er konstruert med tanke på å kunne ha dundress/tykke klær i posen om natten. Snittet er med andre ord svært generøst...

Terka liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ahh... kjenner det ikke er bra å tenke for mye... Vekt og volum på bekostning av noen grader mindre margin, eller prioritere temperatur ratint på litt mer volum... Ilandsproblemer!"😂

20170216_223156.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det er bedre å være varm og bære tungt, enn kald og bære lett? Hvis du velger den kaldeste: får du plass til ekstra klær, ekstra forsterkende pose? Har du mulighet til å å ha bivvy eller fjellduk rundt? Nei? Velg varmeste.

Terka liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for innspill! Bether safe than sorry?

Tenkte litt i samme gater som deg, men et av formålene med en slik pose er å få ned pakkvolum ift fiberpose med tilsvarende rating.

Jeg har fjellduk som ikke tas med på turer uten pulk, og alltid med en Thermal Bag/overlevelsepose frs Lifesystems i tursekken om det er snakk om tur med litt lengde eller høydemeter. Samt på bratte vinterturer med forventet overnatting blir et ettlags MWH telt med.

Har og bruk tykk dunjakke i MW Heilum 400 sovepose  (skulderbredde oppgitt til 76 cm) på tur i desember/januar, og "lag på lag" konseptet fungerer godt for min del. 

Vurderer dog Expedition posen til å være litt mer robust mtp evt fukt og slitasje, samt mer egnet for å ha på ekstra klær ved akkutt behov for det (selv om jeg  tror jeg ville fått plass til det i Andes posen også.)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
4 hours ago, Terka said:

Tenkte litt i samme gater som deg, men et av formålene med en slik pose er å få ned pakkvolum ift fiberpose med tilsvarende rating.

Alltid bedre safe than sorry, men etterhvert som man lærer seg selv å kjenne så lærer man grensene sine å kjenne. Det er også alltid bedre å bære nok enn å bære for mye.

incognito og Terka liker dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!


Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.


Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Thomas_B
   Ser etter ny sovepose.  Aldri hatt dunpose før, men synes feks Mountain Equipment Glacier ser veldig fin ut. Har lest mye om fordeler og ulemper hos begge deler, men tenkte å høre om noen har noen konkrete erfaringer, og hva dere synes er mest behagelig og praktisk. På den andre siden har jeg også vurdert Helsport Alta winter (syntetisk). Ser nemlig etter pose som kan brukes til sent på høsten på fjellet.
   Takker for alle tilbakemeldinger!
  • Av Mareng
   Hei.
   Jeg kjøpte en ajungilak mti 3 season sovepose for en stund siden. Jeg synes ikke denne holder det den lover med tanke på temperatur-rating. Skjult lenke - logg inn for å se den
   Jeg sover med vinduet åpent hele året, er ikke en mann som fryser lett.
   Om jeg ligger i denne posen, og temperaturen blir ned til 5 grader om natten blir det kaldt når varmeflasken ikke lenger er varm. Jeg sover da med ullsokker, "strikketøfler", ullundertøy, ullgenser, og lue/balaclava. Underlag exped synmat 9ul. Jeg har selvfølgelig gått på do, spist og alt dette. Utgangspunktet er at posen er fylt med mye varm luft fra varmeflasken når jeg kryper nedi.
   Jeg er 170 høy, så 180 posen passer ypperlig, og den smale passformen er helt perfekt for meg.
    Jeg ser jo at denne fiberposen er en del tynnere enn eks. ajungilak kompakt 3 season, men pga dette superfantastikse mti-endurance fyllet har den fått samme temperaturrating.
   Jeg prøver å reklamere på posen, da den ikke står til forventingene jeg hadde til kjøpet, og jeg mener den ikke holder det den lover... Jeg har sovet 4 netter i posen, og fryser hver gang...
   Hva burde jeg forvente av denne posen egentlig?
  • Av Maja Tjosaas
   Hei! Skal på en ukestur til Svalbard i begynnelsen av august. Spørsmålet mitt er om noen har tips til sovepose som passer. Var på samme tur i fjor, men da med en Helsport Alta Lady som ble i største laget både når det gjelder lengde og pakkvolum. 
   Usikker på om dun eller syntet blir valget. Den må iallefall pakke lite og være kort, da jeg bare er 160 lang, og det lett blir kaldt i fotenden. 
   Har sett litt på disse .Skjult lenke - logg inn for å se den  Skjult lenke - logg inn for å se den , men usikker på om temp.lim. er litt for høy (fryser lett).
  • Av Norgepåkryssogtvers
   Kanskje noe å følge med på: SQOOP.no har -30% på ny vare hver dag.
   Har vært en del bra ting der siste ukene - i dag er det Mammut Denali sovepose ser jeg.
   Forrige dagen fikk jeg nappet til meg en Mammut Sphere sovepose til en meget hyggelig pris.
   Er forresten veldig fornøyd med servicen jeg fikk.

   Her er en link:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av chrland
   Hej,
   Er på udkig efter en sovepose med centreret lynlås (lynlås i midten), da jeg sover på siden eller i hammock. 
   Jeg har kigge på Skjult lenke - logg inn for å se den i XL, som opfylder mine behov, men vægten på 2,1kg er 0,6kg for meget. 
   Jeg er er 190cm høj, posen skal have en komforttemperatur rundt -3 til - 9, centreret lynlås og helst ikke veje meget over 1,5kg. Nogle bud på et godt valg?
   Men venlig hilsen
   Christian
    
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive